Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»
  • Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή
  • Αποστολή
  • ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος
  • Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο
  • Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός
ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»1 Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή2 Αποστολή3 ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος4 Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο5 Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

Ύπατος Αρμοστής ΟΗΕ: «Οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα ζουν την απόλυτη φρίκη, η οποία απλώς επιδεινώνεται»

από Η Άλλη Άποψη
Ύπατος Αρμοστής ΟΗΕ: «Οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα ζουν την απόλυτη φρίκη, η οποία απλώς επιδεινώνεται»

Οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα ζουν «στην απόλυτη φρίκη», τόνισε σήμερα ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Φόλκερ Τουρκ, εκτιμώντας ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος να διαπραχθούν «εγκλήματα θηριωδίας».

Δύο μήνες «μετά τις φρικτές επιθέσεις που εξαπέλυσε η Χαμάς και άλλες ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις εναντίον του Ισραήλ», «οι άμαχοι στη Γάζα εξακολουθούν να βομβαρδίζονται ασταμάτητα από το Ισραήλ και να υποβάλλονται σε συλλογική τιμωρία», κατήγγειλε ο Τουρκ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τη Γενεύη.

Ο Ύπατος Αρμοστής ζήτησε τον άμεσο τερματισμό των συγκρούσεων και την απελευθέρωση όλων των ομήρων.

Μετά την πρωτοφανή επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ, στις 7 Οκτωβρίου, στην οποία σκοτώθηκαν 1.200 άνθρωποι και απήχθησαν άλλοι περίπου 240, ο ισραηλινός στρατός απάντησε βομβαρδίζοντας ανηλεώς τη Λωρίδα της Γάζας. Στις 27 Οκτωβρίου ξεκίνησε και χερσαία επιχείρηση στον παλαιστινιακό θύλακα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, 16.248 άνθρωποι, εκ των οποίων το 70% είναι γυναίκες και παιδιά, έχουν σκοτωθεί στη Γάζα.

«Η ανθρωπιστική κατάσταση είναι καταστροφική», υπογράμμισε ο Τουρκ, υπενθυμίζοντας ότι ο επικεφαλής του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (Ocha) Μάρτιν Γκρίφιθς χαρακτήρισε την κατάσταση στον παλαιστινιακό θύλακα «αποκαλυπτική».

«Οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα ζουν την απόλυτη φρίκη, η οποία απλώς επιδεινώνεται», πρόσθεσε.

Ο Ύπατος Αρμοστής υπογράμμισε ότι υπάρχει «αυξημένος κίνδυνος» να διαπραχθούν «εγκλήματα θηριωδίας».

«Πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα τόσο από τις αντιμαχόμενες πλευρές όσο και από όλα τα κράτη, κυρίως όσα ασκούν επιρροή, ώστε να εμποδιστεί η τέλεση τέτοιων εγκλημάτων», κάλεσε ο Τουρκ.

Επίσης εξέφρασε την ανησυχία του για «τις δηλώσεις απανθρωποποίησης» που κάνουν «νυν ή πρώην υψηλόβαθμοι Ισραηλινοί αξιωματούχοι καθώς και εκπρόσωποι της Χαμάς», προσθέτοντας: «η Ιστορία μάς έχει δείξει πού μπορεί να οδηγήσει αυτού του είδους η γλώσσα».

«Δεν είναι μόνο απαράδεκτες, αλλά αρμόδιο δικαστήριο θα μπορούσε να θεωρήσει αυτές τις δηλώσεις (…) υποκίνηση για τη διάπραξη εγκλημάτων θηριωδίας», υπογράμμισε ο Τουρκ.

«Περίπου 1, 9 εκατομμύρια άνθρωποι από τους 2,2 εκατομμύρια Παλαιστίνιους έχουν εκτοπιστεί και ωθούνται σε ολοένα και μικρότερες περιοχές με μεγάλο συνωστισμό στη νότια Γάζα σε ανθυγιεινές και επιβλαβείς συνθήκες», σημείωσε.

«Η ανθρωπιστική βοήθεια έχει εκ νέου ουσιαστικά διακοπεί, ενώ αυξάνονται οι φόβοι για την εξάπλωση ασθενειών και λιμού», κατέληξε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ.


Έχει διαβαστεί 585 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 955 επισκέπτες και 0 μέλη.