Σάββατο, 18 Απρ, 2026

  • ΚΚΕ: Ερώτηση για την εμπλοκή «μισθοφόρων» σε επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα
  • Δύο γραμμές για το κίνημα συγκρούονται στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ: Διαδικασίες πέρα και έξω από τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων
  • Οι ΗΠΑ ερευνούν εξαφανίσεις και θανάτους επιστημόνων πυρηνικών και διαστημικών προγραμμάτων σε μία υπόθεση που θυμίζει... Ινδία
  • Κρήτη: Ακόμα και στο ξενοδοχείο που γίνεται το συνέδριο της ΓΣΕΕ, η εργοδοσία επιχειρεί να εμποδίσει την επαφή των εργαζομένων με τα Συνδικάτα
  • Το Ιράν ανοίγει τα Στενά του Ορμούζ όμως οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι δεν άρουν τον ναυτικό αποκλεισμό στα ιρανικά λιμάνια
  • ΚΚΕ: Ολοι αυτοί που φοράνε φωτοστέφανο στην ΕΕ των λόμπι και της διαφθοράς, τώρα «βγαίνουν στα κεραμίδια» επειδή αποκαλύπτονται τα σκάνδαλά τους
ΚΚΕ: Ερώτηση για την εμπλοκή «μισθοφόρων» σε επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα1 Δύο γραμμές για το κίνημα συγκρούονται στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ: Διαδικασίες πέρα και έξω από τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων2 Οι ΗΠΑ ερευνούν εξαφανίσεις και θανάτους επιστημόνων πυρηνικών και διαστημικών προγραμμάτων σε μία υπόθεση που θυμίζει... Ινδία3 Κρήτη: Ακόμα και στο ξενοδοχείο που γίνεται το συνέδριο της ΓΣΕΕ, η εργοδοσία επιχειρεί να εμποδίσει την επαφή των εργαζομένων με τα Συνδικάτα4 Το Ιράν ανοίγει τα Στενά του Ορμούζ όμως οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι δεν άρουν τον ναυτικό αποκλεισμό στα ιρανικά λιμάνια5 ΚΚΕ: Ολοι αυτοί που φοράνε φωτοστέφανο στην ΕΕ των λόμπι και της διαφθοράς, τώρα «βγαίνουν στα κεραμίδια» επειδή αποκαλύπτονται τα σκάνδαλά τους6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αφαντες

Αφαντες

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης με αφορμή την αναπροσαρμογή των συντάξεων για το 2026 και το κλίμα ευφορίας που καλλιεργούσε πριν τρεις βδομάδες για την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού. Μόλις σε λίγους μήνες αποδείχθηκε πόσο άνθρακας ήταν ο θησαυρός, καθώς σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο επίσημος πληθωρισμός σε ... Περισσότερα

Μαθητές και καθηγητές του 3ου ΓΕΛ της Βέροιας στην Λετονία

από Η Άλλη Άποψη
Μαθητές και καθηγητές του 3ου ΓΕΛ της Βέροιας στην Λετονία

 

Μαθητές και καθηγητές του 3ου ΓΕΛ Βέροιας, επισκέφθηκαν το Σλάμπε της Λετονίας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Εράσμους+ Σύμπραξη Σχολείων με τίτλο: «Innovative Schools and Creative Approaches» «Καινοτόμα Σχολεία και Δημιουργικές Μέθοδοι». Ήταν η τέταρτη κατά σειρά διακρατική συνάντηση.

Στην ανακοίνωσή του το σχολείο αναφέρει: "Η πρώτη στάση που κάναμε ήταν στην Κοπεγχάγη. Εκεί επισκεφθήκαμε το TIVOLI, το εντυπωσιακό funpark, σήμα κατατεθέν της πόλης, το μουσείο γλυπτικής Karlsberg Glyptoteke που είχαμε την τύχη να φιλοξενεί εκείνη την περίοδο πίνακες μεγάλων ιμπρεσιονιστών ζωγράφων (Ρέμπραντ, Μανέ, Μονέ, Ρενουάρ, Γκόγια,κ,ά.) και κάναμε βόλτα με το καραβάκι στο κέντρο της πόλης με τα χρωματιστά κτήρια.

Στην Λετονία, ξεναγηθήκαμε στο μικρό και ήσυχο χωριουδάκι Τούκουμ, που απείχε 10 χλμ από το σχολείο το οποίο ήταν χτισμένο στη μέση ενός υπέροχου φυσικού τοπίου με λίμνες και δέντρα όπου και λάμβαναν χώρα οι εργασίες του προγράμματος. Περπατήσαμε, επίσης, στο τεράστιο δάσος του εθνικού πάρκου Κεμέρι με τα πανύψηλα πεύκα που συναντήσαμε στην είσοδό του και που έρχονταν σε αντίθεση με τα δέντρα bonsai του υπόλοιπου δάσους. Επισκεφθήκαμε το «λαχταριστό» εργοστάσιο σοκολάτας όπου παρασκευάσαμε και γευτήκαμε σοκολατένιες λιχουδιές. Δεν παραλείψαμε, φυσικά, να περιηγηθούμε στην υπέροχη Ρίγα, που μας εντυπωσίασε με το πανέμορφο πάρκο της κατά μήκος του ποταμού Νταουγκάβα των τριών χιλιομέτρων στο κέντρο της πόλης, τα όμορφα σοκάκια και τα κτήριά της με τις ενδιαφέρουσες ιστορίες γύρω από αυτά. Και βέβαια δεν μπορούσε να λείψει από τις επισκέψεις μας η Βαλτική, τόσο διαφορετική από τις θάλασσες που έχουμε συνηθίσει.

Τελευταία στάση στην επιστροφή μας, το Μπέργκαμο μια γραφική πόλη της βόρειας Ιταλίας, που ενώνεται με τελεφερίκ με την παλιά μεσαιωνική πόλη με τα πλακόστρωτα δρομάκια και τα επιβλητικά κτήρια.

Ολοκληρώσαμε επίσης τις εργασίες του προγράμματος που είχαν ως θέμα τα δημιουργικά εργαστήρια των μαθητών και των προσφύγων και τους παραδοσιακούς χορούς των χωρών των εταίρων.

Με αυτή τη συνάντηση ξεκίνησε ο δεύτερος και τελευταίος χρόνος του φιλόδοξου και πολύπλευρου αυτού προγράμματος που θα ολοκληρωθεί στο τέλος αυτής της χρονιάς με τρείς ακόμα νέες διακρατικές συναντήσεις, η επόμενη εκ των οποίων είναι η υποδοχή των εταίρων μας στην πόλη της Βέροιας".

Έχει διαβαστεί 446 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 602 επισκέπτες και 0 μέλη.