Δεν πέρασε πολύς καιρός από τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης με αφορμή την αναπροσαρμογή των συντάξεων για το 2026 και το κλίμα ευφορίας που καλλιεργούσε πριν τρεις βδομάδες για την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού. Μόλις σε λίγους μήνες αποδείχθηκε πόσο άνθρακας ήταν ο θησαυρός, καθώς σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο επίσημος πληθωρισμός σε ... Περισσότερα
Σε πανελλαδική απεργία διαρκείας από Δευτέρα 28 Απρίλη οι παραγωγοί λαϊκών αγορών
από Η Άλλη Άποψη
Σε πανελλαδική απεργία διαρκείας προχωρούν από την ερχόμενη Δευτέρα 28 Απρίλη οι παραγωγοί - πωλητές στις λαϊκές αγορές αντιδρώντας στις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης, με το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές και το υπαίθριο εμπόριο, που κατατέθηκε στις 17 Απρίλη στη Βουλή.
Οι παραγωγοί καταγγέλλουν ότι το νομοσχέδιο κατατέθηκε εσπευσμένα και χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος και ενημέρωση.
Οι παραγωγοί αντιδρούν μεταξύ άλλων: Στην απονομή όλων των θέσεων σε όλες τις λαϊκές αγορές με κλήρωση που θα γίνεται κάθε χρόνο. Στη δυνατότητα με απόφαση του κάθε δήμου να καθορίζεται ο ανώτατος αριθμός θέσεων (συμμετεχόντων) σε όλες τις λαϊκές αγορές. Στη χωριστή τοποθέτηση των παραγωγών από τους επαγγελματίες - πωλητές μέσα στις λαϊκές αγορές όλης της χώρας. Στη σύσταση ανά περιφέρεια τριμελών επιτροπών, ενώ αυτοί από την πλευρά τους θεωρούν ότι πρέπει να συστήνονται σε κάθε δήμο για την άμεση εξυπηρέτηση των παραγωγών.
Τέλος, θεωρούν ότι το επίμαχο νομοσχέδιο απειλεί 50.000 οικογένειες σε όλη τη χώρα και ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις και στην αγροτική παραγωγή.