Κυριακή, 07 Μάρ, 2021

  • Νάουσα Αποκριά 2021, «Πάντα κομμάτι της ψυχής μας»
  • Κυκλοφόρησε "Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ" (Νο 634)
  • Σύστημα υγείας σε κατάρρευση
  • Τουριστικές...φούσκες!
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 6/3
  • Ενας αποκαλυπτικός πίνακας
Νάουσα Αποκριά 2021, «Πάντα κομμάτι της ψυχής μας»1 Κυκλοφόρησε "Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ" (Νο 634)2 Σύστημα υγείας σε κατάρρευση3 Τουριστικές...φούσκες!4 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 6/35 Ενας αποκαλυπτικός πίνακας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αλλο ένα lockdown, άλλη μια ομολογία...

«Τι νόημα έχει άλλο ένα lockdown μέσα στο lockdown;», «δεν υπάρχει καμία λογική...», «αυτό κατάφερε να σκεφτεί η κυβέρνηση;». Πληθαίνουν παρόμοια ερωτήματα μετά την ανακοίνωση των νέων προσαρμογών στα περιοριστικά μέτρα, για τη διαχείριση της πανδημίας, την περασμένη βδομάδα. Πρέπει να είναι καθαρό: Το νέο lockdown μέσα στο lo... Περισσότερα

«Καθολική αντίδραση του κλάδου στη θεσμική εκτροπή της Κυβέρνησης και της προσπάθειας πλήρους ελέγχου των ψευτοϋπηρεσιακών συμβουλίων»

από Η Άλλη Άποψη
«Καθολική  αντίδραση του κλάδου στη θεσμική εκτροπή της Κυβέρνησης και της προσπάθειας πλήρους ελέγχου των ψευτοϋπηρεσιακών συμβουλίων»

Η θεσμική εκτροπή, η αλαζονεία και ο αυταρχισμός της Υπουργού Παιδείας και της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στο κορυφαίο ζήτημα της δημοκρατικής θεσμικής εκπροσώπησης των Συναδέλφων με επιδίωξη πλήρους ελέγχου, των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, φαίνεται πως προχωρά σύμφωνα με τον αρχικό τους σχεδιασμό.

Ασκούνται ήδη αφόρητες πιέσεις και δίνονται προφορικά κατευθύνσεις στους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης, από τη στιγμή που θα γίνουν οι παραιτήσεις των όποιων «εκλεγμένων» από τις εκλογές- παρωδία του Νοεμβρίου, να προχωρήσουν στις εξής ενέργειες:

Να ορίσουν «δοτά» μέλη συγκροτώντας «ψευτοϋπηρεσιακά» Συμβούλια από όποιους «πρόθυμους» συναδέλφους υπηρετούν στην κάθε Διεύθυνση Π.Ε, τόσο για τα διορισμένα μέλη όσο και για τις θέσεις που καταλαμβάνουν οι αιρετοί, είτε ήταν (παραιτημένοι) υποψήφιοι ή όχι και είτε είχαν κάνει είτε όχι αιτήσεις για τις συγκεκριμένες θέσεις!!!

Σε περιπτώσεις συγκρότησης υπηρεσιακών συμβουλίων που υπάρξει ζήτημα λόγω απουσίας αιτήσεων «προθύμων» να συνεργαστούν σ’ αυτήν την εξωθεσμική διαδικασία, που συνιστά ευθεία παραβίαση κάθε δημοκρατικής έννοιας και διαδικασίας, θα τους δοθούν ονόματα εκπαιδευτικών με τα οποία έχει ήδη γίνει προσέγγιση από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ!!!

Σε κάθε περίπτωση την υπόδειξη του ορισμού των διορισμένων μελών και τη θέση που θα έχουν σε όλα τα Υπηρεσιακά Συμβούλια της χώρας, ανεξαρτήτως της υπογραφής που θα φέρουν οι συγκροτήσεις, θα έχει η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ.

Τα πράγματα εξελίσσονται με τον πιο άσχημο τρόπο και τώρα ξεδιπλώνονται τα βαθύτερα και πραγματικά σχέδια της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας. Πρόδηλος στόχος είναι να συγκροτηθούν «ψευτοϋπηρεσιακά» Συμβούλια με «δοτούς αιρετούς», πειθήνια όργανα της διοίκησης, ώστε να υπάρξει «στραγγαλισμός» κάθε δημοκρατικής διαδικασίας και κάθε ελεύθερης έκφρασης μέσα στον Κλάδο και να περάσουν όλα τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που προετοιμάζονται και θα κατατεθούν, το επόμενο διάστημα, με τη μορφή νομοσχεδίων (Επιλογή στελεχών, Αξιολόγηση Σχολικών Μονάδων και Εκπαιδευτικών κ.α.).

Πρόκειται για εξώφθαλμη θεσμική εκτροπή και προσπάθεια ακραίου κομματικού ελέγχου της εκπαίδευσης που όμοιά της δεν έχουμε δει τις τελευταίες δεκαετίες. Όλα τα Υπηρεσιακά Συμβούλια θα στελεχωθούν από κομματικά εγκάθετους!

  Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να επιτρέψουμε την ουσιαστική κατάργηση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, και δη των αιρετών σε αυτά, ενός καταξιωμένου θεσμού. Θα συνεχίσουμε αταλάντευτα τον αγώνα και την παρακαταθήκη που μας έδωσαν οι Συνάδελφοι με την καθολική μη συμμετοχή τους στις εκλογές «παρωδία» που έστησε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

 

Καταγγέλλουμε σε κάθε τόνο όλες τις παραπάνω ενέργειες.

Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να επιληφθεί άμεσα του θέματος, ώστε να οργανώσει κεντρικά τους τρόπους αντίδρασης με την άμεση ενεργοποίηση της ομόφωνης απόφασής του με στόχο τη διενέργεια δια ζώσης εκλογών, μόλις το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες. Παράλληλα να επιδιώξει συνάντηση για ενημέρωση με όλα τα κόμματα και συστράτευση κάθε δημοκρατικής φωνής, ώστε να μην προχωρήσει ο σχεδιασμός της δημοκρατικής εκτροπής και του ασφυκτικού ελέγχου της εκπαίδευσης από την Κυβέρνηση.

Τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια της Κυβέρνησης ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!!!


Έχει διαβαστεί 344 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Συννεφιασμένος
Συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 8 °C
Άνεμος ΒΒΑ 2 μποφόρ

Κυριακή, 07 Μαρτίου

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 4 ως 11 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 08 Μαρτίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 7 ως 15 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 299 επισκέπτες και 0 μέλη.