Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»
  • Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή
  • Αποστολή
  • ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος
  • Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο
  • Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός
ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»1 Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή2 Αποστολή3 ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος4 Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο5 Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

ΠΑΝΔΗΜΙΑ: Στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως η Ελλάδα στους θανάτους!

από Η Άλλη Άποψη
ΠΑΝΔΗΜΙΑ: Στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως η Ελλάδα στους θανάτους!

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας Our World in Data, της παγκόσμιας πλατφόρμας που καταγράφει τα δεδομένα, η Ελλάδα περιλαμβάνεται στη στην πρώτη 20αδα, και μάλιστα στην 14η θέση της «μαύρης» λίστας παγκοσμίως, σε θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Η λίστα συμπληρώνεται κυρίως με χώρες των βαλκανίων, αλλά και μικρές νησιωτικές χώρες, όπως η Αντίγκουα και Μπαρμπούντα ή το Τρίνινταντ και Tομπάγκο.

Συγκρινόμενη δε με χώρες του αναπτυγμένου δυτικού κόσμου, αλλά και με το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως και του κόσμου συνολικά στις 29 Νοεμβρίου 2021 βρίσκεται στην κορυφή με 8.84 νέους θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Ακολουθούν, ενδεικτικά, η Αυστρία με 5,89, ο μέσος όρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με 4,03, η Γερμανία με 3,12, η Ολλανδία με 2,95, το Ηνωμένο Βασίλειο με 1,78, ο παγκόσμιος μέσος όρος με 0,88, ενώ η Ισπανία καταγράφει ποσοστό 0,44.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ): «Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας με 30.000 νοσοκομειακά κρεβάτια θα έπρεπε να διαθέτει 3.000 κλίνες ΜΕΘ με βάση τα διεθνή στάνταρ. Μετά βίας εάν προσθέσει κανείς τις αυτοσχέδιες ΜΕΘ και άλλες που αναπτύχθηκαν χωρίς πιστοποίηση είναι 950. Σήμερα λειτουργούν 584 κλίνες ΜΕΘ κορονοϊού από 973 του περασμένου χειμώνα συνυπολογίζοντας τις αυτοσχέδιες και προσωρινές ΜΕΘ με υποτυπώδη εξοπλισμό και με ανειδίκευτο προσωπικό. Με τις 7.000 αναστολές εργασίας που δεν αναπληρώθηκαν και τις 2.000 περίπου συνταξιοδοτήσεις χωρίς να γίνει καμία μόνιμη πρόσληψη προσωπικού, το σύστημα ξεπέρασε τα όριά του με δεκάδες διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ καθημερινά. Με επιλογή ασθενών για ΜΕΘ».
Έχει διαβαστεί 1186 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 992 επισκέπτες και 0 μέλη.