«Τόσα αντέχει η οικονομία»... Αυτή είναι η πρώτη παραδοχή με την οποία ξεπετάει η κυβέρνηση τα υποτιθέμενα «μέτρα στήριξης» που ανακοίνωσε χθες για το ενεργειακό κόστος, ξεκαθαρίζοντας σαν δεδομένο ότι ο λαός θα ξεπαγιάσει τον χειμώνα και ότι τα καύσιμα θα ξεκοκαλίσουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.Γιατί όπως έλεγε ο ίδιος ο πρωθ... Περισσότερα
Αργεντίνικα tangos από το TRICUERDO Tango Ensemble Βέροια , 24/2/2016 ώρα 9.00μ.μ , Αρχοντικό Σαράφογλου
από Η Άλλη Άποψη
Το TRICUERDO Tango Ensemble ιδρύθηκε το 2003 στην Αυστρία. Στόχος του κοινού ενδιαφέροντος των μουσικών που το απαρτίζουν είναι η προβολή της αυθεντικής αργεντίνικης μουσικής του 20ού αιώνα.
Το ρεπερτόριο αποτελείται από κομμάτια πρωτοπόρων-τα πρώτα τανγκό του A. Villoldo, αργότερα προς τα μέσα του αιώνα των E. Saborido, S. Piana και οδηγείται την δεκαετία του ’60 με τον E. Rovira στις σύγχρονες συνθέσεις (tango nuevo) του πασίγνωστου A. Piazzolla.
Χορευτικά Vals και Milongas εμπλουτίζουν στυλιστικά το πρόγραμμα.
Απολαύστε την έντονη δραματικότητα, τις αιχμηρές αντιθέσεις και τη μελαγχολική λυρικότητα αυτής της υπέροχης μουσικής, ερμηνευμένη άψογα από τους μουσικούς του TRICUERDO.
Οι μουσικοί : - Γιώργος ΖΑΧΑΡΟΥΔΗΣ, βιολί
Πέλλα ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, βιολοντσέλο
Ειρήνη ΤΖΙΟΕΒΑ, πιάνο
Οι διασκευές είναι του Klaus Johns & Jose Bragato.