Από ανάρτηση στο fb του προέδρου
της ΕΛΜΕ Ημαθίας σχετικά με την πορεία της διαδικασίας της «αξιολόγησης» στην Ημαθία:
«Και η Ημαθία δίνει τη δική της απάντηση.
Δεν
υπήρχε απαρτία λόγω συμμετοχής στην απεργία – αποχή:
1ο,2ο,3ο,4ο,5ο,6ο
Γυμνάσιο Βέροιας
Γυμνάσιο
Μακροχωρίου,Γυμνάσιο Βεργίνας, Γυμνάσιο Ριζωμάτων, εσπερινό... Περισσότερα
Περίπου 826 εκατομμύρια μαθητές δεν έχουν πρόσβαση σε υπολογιστές
από Η Άλλη Άποψη
Το μισό του συνολικού αριθμού μαθητών και μαθητριών στον κόσμο, που αριθμητικά αντιστοιχεί σε 826 εκατομμύρια, «δεν έχει πρόσβαση σε υπολογιστή στο σπίτι», υπογραμμίζει η UNESCO, την ώρα που η λύση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης παρουσιάζεται ως η προτιμώμενη λύση από την πλειοψηφία των κρατών που δοκιμάζονται από την πανδημία Covid-19.
Παράλληλα, «και το 43% (706 εκατ.) των μαθητών/τριών δεν διαθέτουν πρόσβαση στο διαδίκτυο στο σπίτι», πρόσθεσε η UNESCO στη σχετική ανακοίνωσή της, καταγγέλλοντας αυτό το «ανησυχητικό ψηφιακό χάσμα στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση».
«Οι ανισότητες είναι ιδιαίτερα έντονες σε χώρες με χαμηλό εισόδημα: Στην υποσαχάρια Αφρική, το 89% των μαθητών δεν έχει πρόσβαση σε υπολογιστές και το 82% δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο», σημειώνει η Οργάνωση του ΟΗΕ που ασχολείται με την εκπαίδευση, την επιστήμη και τον πολιτισμό.
«Επιπλέον, ενώ τα κινητά τηλέφωνα μπορούν να επιτρέψουν στους μαθητές να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες, να επικοινωνούν μεταξύ τους και με τους δασκάλους τους, περίπου 56 εκατομμύρια μαθητές ζουν σε μέρη που δεν εξυπηρετούνται από δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, συμπεριλαμβανομένης σχεδόν της μισής υποσαχάριας Αφρικής», προσθέτει στην ανακοίνωσή της η UNESCO.
Τα στοιχεία αυτά συγκεντρώθηκαν από τη Διεθνή Ειδική Ομάδα για τους Δασκάλους, οργάνωσης υπό τον συντονισμό της UNESCO, βάσει των δεδομένων που αποκόμισε από το δικό της Ινστιτούτο Στατιστικής, αλλά και από τη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών (ITU), αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.
Τουλάχιστον 1,5 δισ. μαθητές και 63 εκατ. εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επηρεάζονται από την άνευ προηγουμένου κατάσταση που προκάλεσε η πανδημία Covid-19, αναγκάζοντας 191 χώρες να κλείσουν τα σχολεία, επισημαίνει η UNESCO.
Η γενική διευθύντρια της Οργάνωσης Οντρέ Αζουλαί εκτιμά πως θα «πρέπει να αυξήσουμε τις προσπάθειές μας ώστε να παρέχεται συνδεσιμότητα σε όλους», αλλά και συνάμα «να υποστηρίξουμε κι άλλες εναλλακτικές λύσεις, όπως κυρίως τη μετάδοση ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών, αλλά και τη δημιουργικότητα σε όλους τους τρόπους μάθησης».
«Αυτές οι ανισότητες συνιστούν μία αληθινή απειλή για τη συνέχεια της μάθησης σε μία τέτοια περίοδο μιας άνευ προηγουμένου διατάραξης του εκπαιδευτικού έργου», υπογραμμίζει από την πλευρά της η Στεφανία Τζανίνι, αναπληρώτρια γενική διευθύντρια της UNESCO για την εκπαίδευση.