Πέμπτη, 02 Ιουλ, 2026

  • Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό
  • Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο
  • Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα
  • ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων
  • ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα
  • ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα
Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό1 Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο2 Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα3 ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων4 ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα5 ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αντιλαϊκό από χέρι

Η συζήτηση στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τη θέση του ΚΚΕ ότι η συνταγματική αναθεώρηση στοχεύει σε ένα πιο ισχυρό και ευέλικτο κράτος για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, επομένως πιο εχθρικό και επιθετικό απέναντι στον λαό. Τόσο οι προτάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας όσο και η στάση των άλλων κομμ... Περισσότερα

ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΕ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΙΡΑΚ

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΕ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΙΡΑΚ

Πάνω από 85 στόχοι σε Συρία και Ιράκ, έχουν χτυπηθεί από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, σύμφωνα με το Διακλαδικό Στρατηγείο των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (CENTCOM – Κεντρική Διοίκηση).

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, χτυπήθηκαν βάσεις της «Δύναμης Κουντς» του σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν και συνδεδεμένων ομάδων πολιτοφυλακής στις δύο χώρες.

Συμμετείχαν πολλά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων βομβαρδιστικών μεγάλης εμβέλειας που απογειώθηκαν από τις ΗΠΑ, ενώ χρησιμοποιήθηκαν περισσότερες από 125 βόμβες και πύραυλοι.

Οι στόχοι περιελάμβαναν βάσεις διοίκησης και ελέγχου, κέντρα πληροφοριών, σημεία εκτόξευσης ρουκετών και πυραύλων και χώρους αποθήκευσης drone καθώς και εγκαταστάσεις εφοδιασμού και αποθήκες πυρομαχικών ομάδων πολιτοφυλακής.

Τα Συριακά Μέσα καταγγέλλουν την «επιθετικότητα των ΗΠΑ» και αναφέρουν ότι χτυπήθηκαν περιοχές στην έρημο της Συρίας, με αποτέλεσμα να σημειωθούν ανθρώπινες απώλειες.

(Με πληροφορίες από BBC, «Al Jazeera»)


«Η απάντησή μας ξεκίνησε σήμερα. Θα συνεχιστεί σε ώρες και μέρη της επιλογής μας», αναφέρει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, σε δήλωσή του για τις επιδρομές κατά ιρανικών δυνάμεων σε Συρία και Ιράκ.

«Σήμερα το απόγευμα, υπό την καθοδήγησή μου, οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις έπληξαν στόχους σε εγκαταστάσεις στο Ιράκ και τη Συρία που χρησιμοποιούν οι IRGC (σ.σ. οι Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης) και οι συνδεδεμένες πολιτοφυλακές για να επιτεθούν στις αμερικανικές δυνάμεις», είπε.

Ισχυρίστηκε ότι ΗΠΑ «δεν επιδιώκουν σύγκρουση στη Μέση Ανατολή ή οπουδήποτε αλλού στον κόσμο» και προειδοποίησε: «Ας το γνωρίζουν όλοι όσοι μπορεί να επιδιώξουν να μας βλάψουν: Εάν βλάψετε έναν Αμερικανό, θα απαντήσουμε».

Ο Τζο Μπάιντεν σήμερα παραβρέθηκε στην τελετή επαναπατρισμού των τριών Αμερικανών στρατιωτών που σκοτώθηκαν στην επίθεση στην Ιορδανία.


Ιράν: Θα απαντήσουμε με πυγμή σε οποιαδήποτε επίθεση


Νωρίτερα στην Παρασκευή, ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσι απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση σχετικά με το ενδεχόμενο επίθεσης των ΗΠΑ ως αντίποινα για το χτύπημα με drone που σκότωσε τρεις Αμερικανούς στρατιώτες στην Ιορδανία.

«Έχουμε πει επανειλημμένα ότι δεν θα ξεκινήσουμε οποιονδήποτε πόλεμο, αλλά αν μια χώρα, μια σκληρή δύναμη θέλει να μας εκφοβίσει, η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν θα απαντήσει αποφασιστικά», δήλωσε ο Ραΐσι κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε ναυτική βάση στο Μπαντάρ Αμπάς που διαχειρίζονται οι Φρουροί της Επανάστασης.

Η «στρατιωτική ισχύς του Ιράν στην περιοχή δεν αποτέλεσε και δεν είναι απειλή για καμία χώρα, αλλά λειτουργεί ως πηγή ασφάλειας στην οποία οι χώρες της περιοχής μπορούν να βασίζονται και να εμπιστεύονται», είπε καθώς περιηγήθηκε στη βάση.

«Σήμερα, ο εχθρός δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει τίποτα εναντίον μας επειδή γνωρίζει ότι οι δυνάμεις μας είναι ισχυρές και ικανές», ανέφερε.

(Με πληροφορίες από: BBC, «Associated Press»)

Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ

«Το ΚΚΕ καταδικάζει τις νέες αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ στο Ιράκ και τη Συρία, που αποτελούν βήμα της κλιμάκωσης και ρίχνουν νέο "λάδι στη φωτιά" του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

Κανένα "δικαίωμα στην αυτοάμυνα" δεν μπορούν να επικαλούνται αυτοί που έχουν σπείρει τον όλεθρο και έχουν κάνει άνω - κάτω την περιοχή, εδώ και πάνω από 20 χρόνια, με τους πολέμους και τις επεμβάσεις τους, για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς, για την αλλαγή μη αρεστών σε αυτούς κυβερνήσεων.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί άλλη μια απόδειξη για το πόσο επικίνδυνη είναι η ελληνική εμπλοκή στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή, με αποστολή φρεγατών, αλλά και με την ανάληψη της διοίκησης πολεμικών αποστολών. Αυτά τα σχέδια πρέπει αμέσως να εγκαταλειφθούν».


Έχει διαβαστεί 668 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 409 επισκέπτες και 0 μέλη.