Τρίτη, 25 Ιούν, 2019

 • Περιοδεία υποψήφιων βουλευτών Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
 • Στο Κέντρο Υγείας και στο EΦΚΑ(πρ. ΙΚΑ) Βέροιας η Φρόσω Καρασαρλίδου
 • Συχνές εμφανίσεις στην Αλεξάνδρεια από τον Υπ. Βουλευτή Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέργιο Καλπάκη
 • O Τάσος Μπαρτζώκας σε ΟΑΕΔ και ΟΑΕΕ Βέροιας, Επίσκεψη σε Α.Σ. ΕΡΜΗΣ και βιομηχανία “Alexander” Περιοδεία σε Αγ. Γεώργιο, Τρίλοφο και Φυτειά
 • Κλιμάκιο του γραφείου Αγροτικού του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) στην Ημαθία
 • Περιοδεία του ΚΚΕ στην Αλεξάνδρεια
Περιοδεία υποψήφιων βουλευτών Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ1 Στο Κέντρο Υγείας και στο EΦΚΑ(πρ. ΙΚΑ) Βέροιας η Φρόσω Καρασαρλίδου2 Συχνές εμφανίσεις στην Αλεξάνδρεια από τον Υπ. Βουλευτή Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέργιο Καλπάκη3 O Τάσος Μπαρτζώκας σε ΟΑΕΔ και ΟΑΕΕ Βέροιας, Επίσκεψη σε Α.Σ. ΕΡΜΗΣ και βιομηχανία “Alexander” Περιοδεία σε Αγ. Γεώργιο, Τρίλοφο και Φυτειά4 Κλιμάκιο του γραφείου Αγροτικού του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) στην Ημαθία5 Περιοδεία του ΚΚΕ στην Αλεξάνδρεια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αντίδραση της ΕΛΜΕ Ημαθίας για την απόφαση του Δ.Σ Βέροιας για μεταφορά χρημάτων από τις σχολικές επιτροπές

print
email
από Η Άλλη Άποψη
Αντίδραση της ΕΛΜΕ Ημαθίας για την απόφαση του Δ.Σ Βέροιας για μεταφορά χρημάτων από τις σχολικές επιτροπές

Στις 2/6/2014 στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας συζητήθηκε η μεταφορά χρημάτων από τις σχολικές επιτροπές Α'θμιας και Β'θμιας Εκπαίδευσης του δήμου Βέροιας για την πληρωμή του ηλεκτρικού ρεύματος των σχολείων. Μέχρι τώρα τα συγκεκριμένα ποσά  καταβάλλονταν από τον Δήμο Βέροιας και δεν επιβαρύνονταν οι σχολικές επιτροπές. 

Ο εισηγητής του Δήμου ισχυρίστηκε πως η σχολική επιτροπή της Α'θμιας έχει πλεόνασμα ύψους 200.000 €  και η αντίστοιχη της Β'θμιας 500.00 € (τα ποσά αυτά αμφισβητήθηκαν από δημοτικούς συμβούλους μιας και εκκρεμούν  πληρωμές για τις σχολικές επιτροπές) και επομένως θα μπορούσαν να πληρώσουν τη ΔΕΗ για να μην επιβαρυνθεί ο Δήμος. Επίσης διατύπωσε την άποψη πως στα σχολεία γίνεται σπατάλη χρημάτων, όπως ο ίδιος έχει αντιληφθεί,  και θα μπορούσαν να είχαν εξοικονομηθεί ακόμη μεγαλύτερα ποσά.

          Στο σημείο αυτό το Δ.Σ, της ΕΛΜΕ Ημαθίας προέβη  σε δυναμική παρέμβαση τονίζοντας ότι:

1.  Στα σχολεία όχι μόνο δεν γίνεται σπατάλη χρημάτων για τις σχολικές επιτροπές αλλά αντίθετα μεγάλη εξοικονόμηση. Μια σειρά από εργασίες καθώς και η αγορά υλικών, που ο Δήμος δεν καλύπτει όπως οφείλει, έχουν γίνει με την συνδρομή γονέων, καθηγητών και μαθητών (αναφέρθηκαν παραδείγματα). Ένα μέρος του πλεονάσματος οφείλεται ακριβώς σ' αυτόν τον λόγο. Κάτι τέτοιο όμως ούτε πρέπει, ούτε μπορεί να συνεχιστεί και κάποια στιγμή ο Δήμος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.

2.  Τα σχολεία πρέπει να έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές, συγκεκριμένους χώρους, εργαστήρια, υλικά. Τα σχολεία του Δήμου Βέροιας έχουν σημαντικές ελλείψεις. Για να καλυφθούν αυτές οι ελλείψεις δεν επαρκεί το πλεόνασμα των 500.00 € (αν είναι τόσο). Οφείλει λοιπόν ο Δήμος να καταγράψει τις ελλείψεις των σχολείων και αφού διαθέσει αυτό το περίσσευμα, να διεκδικήσει επιπλέον χρήματα για την κάλυψη τους.

3. Τα σχολεία και οι σχολικές επιτροπές γνωρίζουν καλά:

α) ότι τα  χρήματα που λαμβάνουν είναι σχετικά λίγα,

β) ότι κανείς δεν εγγυάται ότι θα καλύπτονται  οι όποιες ανάγκες προκύπτουν και γ) ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι αυτό της θέρμανσης, το οποίο δεν έγινε έντονο τα τελευταία δύο χρόνια λόγω των σχετικά ήπιων χειμερινών καιρικών συνθηκών, που όμως δεν θα επαναλαμβάνονται συνεχώς. Έκαναν λοιπόν οικονομίες σε βάρος των επιδιορθώσεων και των λειτουργικών αναγκών προκειμένου να εξασφαλίσουν χρήματα για το πετρέλαιο του επόμενου χειμώνα. Δεν πρέπει λοιπόν ο Δήμος να πάρει αυτά τα χρήματα μιας και δεν μπορεί να εγγυηθεί ούτε για την τροφοδοσία των σχολείων σε πετρέλαιο  ούτε για την κάλυψη των λειτουργικών τους εξόδων.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Α'θμιας και Β'θμιας Εκπαίδευσης.      

Παρά το γεγονός πως κανένας δημοτικός σύμβουλος  από τους υποστηρικτές της εισήγησης που μίλησε στη συνέχεια δεν αντέτεινε το παραμικρό στις θέσεις της ΕΛΜΕ,  - αρκέστηκαν μόνο σε προβλέψεις πως τελικά θα καλυφθούν οι απαιτήσεις των σχολείων -  η εισήγηση πέρασε με ψήφους 15 υπέρ και αρκετές επιφυλάξεις!!! έναντι 11 κατά ( σχετική πλειοψηφία επί των παρόντων συμβούλων).   

Έχει διαβαστεί 580 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Σποτ του ΚΚΕ για τις εκλογές

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική συννεφιά
Μερική συννεφιά
Θερμοκρασία 27 °C
Άνεμος ΒΔ 0-1 μποφόρ

Τρίτη, 25 Ιουνίου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 20 ως 32 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2-4 μποφόρ

Τετάρτη, 26 Ιουνίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 21 ως 30 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 138 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά