Σάββατο, 30 Μάι, 2020

  • Η Ουάσιγκτον διέκοψε τις σχέσεις της με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας
  • ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ, ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ, ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
  • Γιάννης Τσαναξίδης δημοτικός σύμβουλος Βέροιας : «Χρειάζεται ο λαός να συμμετέχει και να παρεμβαίνει οργανωμένα»
  • Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα της Ημαθίας λέει: «ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΟΧΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΤΗ ΤΑΞΗ»
  • Προχωρά αποφασιστικά στις «εξώσεις» προσφύγων η κυβέρνηση
  • ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ: Ζητάει από τους εργαζόμενους να πουν κι «ευχαριστώ» για τα αντεργατικά μέτρα
Η Ουάσιγκτον διέκοψε τις σχέσεις της με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας1 ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ, ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ, ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ 2 Γιάννης Τσαναξίδης δημοτικός σύμβουλος Βέροιας : «Χρειάζεται ο λαός να συμμετέχει και να παρεμβαίνει οργανωμένα»3 Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα της Ημαθίας λέει: «ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΟΧΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΤΗ ΤΑΞΗ»4 Προχωρά αποφασιστικά στις «εξώσεις» προσφύγων η κυβέρνηση5 ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ: Ζητάει από τους εργαζόμενους να πουν κι «ευχαριστώ» για τα αντεργατικά μέτρα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ SURE: Σενάρια για επέκταση της επιδοτούμενης μερικής απασχόλησης στο Δημόσιο

print
email
από Η Άλλη Άποψη
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ SURE: Σενάρια για επέκταση της επιδοτούμενης μερικής απασχόλησης στο Δημόσιο

Στο «τραπέζι» βρίσκεται το ενδεχόμενο να επεκταθεί η εκ περιτροπής εργασία στο δημόσιο τομέα, που θα οδηγήσει σε δραστικές περικοπές μισθών, με όχημα το ευρωενωσιακής κοπής πρόγραμμα SURE για την επιδότηση της μερικής απασχόλησης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των «Νέων» και της «Εφημερίδας των Συντακτών», η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο επέκτασης του προγράμματος σε εργαζόμενους του ευρύτερου δημόσιου τομέα και των Οργανισμών της Τοπικής Διοίκησης.

Το εν λόγω πρόγραμμα προορίζεται για τον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να επιδοτήσει τη μερική απασχόληση. Οι εργοδότες θα έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν τις ώρες εργασίας (με βάση την εκ περιτροπής εργασίας που έχει νομοθετηθεί μέσω ΠΝΠ) και το κράτος θα επιδοτεί ένα μέρος της απώλειας που θα έχουν οι εργαζόμενοι στο εισόδημα τους. Πιθανολογείται ότι το πρόγραμμα SURE θα βασίζεται στο γερμανικό μοντέλο επιδότησης της μερικής απασχόλησης, δηλαδή το κράτος θα καλύπτει μόνο το 60% της διαφοράς του μισθού που θα παίρνει ο εργαζόμενος σε σχέση με το μισθό που είχε όταν δούλευε με πλήρη απασχόληση. Για παράδειγμα, εάν ισχύσει το συγκεκριμένο μοντέλο, εργαζόμενος που έπαιρνε 800 ευρώ το μήνα και μπήκε σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασία, θα παίρνει από την εργοδοσία 400 ευρώ και από το πρόγραμμα άλλα 240 ευρώ.

Το υπουργείο Οικονομικών απάντησε πως «ουδέποτε» σχεδίασε μειώσεις μισθών στο Δημόσιο, «ούτε σχεδιάζει», χωρίς να δώσει άλλες απαντήσεις ως προς την ουσία των δημοσιευμάτων που αφορούν την επέκταση του προγράμματος SURE στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Σε κάθε περίπτωση, οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που θα υπαχθούν στο πρόγραμμα, θα δουν μεγάλες μειώσεις μισθών. Μάλιστα, επί της ουσίας η εργοδοσία θα απαλλαγεί από ένα μεγάλο μέρος της μισθοδοσίας, ενώ η επιδότηση των μισθών θα πληρωθεί από τους ίδιους τους εργαζόμενους και το λαό που θα φορτωθούν τα νέα δάνεια (το πρόγραμμα SURE θα χρηματοδοτηθεί μέσω δανείων).

Έχει διαβαστεί 34 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 20 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-3 μποφόρ

Σάββατο, 30 Μαϊου

Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Θερμοκρασία 10 ως 22 °C
Άνεμος Α 2-3 μποφόρ

Κυριακή, 31 Μαϊου

Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Θερμοκρασία 11 ως 21 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 102 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά