Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα
ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ: Προτεραιότητά τους η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων
από Η Άλλη Άποψη
Σε πλειοδοσία για τη μείωση της φορολογίας των επιχειρηματικών ομίλων οδηγούνται ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για να καταδείξουν την προθυμία τους να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της κερδοφορίας τους.
Ηκυβέρνησηετοιμάζεται τις επόμενες μέρες να μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές για τις επιχειρήσεις από το29%στο26%από το 2020 και ηΝΔυπόσχεται μείωση τους στο20%τα δύο πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης της.
Σε κάθε περίπτωσηο λαόςθα κληθεί να πληρώσει το κενό στα έσοδα του κράτους που θα προκύψει από τη μείωση των φόρων στο κεφάλαιο, είτε μεαύξηση της φοροεπιδρομήςείτε με τηναύξηση του κόστουςγια Υγεία, Παιδεία και Πρόνοια.
Να ψηφίσει η ΝΔ τη μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις που θα είναι ξεχωριστό άρθρο στα νομοσχέδια που θα έρθουν στη βουλή ζήτησεαπό την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, που ταυτόχρονα κάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ να ψηφίσουν τη μείωση του αφορολόγητου ορίου που θα πλήξει χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους.
Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, αντιπροτείνει ακόμα μεγαλύτερη μείωση των φόρων στις επιχειρήσεις. Δήλωσε στο ραδιόφωνο του «ΣΚΑΪ» πως«η αποκλιμάκωση της φορολογίας θα πρέπει να φθάσει για τις επιχειρήσεις στο 20% μέσα σε δύο χρόνια».Δεν θα είχε αντίρρηση και για χαμηλότερους φόρους, αλλά όπως δηλώνει«για μεγαλύτερη μείωση αυτή τη στιγμή τα νούμερα δεν βγαίνουν. Πρέπει να εξασφαλίσουμε τον δημοσιονομικό χώρο και να θέσουμε στους εταίρους τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων».Συνεπώς, δεσμεύεται για την υλοποίηση των αντιλαϊκών στόχων που για την επίτευξη του προϋποθέτουν αντιλαϊκά μέτρα.
Τη μείωση των φόρων στις επιχειρήσεις η ΝΔ θα την αντισταθμίσει με μείωση των κρατικών δαπανών για λιγότερες προσλήψεις, όταν σε νοσοκομεία και σχολεία είναι κάτι περισσότερο από επείγουσες.