Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • Όλοι και όλες στο πλευρό των διωκόμενων συναδέλφων! Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, στις 11 π.μ., στη ΔΙΠΕ Ημαθίας
  • «Σύγχρονος Προαστιακός τώρα / όχι νέα διόδια χωρίς εναλλακτική για τους πολίτες»
  • Οι αναχωρήσεις των λεωφορείων για το παλλαϊκό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ
  • ΚΚΕ: Διαψεύδεται το κυβερνητικό αφήγημα των «ήρεμων νερών» αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τα αδιέξοδα της εμπλοκής στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ
  • Η ΝΕΕΑ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας αποχαιρετά τον Παντελή Ζωγράφου
  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για τη «ρήτρα διαφυγής» που αβαντάρει τους ομίλους ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια
Όλοι και όλες στο πλευρό των διωκόμενων συναδέλφων! Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, στις 11 π.μ., στη ΔΙΠΕ Ημαθίας1 «Σύγχρονος Προαστιακός τώρα / όχι νέα διόδια χωρίς εναλλακτική για τους πολίτες»2 Οι αναχωρήσεις των λεωφορείων για το παλλαϊκό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ3 ΚΚΕ: Διαψεύδεται το κυβερνητικό αφήγημα των «ήρεμων νερών» αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τα αδιέξοδα της εμπλοκής στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ4 Η ΝΕΕΑ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας αποχαιρετά τον Παντελή Ζωγράφου5 Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για τη «ρήτρα διαφυγής» που αβαντάρει τους ομίλους ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Σύγκρουση με τη στρατηγική του κεφαλαίου, για να πάψει το νερό να είναι εμπόρευμα

του Αλέκου ΧατζηκώσταΣτη Νάουσα η Δημοτική Αρχή παραχωρεί μέρος του νερού σε εταιρεία εμφιάλωσης. Στη Βουλή ψηφίστηκε πρόσφατα νόμος με τίτλο "Επέκταση αρμοδιοτήτων της Εταιρείας Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως Πρωτευούσης και της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, ενίσχυση της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων... Περισσότερα

Συνεχίζονται τα παζάρια και οι συζητήσεις για «εγγυήσεις ασφαλείας»

από Η Άλλη Άποψη
Συνεχίζονται τα παζάρια και οι συζητήσεις για «εγγυήσεις ασφαλείας»

Κλιμακώνονται τα ιμπεριαλιστικά παζάρια για το «μέλλον» της Ουκρανίας ανάμεσα σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσία, στον απόηχο της συνάντησης Τραμπ - Πούτιν στην Αλάσκα και των μετέπειτα συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν με κύρια θέματα τις «εγγυήσεις ασφαλείας» και την πορεία του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην περιοχή. 

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι συγκρούσεις στο πεδίο της μάχης, αλλά και οι επιθέσεις σε κομβικές υποδομές, όπως συνέβη και χθες σε πυρηνικό και τερματικό σταθμό καυσίμων

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζέι Ντι Βανς, δήλωσε στο NBC News, πως η Ουάσινγκτον αναμένει ότι η ειρήνη στην Ουκρανία «μπορεί να επιτευχθεί εντός έξι μηνών», λέγοντας παράλληλα ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν εδαφικά ζητήματα και τις «εγγυήσεις ασφάλειας». Αναφορικά με τις τελευταίες, είπε ότι δεν θα αναπτυχθούν σε ουκρανικό έδαφος αμερικάνικα στρατεύματα, όμως οι ΗΠΑ «σκοπεύουν να συμμετάσχουν ενεργά στη διασφάλιση της ασφάλειάς της (σ.σ. της Ουκρανίας)». Παρά ταύτα, τόνισε ότι η Ρωσία θα εμπλακεί αναπόφευκτα σε αυτή τη συζήτηση, λέγοντας: «Δεν μιλάμε για εγγυήσεις ασφαλείας μέχρι να τελειώσει ο πόλεμος. Και φυσικά οι Ρώσοι θα είναι μέρος της συζήτησης για το πώς θα τερματιστεί ο πόλεμος. Οπότε φυσικά θα έχουν κάποιο μερίδιο σε αυτό».

Νωρίτερα, ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Μόσχα είναι υπέρ «των ίσων εγγυήσεων» για τα κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στα οποία περιλαμβάνονται η ίδια η Ρωσία, η Κίνα, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Μεγάλη Βρετανία και η Γαλλία.

Παράλληλα, ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι η Ρωσία δεν μπορεί να είναι εγγυητής, αφού «χρειάζονται εγγυήσεις έναντι μιας ρωσικής επίθεσης», ενώ προηγουμένως είχε μιλήσει και κατά της συμμετοχής της Κίνας σε αυτές. Η πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Γιούλια Σβιριντένκο, συζήτησε τις εγγυήσεις ασφαλείας με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ, Κιθ Κέλογκ, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν σήμερα στο Κίεβο. «Δεν πρόκειται μόνο για τη στρατιωτική συνιστώσα, αλλά και για την πολιτική σταθερότητα και την οικονομική ικανότητα», έγραψε στο Telegram και πρόσθεσε: «Το ζήτημα των κρίσιμων ορυκτών και βιομηχανικών περιουσιακών στοιχείων που η Ρωσία προσπαθεί να εκμεταλλευτεί στα προσωρινά κατεχόμενα εδάφη συζητήθηκε ξεχωριστά. Είναι απαράδεκτο να νομιμοποιηθεί η εξόρυξη ή το εμπόριό τους».

Ταυτόχρονα, η Γερμανία δήλωσε την αμέριστη στήριξη της στην Ουκρανία, ενώ θα παρέχει 9 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως για τα επόμενα δύο χρόνια στο Κίεβο, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Στο μεταξύ, δημοσίευμα της Wall Street Journal, επικαλούμενο Αμερικάνους αξιωματούχους, αναφέρει ότι το Πεντάγωνο εμπόδισε το Κίεβο από το να χρησιμοποιήσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς αμερικανικής κατασκευής για να πλήξει στόχους εντός της Ρωσίας. Με αφορμή αυτό το δημοσίευμα, ο Ζελένσκι είπε ότι η Ουκρανία χρησιμοποιεί τα δικά της όπλα για να χτυπήσει στόχους βαθιά μέσα στη Ρωσία και δεν συμβουλεύεται την Ουάσινγκτον για το θέμα αυτό. 


Έχει διαβαστεί 390 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 780 επισκέπτες και 0 μέλη.