Δευτέρα, 30 Νοέ, 2020

  • Θεωρεί «ατομική ευθύνη» το πόσοι θα είναι υγιείς μέχρι τον εμβολιασμό
  • Ανακοίνωση του  ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΝΗΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ ΑΕ»
  • Έφυγε από κοντά μας ο Θανάσης Γεωργιάδης.
  • Ούτε λέξη για τις κυβερνητικές ευθύνες
  • ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΟ ΒΕΡΜΙΟ!
  • Με το … «γάντι»…
Θεωρεί «ατομική ευθύνη» το πόσοι θα είναι υγιείς μέχρι τον εμβολιασμό1 Ανακοίνωση του  ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΝΗΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ ΑΕ»2 Έφυγε από κοντά μας ο Θανάσης Γεωργιάδης.3 Ούτε λέξη για τις κυβερνητικές ευθύνες4 ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΟ ΒΕΡΜΙΟ!5 Με το … «γάντι»…6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύο κόσμοι…

Δύο κόσμοι…

Εν καιρώ πανδημίας… Από τη μία ο πατέρας που παρακαλά τον υπάλληλο να κόψει το ρεύμα μια ώρα αργότερα για να τελειώσει το μάθημα μαθηματικών το παιδί του (Για την …επιβίωση των μιντιαρχών πρόβλεψαν, για τους ανθρώπους του μόχθου όχι). Από την άλλη ο αντιδήμαρχος που πλήττει στην καραντίνα και αναπολεί την Aston Martin και το σπίτι... Περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ: «Το υπουργείο Παιδείας δεν δίνει λύση στα χρόνια προβλήματα των σχολείων μας»

από Η Άλλη Άποψη
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ: «Το υπουργείο Παιδείας δεν δίνει λύση στα χρόνια προβλήματα των σχολείων μας»

Την τακτική του υπουργείου Παιδείας που μεταθέτει σε άλλα υπουργεία ή στους δήμους τις ευθύνες για τα κτιριακά και όχι μόνο προβλήματα των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων καταγγέλλει η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων.

Αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ένωσης συναντήθηκε την 1η Νοέμβρη του 2019 με την υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη. Στο τέλος της συνάντησης κατατέθηκε υπόμνημα το οποίο αφορούσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία και τις θέσεις των γονιών σχετικά με τον τρόπο επίλυσής τους. Το συγκεκριμένο υπόμνημα κοινοποιήθηκε στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των κομμάτων και κατατέθηκε στη Βουλή με τη μορφή Αναφοράς από το ΚΚΕ στις 5 Νοέμβρη.

Η Πανελλήνια Ένωση δεν έλαβε μέχρι και σήμερα καμία απάντηση σε σχέση με τα αιτήματά της. Ωστόσο, η Σοφία Ζαχαράκη απάντησε με χαρακτηριστική καθυστέρηση (η απάντηση φέρει την ημερομηνία 14/2/2020) στην Αναφορά του ΚΚΕ.

«Πέραν του γεγονότος της χαρακτηριστικής καθυστέρησης αλλά και της απαξίωσης του συνδικαλιστικού οργάνου των γονιών των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων της χώρας, θα πρέπει να επισημάνουμε πως στην πραγματικότητα καμία ουσιαστική λύση δεν προκρίνεται από το συγκεκριμένο έγγραφο» της απάντησης του υπουργείου, τονίζει η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, προσθέτοντας τα εξής:

«Για άλλη μία φορά μετατίθενται ευθύνες σε άλλα υπουργεία ή στους δήμους όσον αφορά τα ζητήματα των κτιριακών εγκαταστάσεων, των υποδομών, της στελέχωσης με βοηθητικό προσωπικό και των μετακινήσεων των μαθητών, ενώ δεν απαντάται ουσιαστικά το πρόβλημα της καθυστέρησης στην κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών. Κανένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τη συγγραφή και δωρεάν διανομή εγχειριδίων μελέτης δεν διαφαίνεται, καθώς αναφέρεται πως η εκπόνησή τους προβλέπεται μεν (ενταγμένη σε σχετική Πράξη ΕΣΠΑ) χωρίς να προσδιορίζεται το πότε. Ο τρόπος εισαγωγής στα Τμήματα Μουσικών Σπουδών, η αναντιστοιχία των Τμημάτων και η αφαίρεση της δυνατότητας μετεγγραφής από μία κατηγορία φοιτητών παρουσιάζεται ως πρόταση των Τμημάτων Μουσικών Σπουδών και όχι ως πολιτική απόφαση του υπουργείου. Καμία αναφορά, τέλος, δεν γίνεται στο αίτημα για σύνδεση όλων των διδασκόμενων αντικειμένων στα Καλλιτεχνικά Σχολεία με την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η μετάθεση και αποποίηση ευθυνών από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων δεν δίνει λύση στα χρόνια προβλήματα των σχολείων μας. Αντίθετα, ενισχύει την άποψη πως δεν υπάρχει ούτε πρόθεση ούτε πολιτική βούληση ώστε να αντιμετωπιστεί η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση της Παιδείας. Οι γονείς, μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, δεν έχουμε άλλο δρόμο να ακολουθήσουμε από αυτόν της δυναμικής διεκδίκησης των δικαιωμάτων των παιδιών μας.

Παλεύουμε για σχολείο που να τα δίνει όλα σε όλους! Όχι λίγα σε κάποιους!».

Έχει διαβαστεί 236 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Συννεφιασμένος
Συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 9 °C
Άνεμος Β 3-5 μποφόρ

Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 2 ως 9 °C
Άνεμος ΒΑ 2-6 μποφόρ

Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 3 ως 8 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 177 επισκέπτες και 1 μέλος.