Παρασκευή, 18 Ιούν, 2021

• Εργατικό Κέντρο Βέροιας: Εργαστήριο νομικής πληροφόρησης με θέμα «Οι νέες ρυθμίσεις του ασφαλιστικού»
  • Πασαρέλα...
  •  «Ο ρόλος της ηγεσίας στην επικοινωνία» διαδικτυακό σεμινάριο με ελεύθερη συμμετοχή
  • Ζεστό χρήμα και αντιλαϊκά μέτρα για λογαριασμό του κεφαλαίου από τις εκταμιεύσεις...
  •  ΝΑΟΥΣΑ: Με αγωνιστική παρέμβαση μπήκε νέος φραγμός στα σχέδια εγκατάστασης δικτύου ανεμογεννητριών στο Βέρμιο
  • ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ: Να ληφθούν μέτρα για τους πρώην στάβλους στο Δήμο Βέροιας που έχουν μετατραπεί σε εστία μόλυνσης
Εργατικό Κέντρο Βέροιας: Εργαστήριο νομικής πληροφόρησης με θέμα «Οι νέες ρυθμίσεις του ασφαλιστικού»1 Πασαρέλα...2  «Ο ρόλος της ηγεσίας στην επικοινωνία» διαδικτυακό σεμινάριο με ελεύθερη συμμετοχή3 Ζεστό χρήμα και αντιλαϊκά μέτρα για λογαριασμό του κεφαλαίου από τις εκταμιεύσεις...4  ΝΑΟΥΣΑ: Με αγωνιστική παρέμβαση μπήκε νέος φραγμός στα σχέδια εγκατάστασης δικτύου ανεμογεννητριών στο Βέρμιο5 ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ: Να ληφθούν μέτρα για τους πρώην στάβλους στο Δήμο Βέροιας που έχουν μετατραπεί σε εστία μόλυνσης6

«Πράσινο φως» για μαζικές απολύσεις ως το τέλος του χρόνου

Σε κερκόπορτα για μαζικές απολύσεις εργατοτεχνιτών μέχρι το τέλος του χρόνου μετατρέπει τη διάταξη για εξομοίωση της αποζημίωσης απόλυσης με αυτή των υπαλλήλων η κυβέρνηση μέσα από σχετική τροπολογία που πρόσθεσε στα μουλωχτά λίγο πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου.Συγκεκριμένα, με διάταξη που μπήκε στις μεταβατικές διατάξεις η κυβέρν... Περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 9η ΜΑΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 9η ΜΑΗ

Σήμερα, όπως και πριν 75 χρόνια, για την Εξουσία της Εργατικής Τάξης!

Σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία για την 9η Μάη, Ημέρα της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών αναφέρει:

«Σήμερα, όπως και πριν 75 χρόνια, για την Εξουσία της Εργατικής Τάξης!

Την 9η Μάη του 1945 ο Κόκκινος Στρατός ύψωσε την Κόκκινη Σημαία στην καρδιά του Βερολίνου, σηματοδοτώντας με τη Μεγάλη Aντιφασιστική Νίκη των Λαών τη συντριβή του ναζισμού. Μια σκληρή και αιματηρή πάλη, στην οποία ηγήθηκε η Σοβιετική Ένωση. Σε αυτή συνέβαλαν αποφασιστικά πολλά αντιφασιστικά, παρτιζάνικα κινήματα, με επικεφαλής τα ΚΚ από άλλες χώρες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, αποφασισμένοι να τσακίσουν τις αντιδραστικές δυνάμεις που ηγούνταν στην Ιταλία και τη Γερμανία

Χάρη στην τεράστια θυσία εκατομμυρίων Σοβιετικών στρατιωτών, παρτιζάνων και αντιφασιστών μαχητών, η πιο βάρβαρη δικτατορία του κεφαλαίου στην Ευρώπη τερματίστηκε. Η εξουσία της εργατικής τάξης, η Σοβιετική εξουσία έδειξε την ανωτερότητα της σε όλα τα επίπεδα, με κατακτήσεις για τους λαούς που στον καπιταλισμό σήμερα παραμένουν άπιαστο όνειρο. Αυτό αποδεικνύει η αρνητική πείρα των λαών κι εν μέσω πανδημίας.

Σήμερα, το 2020, τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα που δρούμε σε διαφορετικές χώρες της Ευρώπης, γινόμαστε μάρτυρες της τεράστιας προσπάθειας που καταβάλουν οι διαφορετικές αστικές κυβερνήσεις, προκειμένου να υπερασπιστούν το αποκρουστικό σύστημα που υπηρετούν για να ξαναγράψουν την Ιστορία που γράφτηκε με το αίμα των λαών. Ειδικά η Ευρωπαϊκή Ένωση, σκόπιμα αρνείται τον ρόλο των Σοβιετικών δυνάμεων και την τεράστια προσπάθεια τους να τερματίσουν τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αντανακλά την αντιδραστική και ιμπεριαλιστική φύση της ΕΕ εκδίδοντας απαράδεκτα αντικομμουνιστικά ψηφίσματα που προσβάλουν την μνήμη των ηρώων που πολέμησαν για την ήττα του φασισμού-ναζισμού, φτάνοντας στο σημείο να απαγορεύονται τα κομμουνιστικά κόμματα και τα σύμβολα τους, με βάση το επαίσχυντο ιδεολόγημα της εξίσωσης του φασισμού-ναζισμού και του κομμουνισμού.

Τα αστικά επιτελεία επιχειρούν εδώ και χρόνια να καθιερωθεί η 9η Μάη σαν η «Μέρα της Ευρώπης» σε αντίθεση με τη συλλογική μνήμη και συνείδηση των λαών. Και φέτος οι κομμουνιστές από όλη την ήπειρο υπερασπίζονται την ιστορική αλήθεια και διακηρύσσουν δυνατά και καθαρά τον εορτασμό της «Μέρας της Αντιφασιστικής Νίκης». Στην αξεπέραστη αντίθεση μεταξύ της ιμπεριαλιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης των μονοπωλίων και της εργατικής τάξης και των λαών στις ευρωπαϊκές χώρες, είναι όλο και πιο επείγον να ενισχυθούν οι ταξικά προσανατολισμένες δυνάμεις για να ανατραπεί ο καπιταλισμός.

Σήμερα, όπως και πριν από 75 χρόνια, τα καθήκοντα των κομμουνιστών σε διεθνές επίπεδο παραμένουν πλήρως σε ισχύ: για την οργάνωση της εργατικής τάξης και των λαϊκών δυνάμεων στον αγώνα για να νικήσουν τον ιμπεριαλισμό, για την ανατροπή του καπιταλισμού και για την οικοδόμηση αδελφικών σχέσεων, συνεργασίας μεταξύ των χωρών προκειμένου να αποφευχθούν βάσανα, φρικαλεότητες και εγκλήματα σαν αυτά που ηττήθηκαν πριν από 75 χρόνια.

75 χρόνια μετά: ο αγώνας για το σοσιαλισμό είναι επίκαιρος κι αναγκαίος αγώνας από ποτέ για την κοινωνική απελευθέρωση από τα καπιταλιστικά δεσμά και για ένα μέλλον ευημερίας των λαών και της ανθρωπότητας».

Άνεμος ΒΔ 1-2 μποφόρ

Πέμπτη, 03 Ιουνίου