Η συζήτηση στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τη θέση του ΚΚΕ ότι η συνταγματική αναθεώρηση στοχεύει σε ένα πιο ισχυρό και ευέλικτο κράτος για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, επομένως πιο εχθρικό και επιθετικό απέναντι στον λαό. Τόσο οι προτάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας όσο και η στάση των άλλων κομμ... Περισσότερα
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΛΟΚΩΝ: Καλεί σε βδομάδα πανελλαδικής δράσης με διάφορες μορφές αγώνα από 13 έως 18 Δεκέμβρη
από Η Άλλη Άποψη
Κάλεσμα στους γεωργούς, στους κτηνοτρόφους, στους μελισσοκόμους και τους αλιείς να συσπειρωθούν στους Συλλόγους, τις Ομοσπονδίες και τηνΠανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, να δυναμώσουν το μέτωπο αγώνα και προοπτικής και να συμμετέχουν στηεβδομάδα πανελλαδικής δράσης με διάφορες μορφές αγώνα και με βάση τα οξυμένα προβλήματα ανά περιοχή, από 13 έως 18 Δεκέμβρη απευθύνει η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, η γραμματεία της οποίας συνεδρίασε το Σάββατο.
Παράλληλα, θα διοργανώσειμεγάλη πανελλαδική σύσκεψη Ομοσπονδιών και Αγροτικών ΣυλλόγωντηνΚυριακή 19 Δεκέμβρη στις 12 το μεσημέρι στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας - Λάρισας για την κλιμάκωση του αγώνα.
Στη συνεδρίαση της Γραμματείας βρέθηκαν στο επίκεντρο οι τελευταίες εξελίξεις στον αγροτικό τομέα και η ανάγκη οργάνωσης αγωνιστικών κινητοποιήσεων για να υπάρξουν λύσεις και κατακτήσεις στα δίκαια αιτήματα επιβίωσης που διεκδικούν. Αυτά είναι:
Κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων μας στη λαϊκή κατανάλωση.
Εδώ και τώρα μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια και σε βασικά είδη των αναγκών της λαϊκής οικογένειας.
Εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ έως τέλος του χρόνου. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100% με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.
Σύνδεση της επιδότησης με την παραγωγή στη γεωργία και το ζωικό κεφάλαιο στην κτηνοτροφία. Όσοι παράγουν και είναι πραγματικοί αγρότες και κτηνοτρόφοι αυτοί να παίρνουν τις επιδοτήσεις. Έγκαιρη χορήγηση των ενισχύσεων σε μια δόση χωρίς παρακρατήσεις. Να είναι ακατάσχετες.
Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για το όργιο παραβιάσεων και εξαπάτησης που γίνεται από τις «πύλες της κολάσεως» του ΟΣΔΕ σε βάρος των αγροτών και κτηνοτρόφων, ώστε κάποιοι επιτήδειοι να στήνουν χορό εκατομμυρίων ευρώ στις πλάτες μας παίζοντας με το εθνικό απόθεμα, τις εκτάσεις, τους βοσκότοπους. Οι δηλώσεις του ΟΣΔΕ να γίνονται δωρεάν και με έλεγχο με την ευθύνη των δομών του υπουργείου. Να αποσυνδεθούν οι ενισχύσεις στην κτηνοτροφία από τα βοσκοτόπια. Να μην έχει αναδρομική ισχύ η σχετική ΚΥΑ.
Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος λόγω των μέτρων που πήρε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος λόγω ακαρπίας στην ελαιοκαλλιέργεια και τα εσπεριδοειδή που αν και έχει πλήξει όλη την Ελλάδα, δεν καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ.
Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, χωραφιού, στάνης. Κανένα σπίτι και γεώτρηση χωρίς ρεύμα. Κανένα αρδευτικό έργο με ΣΔΙΤ που μετακυλίουν ένα υπερδιογκωμένο κόστος στους αγρότες και στα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα για τα υπερκέρδη κατασκευαστικών ομίλων και τραπεζών.
Άμεσα έργα για αντιπυρική, αντιπλημμυρική, αντισεισμική, αντιχαλαζική και αντιανεμική θωράκιση και προστασία της παραγωγής και της ζωής μας.
Αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ προσαυξημένο με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων για τζίρο έως 40.000 ευρώ. Να μην επιβαρυνθούμε στους λογιστές με επιπλέον χρεώσεις για τα ηλεκτρονικά τιμολόγια. Να μην επιστραφούν τα ψίχουλα της επιστρεπτέας προκαταβολής που πολύ λίγοι αγρότες πήραν. Μείωση ασφαλιστικών εισφορών ΕΦΚΑ και ΕΛΓΑ. Κατάργηση των κάθε είδους χαρατσιών π.χ. ΕΝΦΙΑ.
Φτάνει πια με το παραμύθι μόνο της «ατομικής ευθύνης». Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού από την πανδημία. Δημιουργία νέων απαραίτητων ΜΕΘ, προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού, επίταξη των ιδιωτικών κλινικών για να συμβάλουν στη μάχη ενάντια στην πανδημία. Προσωπικό και μηχανήματα στην πρωτοβάθμια δομή Υγείας, τα Κέντρα Υγείας στην ύπαιθρο.
Να σταματήσει η ποινικοποίηση των αγώνων μας, της συνδικαλιστικής δράσης, ο αυταρχισμός και τα αγροτοδικεία εδώ και τώρα.