Πρωτομαγιά αύριο, μέρα που η παγκόσμια εργατική τάξη επιθεωρεί τις δυνάμεις της και χαράσσει πορεία. Ο φετινός απεργιακός εορτασμός βρίσκει τους εργαζόμενους στη δίνη του ιμπεριαλιστικού πολέμου, με τις συνέπειες φορτωμένες στις πλάτες τους από τις κυβερνήσεις και όλα τα αστικά κόμματα που στηρίζουν τους σχεδιασμούς της αστικής τάξης.Η... Περισσότερα
«Το 6ο Γυμνάσιο ψηφίζει ηλεκτρονικά για το 15μελές…»
από Η Άλλη Άποψη
Η είδηση μας έρχεται από το 6ο Γυμνάσιο Βέροιας και αναφέρει : «Με μεγάλη επιτυχία έγιναν για πρώτη φορά ηλεκτρονικά οι εκλογές του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου στο σχολείο μας.Μετά την παρουσίαση των υποψηφίων μαθητών 63 στο σύνολο πέρασαν από τις 2 αίθουσες πληροφορικής και χωρίς καθυστέρηση ψήφισαν στο ηλεκτρονικό ψηφοδέλτιο που είχε δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό. Μετά και την τελευταία επιλογή μαθητή τα αποτελέσματα ήταν έτοιμα και τοιχοκολήθηκαν παρουσία των μαθητών της εφορευτικής επιτροπή.Η διαδικασία ήταν απλή και ευχάριστη κατά γενική ομολογία και κυρίως γρήγορη.Χωρίς να χαθεί χρόνος στην καταμέτρηση, χωρίς άκυρα ψηφοδέλτια και με εξοικονόμηση χαρτιού όλα κύλισαν ομαλά. Όπως στα κανονικά χάρτινα ψηφοδέλτια έτσι και εδώ υπήρχε το δικαίωμα του λευκού αφού μπορούσε να καταθέσει την επιλογή χωρίς να διαλέξει κανένα.»
Μπορεί δηλαδή σε πολιτικά κόμματα η διαδικασία αυτή να φαντάζει ως …βουνό, όμως γίνεται πράξη με σχετική ευκολία από μαθητές Γυμνασίου. Φυσικά η χρήση Η/Υ θα πρέπει να είναι το μέσο, το "εργαλείο" που σε τίποτε δεν θα πρέπει να υποκαθιστά τα υπόλοιπα μιας εκλογικής διαδικασίας (π.χ διακηρύξεις υποψηφίων, ζωντανή επαφή κ.α)