Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»
  • Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή
  • Αποστολή
  • ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος
  • Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο
  • Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός
ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»1 Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή2 Αποστολή3 ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος4 Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο5 Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

Πέθανε ο απεργός πείνας Ιμπραΐμ Γκοκτσέκ, μέλος του συγκροτήματος «Grup Yorum»

από Η Άλλη Άποψη
Πέθανε ο απεργός πείνας Ιμπραΐμ Γκοκτσέκ, μέλος του συγκροτήματος «Grup Yorum»

Πέθανε στην εντατική, όπου νοσηλευόταν, ο Τούρκος αγωνιστής Ιμπραΐμ Γκοκτσέκ, μέλος του λαϊκού μουσικού συγκροτήματος «Γκρουπ Γιορούμ». Ο Γκοκτσέκ, πριν δύο ημέρες, διέκοψε την απεργία πείνας που έκανε για 323 ημέρες, μετά την αποδοχή από την πλευρά της κυβέρνησης του Ρ. Τ. Ερντογάν του βασικού αιτήματος, το συγκρότημα να μπορεί ελεύθερα να κάνει συναυλίες. Στον αγώνα αυτόν ενάντια στη φίμωση του «Γκρουπ Γιορούμ» είχε δώσει τη ζωή της η μουσικός Χελίν Μπολέκ, στις αρχές Απρίλη, μετά από 288 μέρες απεργίας. Ο Γκοκτσέκ, μετά τη διακοπή της απεργίας, μεταφέρθηκε στην εντατική όπου νοσηλεύτηκε σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.

Όπως σημειώνουν τα μέλη του συγκροτήματος, «αυτή η νίκη έριξε στο κενό την προσπάθεια ποινικοποίησής του» και ήταν το αποτέλεσμα της επιλογής αγώνα έως το θάνατο, που στηρίχτηκε τόσο μέσα στην Τουρκία όσο και διεθνώς με μια πολύμορφη καμπάνια αλληλεγγύης.

Προηγήθηκαν συναντήσεις με το υπουργείο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών της Τουρκίας, που είχαν η πρόεδρος του Ιδρύματος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα της Τουρκίας, Σεμπνέρ Κορούρ, και αντιπροσωπεία διανοούμενων και βουλευτών της αντιπολίτευσης, οι οποίοι μπήκαν εγγυητές για την πραγματοποίηση των αιτημάτων για τη διεξαγωγή των συναυλιών και την απελευθέρωση των μελών του συγκροτήματος. Έτσι έχουν γίνει αιτήσεις για τρεις πλατείες στη Νομαρχία της Κωνσταντινούπολης καθώς και στο Δήμο της Σμύρνης για το ετήσιο διεθνές φεστιβάλ μέσα στο καλοκαίρι.

Την ίδια ώρα, άλλοι πολιτικοί κρατούμενοι που είναι στη φυλακή, με κατηγορίες όπως ότι το συγκρότημα «Γκρουπ Γιορούμ» έχει «σχέσεις με την τρομοκρατία», συνεχίζουν την απεργία πείνας.

Το ΚΚΕ έχει καταγγείλει επανειλημμένα τις διώξεις της κυβέρνησης Ερντογάν, με την ανοχή έως και ενθάρρυνση που απολαμβάνει από ΕΕ, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, που τυλίγει σε μια κόλλα χαρτί εργαζόμενους, συνδικαλιστές, στελέχη κομμάτων, καλλιτέχνες, ακαδημαϊκούς, δημοσιογράφους που αγωνίζονται για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών τους.

(Πηγή: «Sol Haber») 

Έχει διαβαστεί 531 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1087 επισκέπτες και 0 μέλη.