Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • "Εφυγε" ο Παντελής Ζωγράφου
  • Όλοι στη μάχη για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 5 Σεπτέμβρη
  • Φοιτητική στέγη εμπόρευμα και οικογένειες σε απόγνωση
  • Η Τουρκία ανακήρυξε «Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα» σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο στο φόντο των ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων στην περιοχή
  • ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»
  • Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή
"Εφυγε" ο Παντελής Ζωγράφου1 Όλοι στη μάχη για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 5 Σεπτέμβρη2 Φοιτητική στέγη εμπόρευμα και οικογένειες σε απόγνωση3 Η Τουρκία ανακήρυξε «Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα» σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο στο φόντο των ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων στην περιοχή4 ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»5 Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τις νέες αυξήσεις στις αμοιβές επιτρόπων και ευρωβουλευτών

από Η Άλλη Άποψη
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τις νέες αυξήσεις στις αμοιβές επιτρόπων και ευρωβουλευτών

Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρουν νέες αυξήσεις των αμοιβών και μάλιστα κατά χιλιάδες ευρώ, της Προέδρου της Κομισιόν, των λοιπών Επιτρόπων και των ευρωβουλευτών, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει ότι το υπέρογκο ύψος των αμοιβών τους είναι απαράδεκτο, συνιστά πρόκληση για τις εργατικές-λαϊκές οικογένειες που βασανίζονται από την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια, με τους πενιχρούς μισθούς που τους έχει καταδικάσει η αντιλαϊκή πολιτική κεφαλαίου-ΕΕ και αστικών κυβερνήσεων. Ο διαχρονικός ισχυρισμός των αστικών κομμάτων ότι οι παχυλές, προκλητικές, αμοιβές του πολιτικού προσωπικού του κεφαλαίου απαιτούνται δήθεν για να μην πέφτει στον «πειρασμό» της δωροδοκίας από συμφέροντα, δεν χρειαζόταν τις αποκαλύψεις για την έκταση της σήψης στα όργανα της ΕΕ και στα κράτη μέλη της για να καταρριφθεί. Πολύ δε περισσότερο σήμερα προκαλεί αγανάκτηση.

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ έχει επανειλημμένα ζητήσει τη μείωση των αμοιβών – «μισθών» και κάθε είδους «αποζημιώσεων», «επιδομάτων» και διαφόρων σχετικών προνομίων ευρωβουλευτών και Επιτρόπων, όπως μόλις πρόσφατα έκανε με την υπερψήφιση σχετικών τροπολογιών στην έκθεση για τον προϋπολογισμό της ΕΕ του 2023, στις 19 Οκτώβρη 2022, που απορρίφθηκαν βέβαια σύσσωμα από Λαϊκό Κόμμα, Σοσιαλδημοκράτες, Φιλελεύθερους και Πράσινους, όπως και από τους ευρωβουλευτές ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ενώ αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν λευκό!

Πρόκειται για μία ακόμη επιβεβαίωση των θέσεων του ΚΚΕ, ότι η ένωση αυτή των μονοπωλίων αποτελεί προπύργιο των συμφερόντων του κεφαλαίου, σάπιο οικοδόμημα, βαθιά εχθρικό για τον εργαζόμενο λαό.   


Έχει διαβαστεί 1006 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 582 επισκέπτες και 0 μέλη.