Παρασκευή, 27 Νοέ, 2020

  • ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ: Πρώτη αιτία θανάτου πλέον στην Ευρώπη
  • ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2021 του ΣΟΦΨΥ
  • Σε τι άραγε είμαστε καλύτερα;
  • Τυχαία η αποσιώπηση;
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 26/9
  • Δωρεάν παράδοση βιβλίων κατ΄ οίκον από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας και το My Market Βέροιας
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ: Πρώτη αιτία θανάτου πλέον στην Ευρώπη1 ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2021 του ΣΟΦΨΥ2 Σε τι άραγε είμαστε καλύτερα;3 Τυχαία η αποσιώπηση;4 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 26/95 Δωρεάν παράδοση βιβλίων κατ΄ οίκον από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας και το My Market Βέροιας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αγιάτρευτο αδιέξοδο

Ενα από τα αιτήματα που κυριάρχησαν και στη χτεσινή απεργιακή κινητοποίηση ήταν αυτό της άμεσης επίταξης του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, της ένταξής του σε ένα ενιαίο κρατικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας, αξιοποιώντας το προσωπικό, τον εξοπλισμό και τις υποδομές του. Ομως, ακόμα και αυτήν την ώρα, που οι ανάγκες έχουν ξεπερά... Περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ SURE: Σενάρια για επέκταση της επιδοτούμενης μερικής απασχόλησης στο Δημόσιο

από Η Άλλη Άποψη
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ SURE: Σενάρια για επέκταση της επιδοτούμενης μερικής απασχόλησης στο Δημόσιο

Στο «τραπέζι» βρίσκεται το ενδεχόμενο να επεκταθεί η εκ περιτροπής εργασία στο δημόσιο τομέα, που θα οδηγήσει σε δραστικές περικοπές μισθών, με όχημα το ευρωενωσιακής κοπής πρόγραμμα SURE για την επιδότηση της μερικής απασχόλησης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των «Νέων» και της «Εφημερίδας των Συντακτών», η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο επέκτασης του προγράμματος σε εργαζόμενους του ευρύτερου δημόσιου τομέα και των Οργανισμών της Τοπικής Διοίκησης.

Το εν λόγω πρόγραμμα προορίζεται για τον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να επιδοτήσει τη μερική απασχόληση. Οι εργοδότες θα έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν τις ώρες εργασίας (με βάση την εκ περιτροπής εργασίας που έχει νομοθετηθεί μέσω ΠΝΠ) και το κράτος θα επιδοτεί ένα μέρος της απώλειας που θα έχουν οι εργαζόμενοι στο εισόδημα τους. Πιθανολογείται ότι το πρόγραμμα SURE θα βασίζεται στο γερμανικό μοντέλο επιδότησης της μερικής απασχόλησης, δηλαδή το κράτος θα καλύπτει μόνο το 60% της διαφοράς του μισθού που θα παίρνει ο εργαζόμενος σε σχέση με το μισθό που είχε όταν δούλευε με πλήρη απασχόληση. Για παράδειγμα, εάν ισχύσει το συγκεκριμένο μοντέλο, εργαζόμενος που έπαιρνε 800 ευρώ το μήνα και μπήκε σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασία, θα παίρνει από την εργοδοσία 400 ευρώ και από το πρόγραμμα άλλα 240 ευρώ.

Το υπουργείο Οικονομικών απάντησε πως «ουδέποτε» σχεδίασε μειώσεις μισθών στο Δημόσιο, «ούτε σχεδιάζει», χωρίς να δώσει άλλες απαντήσεις ως προς την ουσία των δημοσιευμάτων που αφορούν την επέκταση του προγράμματος SURE στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Σε κάθε περίπτωση, οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που θα υπαχθούν στο πρόγραμμα, θα δουν μεγάλες μειώσεις μισθών. Μάλιστα, επί της ουσίας η εργοδοσία θα απαλλαγεί από ένα μεγάλο μέρος της μισθοδοσίας, ενώ η επιδότηση των μισθών θα πληρωθεί από τους ίδιους τους εργαζόμενους και το λαό που θα φορτωθούν τα νέα δάνεια (το πρόγραμμα SURE θα χρηματοδοτηθεί μέσω δανείων).

Έχει διαβαστεί 62 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 1 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 5 ως 16 °C
Άνεμος ΝΑ 0-1 μποφόρ

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 6 ως 16 °C
Άνεμος ΝΑ 0-1 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 735 επισκέπτες και 0 μέλη.