Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»
  • Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή
  • Αποστολή
  • ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος
  • Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο
  • Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός
ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»1 Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή2 Αποστολή3 ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος4 Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο5 Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

ΦΟΥΝΤΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ Ν.ΚΟΡΕΑ

από Η Άλλη Άποψη
ΦΟΥΝΤΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ Ν.ΚΟΡΕΑ

Μαζική εισβολή έγινε στο «Δυτικό Δικαστήριο» της Σεούλ από φερόμενους υποστηρικτές του Προέδρου Γιουν ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή εξαιτίας του πραξικοπήματος που είχε ανακοινώσει από την τηλεόραση στις 3 Δεκέμβρη επικαλούμενος «κομμουνιστικό κίνδυνο» σε ακόμα μια λαμπρή στιγμή της αστικής δημοκρατίας, των «δυτικών αξιών» και των στρατηγικών εταίρων των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. 

Οι αρχικές προσπάθειες σύλληψης του είχαν εξελιχθεί σε σύγκρουση μεταξύ των δυνάμεων καταστολής (της προεδρικής φρουράς που αντιτασσόταν στη σύλληψη και των ομάδων που είχαν πάει να τον πιάσουν). 

Οι αντιπαραθέσεις σε μια από τις χώρες-κλειδί στη περιοχή που βρίσκεται στο επίκεντρο της σύγκρουση ΗΠΑ και Κίνας για την πρωτοκαθεδρία στο ιμπεριαλιστικό σύστημα και διαχρονικό «στρατηγικό σύμμαχο» των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, έχουν φουντώσει. Οι εκατοντάδες που εισέβαλαν στο Δικαστήριο κρατώντας σημαίες της Νότιας Κορέας, των ΗΠΑ και πλακάτ με το πρόσωπο του Γιουν συγκρούστηκαν με δυνάμεις καταστολής και απαιτούσαν να δουν τον δικαστή που είχε εκδώσει ένταλμα για παράταση της κράτησης του Γουν. 

Η αστυνομία, ανακοίνωσε ότι «αποκατέστησε την τάξη» λίγες ώρες αργότερα και ότι είχε προβεί σε περίπου 90 συλλήψεις διαδηλωτών.

«Θα εντοπίσουμε τους περισσότερους από αυτούς που διέπραξαν παράνομες πράξεις ή τις υποκίνησαν και βοήθησαν», ανέφερε σε ανακοίνωσή της, η Μητροπολιτική Αστυνομία της Σεούλ.

Έχει διαβαστεί 604 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 621 επισκέπτες και 0 μέλη.