Πέμπτη, 30 Απρ, 2026

  • Κινητοποίηση αλληλεγγύης σε αρχαιολόγο που κλήθηκε στο Πειθαρχικό
  • ΚΚΕ: «Μίζερη» είναι η πολιτική της κυβέρνησης που τσακίζει τον λαό και τον καλεί να πει και «ευχαριστώ» για το «μέρισμα κοροϊδίας»
  • Στο Κομνήνιο παρουσιάζει το νέο του βιβλίο ο Αλέκος Χατζηκώστας
  • Μαθητική έκθεση ζωγραφικής στο φουαγέ της Στέγης
  • Η Εργατική Πρωτομαγιά σάλπισμα μάχης ενάντια στον πόλεμο, τη φτώχεια την ιμπεριαλιστική εξάρτηση και την καπιταλιστική εκμετάλλευση
  • Η «αναρμόδια» ΕΕ για τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα πρωτοστατεί σε μηχανισμό προπληρωμής πολεμικών αποζημιώσεων της Ουκρανίας!
Κινητοποίηση αλληλεγγύης σε αρχαιολόγο που κλήθηκε στο Πειθαρχικό1 ΚΚΕ: «Μίζερη» είναι η πολιτική της κυβέρνησης που τσακίζει τον λαό και τον καλεί να πει και «ευχαριστώ» για το «μέρισμα κοροϊδίας»2 Στο Κομνήνιο παρουσιάζει το νέο του βιβλίο ο Αλέκος Χατζηκώστας3 Μαθητική έκθεση ζωγραφικής στο φουαγέ της Στέγης4 Η Εργατική Πρωτομαγιά σάλπισμα μάχης ενάντια στον πόλεμο, τη φτώχεια την ιμπεριαλιστική εξάρτηση και την καπιταλιστική εκμετάλλευση5 Η «αναρμόδια» ΕΕ για τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα πρωτοστατεί σε μηχανισμό προπληρωμής πολεμικών αποζημιώσεων της Ουκρανίας!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πάντα αντιλαϊκό

«Επιτελικό» ή «αποκεντρωμένο» κράτος; Τεχνοκράτες υπουργοί ή εκλεγμένοι βουλευτές; Αυτά τα κάλπικα διλήμματα κυριαρχούν στην αντιπαράθεση των τελευταίων ημερών, στη σκιά της συγκάλυψης των σκανδάλων για να μείνει στο απυρόβλητο ο πραγματικός ένοχος: Το κράτος του κεφαλαίου, που κάθε λειτουργία του υπηρετεί την πολιτική του κέρδους, με ... Περισσότερα

Ακόμα πιο ψηλά η εμπιστοσύνη των συναδέλφων μας στην Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Ακόμα πιο ψηλά η εμπιστοσύνη των συναδέλφων μας στην Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

Η πιο όμορφη θάλασσα

είναι αυτή που δεν έχουμε ακόμα ταξιδέψει.

Τα πιο όμορφα παιδιά

δεν έχουν μεγαλώσει ακόμα.

Τις πιο όμορφες μέρες μας

δεν τις έχουμε ζήσει ακόμα.

Κι αυτό που θέλω να σου πω,

το πιο όμορφο απ’ όλα,

δε σ’ το ‘χω πει ακόμα.»

(Η πιο όμορφη θάλασσα - Ναζίμ Χικμέτ)

 

Βέροια, 15/6/2025

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Ημαθίας χαιρετίζει όλους εκείνους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο με το κόκκινο γαρύφαλλο της ΑΣΕ στις εκλογές της 12ης Ιουνίου για την εκλογή αντιπροσώπων για το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, που στήριξαν μαζικά και δυναμικά δασκάλους αγωνιστές, κόντρα στα ψηφοδέλτια των αξιολογητών της ΔΑΚΕ και της ΔΗΣΥ. Γνωρίζουν πολύ καλά οι συνάδελφοι πως αυτή την ψήφο τους θα τη βρίσκουν συνέχεια στο πλευρό τους, σε κάθε μικρό ή μεγάλο αγώνα, μέχρι να επιβάλλουμε με τους αγώνες μας το δίκιο μας, μέχρι να βρουν τα όνειρά μας δικαίωση.

Το 48,56 % που κατέγραψε η ΑΣΕ, με υπερδιπλασιασμό των ποσοστών σε σχέση με τις αντίστοιχες εκλογές του 2022 και με άνοδο 12% σε σχέση με τις περσινές εκλογές για αντιπροσώπους στη ΔΟΕ, αποτυπώνει τον αντίκτυπο και την εκτίμηση της μεγάλης πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει η ΑΣΕ χρόνια τώρα μέσα στο σωματείο μας.

Η εμπιστοσύνη των συναδέλφων μας μας γεμίζει με δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας μέσα στον Σύλλογό μας, για σωματείο που θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας και ζωή με αξιοπρέπεια. Σωματείο που θα βρίσκεται, όπως βρίσκεται τον τελευταίο χρόνο, αταλάντευτα στο πλευρό κάθε συναδέλφου, μπροστά στον αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, οργανωτή και εμψυχωτή των συναδέλφων στον αγώνα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση, στον αγώνα για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας και των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια, όλοι μαζί, συσπειρωμένοι στην Ομοσπονδία και στον ΣΕΠΕ Ημαθίας, με όπλο τις συλλογικές μας αποφάσεις μπορούμε να τα καταφέρουμε, γιατί όπως λέει και ο Ναζίμ Χικμέτ «τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις έχουμε ζήσει ακόμα».

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ
Έχει διαβαστεί 561 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 521 επισκέπτες και 0 μέλη.