του Αλέκου ΧατζηκώσταΣτη Νάουσα η Δημοτική Αρχή παραχωρεί μέρος του νερού σε εταιρεία εμφιάλωσης. Στη Βουλή ψηφίστηκε πρόσφατα νόμος με τίτλο "Επέκταση αρμοδιοτήτων της Εταιρείας Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως Πρωτευούσης και της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, ενίσχυση της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων... Περισσότερα
Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Βέροιας
από Η Άλλη Άποψη
Μια εμπειρία ξεχωριστή για τους μαθητές του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Βέροιας, ήταν η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου σε συνεργασία με το 5ο ΓΕΛ Βέροιας και μαθητές της Γ’ τάξης του Λυκείου, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία.
Παρακολούθησαν την ταινία με τίτλο «Σκουλικομπερδέματα», γυρισμένη από μαθητές και εκπαιδευτικούς του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Κατερίνης, που πραγματεύεται τον μικρόκοσμο του σχολείου, τη σχολική ζωή και τα προβλήματα που βιώνουν οι μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
Μετά τη προβολή της ταινίας οι μαθητές του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Βέροιας μας εξέπληξαν, καθώς με τόλμη και θάρρος πήραν τον λόγο και εξέφρασαν μπροστά στο κοινό τα δικά τους συναισθηματικά φορτισμένα βιώματα ρατσιστικής αντιμετώπισής τους από συνομηλίκους, στη πρότερη σχολική τους ζωή, τονίζοντας παράλληλα την αξία της φιλίας, της συμπαράστασης και της αγάπης με την οποία πλαισιώνονται στο νέο τους σχολείο.