Τρίτη, 19 Ιαν, 2021

  • Άνετο πέρασμα για τον Δικέφαλο από την Βέροια
  • Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟ EUROGROUP: Προώθηση «μεταρρυθμίσεων» για «βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος»
  • ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ: Να λυθεί ΤΩΡΑ το ζήτημα της επιστροφής των φοιτητών στον τόπο σπουδών τους
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 18/1
  • Δημοκρατία και… Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης
  • Δήμος Βέροιας: Άνοιγμα σχολείων
Άνετο πέρασμα για τον Δικέφαλο από την Βέροια1 Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟ EUROGROUP: Προώθηση «μεταρρυθμίσεων» για «βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος»2 ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ: Να λυθεί ΤΩΡΑ το ζήτημα της επιστροφής των φοιτητών στον τόπο σπουδών τους3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 18/14 Δημοκρατία και… Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης5 Δήμος Βέροιας: Άνοιγμα σχολείων 6

Το Σχόλιο της Ημέρας

 Η στήριξη της Σοφίας Μπεκατώρου είναι μια πράξη αυτονόητη

Η στήριξη της Σοφίας Μπεκατώρου είναι μια πράξη αυτονόητη, στην οποία δεν χωρούν "ναι μεν, αλλά". Εξίσου αυτονόητη θα πρέπει να είναι και η ολόπλευρη προστασία με ευθύνη του κράτους των αθλητριών, των νέων κοριτσιών, που παραμένουν εκτεθειμένα σε κάθε είδους πιέσεις και κινδύνους, ειδικά στο πλαίσιο ενός "αθλητισμού" που βυθίζετα... Περισσότερα

«Veria Dance». Ένας νέος θεσμός στη Βέροια

από Η Άλλη Άποψη
 «Veria Dance». Ένας νέος θεσμός στη Βέροια

Το «Δίκτυο Διαχείρισης Πολιτισμού» σε συνεργασία με την «Κοινωφελή Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης Βέροιας» παρουσιάζουν τη διοργάνωση «Veria Dance 2017». Ο νέος θεσμός πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Βέροιας και θα λάβει χώρα στις 27-28-29 και 30 Απριλίου 2017 στο Χώρο Τεχνών στην πόλη της Βέροιας. Πρόκειται για μια τριπλή διοργάνωση και μια πραγματική «γιορτή» του χορού, η οποία αποτελείται από τα «Veria Dance Seminars», το «Veria Dance Gala» και τον «Veria Dance Competition». Για το σκοπό αυτό δόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 23/2 συνέντευξη Τύπου με τη συμμετοχή του Προέδρου της ΚΕΠΑ Γ.Σοφιανίδη,του Δ/ντη Γ. Καμπούρη και της υπεύθυνης Προγραμματισμού Ν.Καραγιαννίδου ,καθώς και εκπροσώπων της διοργάνωσης στα «12 γράδα».

Η έναρξη αυτής της γιορτής, η οποία συνδέεται και με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού (29η Απριλίου), ξεκινά στις 27 Απριλίου 2017 με τα «Veria Dance Seminars». Πρόκειται για σεμινάρια στον κλασσικό και σύγχρονο χορό από καταξιωμένους και αναγνωρισμένους στο χώρο τους καθηγητές χορού και τα οποία απευθύνονται σε μαθητές των ερασιτεχνικών σχολών χορού 14 ετών και άνω. Σύτομα θα ανακοινωθούν λεπτομέριες σχετικές με το πρόγραμμα και τις δηλώσεις συμμετοχής.

Την ίδια μέρα, με τη λήξη των σεμιναρίων, θα πραγματοποιηθεί το «Veria Dance Gala». Πρόκειται για ένα Gala Χορού με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, προς ενίσχυση των σκοπών της «Φλόγας» Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια. Στο Gala θα συμμετάσχουν σχολές χορού από όλη την Ελλάδα, οι οποίες θα παρουσιάσουν χορογραφίες κλασσικού, σύγχρονου, καρακτέρ και νεοκλασσικού χορού.

Στις 28 Απριλίου 2017 ξεκινά ο «Veria Dance Competition». Πρόκειται για Διαγωνισμό χορού και ειδικότερα στο κλασσικό, σύγχρονο, καρακτέρ και νεοκλασσικό χορό. Ο διαγωνισμός αφορά σε Ερασιτέχνες των ηλικιακών κατηγοριών από 7 ετών και άνω, Φοιτητές Ανώτερων Σχολών Χορού και Επαγγελματίες Xορευτές οι οποίοι μπορούν να διαγωνιστούν σε σόλο, ντουέτο και ομαδική χορογραφία. Ο διαγωνισμός για τις ηλικιακές κατηγορίες 12 ετών άνω θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις : ημιτελικός (28/4 και 29/4 το πρωί) – τελικός (29/4 το απόγευμα). Για τις ηλικιακές κατηγορίες 7-12 ετών θα διεξαχθεί σε μια φάση – τελικός (30/4). Μόνο η φάση του τελικού είναι ανοικτή στο κοινό. Η φάση του ημιτελικού αναμεταδίδεται ζωντανά στο φουαγιέ μέσω οθόνης.

ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

«Veria Dance Seminars». Σεμινάρια κλασικού και σύγχρονου χορού από τα μέλη της κριτικής επιτροπής του «Veria Dance Competition» για παιδιά ηλικίας 14 ετών και άνω.

«Veria Dance Gala».

Αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί ανάλογα με τη δήλωση συμμετοχής και την πλήρωση των θέσεων.

Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Τελετή Έναρξης του διαγωνισμού χορού «Veria Dance Competition»

Ημιτελικός για τις κατηγορίες 14-16 ετών, 16-18 ετών, 18 και άνω Ερασιτεχνών, 18 και άνω Φοιτητές Ανώτερων Σχολών Χορού, Ενήλικες Επαγγελματίες

Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Συνέχεια Ημιτελικού 14-16 ετών, 16-18 ετών, 18 και άνω Ερασιτεχνών, 18 και άνω Φοιτητές Ανώτερων Σχολών Χορού, Ενήλικες Επαγγελματίες και

Ημιτελικός στις κατηγορίες 12-14 ετών.

Τελικός για όλες τις παραπάνω κατηγορίες, παρουσία κοινού.

Τελετή Απονομής Βραβείων

Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Τελικός ηλικιακές κατηγορίες 7-8, 8-10, 10-12  σε όλες τις κατηγορίες χορού, παρουσία κοινού.

Τελετή Απονομής Βραβείων

Πρόκειται για μια φιλόδοξη διοργάνωση, η οποία ευελπιστούμε να τύχει της ανάλογης ανταπόκρισης, τόσο των συμμετεχόντων και κυρίως του φιλοθεάμονος κοινού. Μια διοργάνωση που θα ανάγει τη Βέροια εκτός από «εύηχη πόλη» και σε «Βέροια. Η πόλη που χορεύει...». Ήδη πάντως έχει εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον, τόσο από σχολές χορού της περιοχής, αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας, όπως Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Δράμα, Τρίκαλα, Κρήτη, κ.α. ενώ ήδη η διοργάνωση έχει απονείμει «τιμητικές συμμετοχές» σε δύο χορογραφίες που διακρίθηκαν σε Διεθνές Διαγωνισμό Χορού στην Ιταλία.

Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέριες σχετικά με τη διοργάνωση, τους όρους και τις δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να αναζητήσετε στη σελίδα στο facebook : Veria Dance Competition ή να επικοινωνήσετε ηλεκτρονικά με : veriadance @gmail.com.

Η παρέμβαση του Γιάννη Καμπούρη

Στις προηγούμενες παρουσιάσεις της πανελληνίας συνάντησης χορού καταλήγαμε πάντα στην ίδια διαπίστωση. Η συνάντηση αυτή βρήκε επιτέλους το «σπίτι» της και σπίτι της είναι η Βέροια, ο Χώρος Τεχνών. Αυτό άλλωστε λέει και ο νέος διακριτικός τίτλος της όλης διοργάνωσης, που από εδώ και πέρα θα καλείται «Veria Dance» και όλα αυτά δε συνέβησαν τυχαία.

Στα προηγούμενα τρία χρόνια προσπαθήσαμε και πιστεύω καταφέραμε, να υπηρετήσουμε αυτή τη συνάντηση με επάρκεια και συναίσθηση της βαρύτητας που της αναλογεί. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι τόσοι άνθρωποι, από τόσα μέρη της Ελλάδας αποφασίζουν να έρθουν στη Βέροια, για να συμμετέχουν στο  «Veria Dance».

Η Βέροια έχει τις δυνατότητες να είναι πρωτοπόρος σε παρόμοιες σημαντικές πολιτιστικές πρωτοβουλίες.

Είναι αυτές που λειτουργούν πολλαπλασιαστικά σε σχέση με την ίδια την πόλη.

Είναι αυτές που προσθέτουν θετικά στο όνομα της, κάνουν την πόλη μας διακριτή και αναγνωρίσιμη.

Για πολλοστή φορά η Βέροια με αφορμή τις πολιτιστικές δραστηριότητες που αναπτύσσει, θα απασχολήσει θετικά το πανελλήνιο και αυτό το έχει ανάγκη.

Η Βέροια πρέπει να καταγράψει τη θετική και διαρκή παρουσία της και στη σύγχρονη πολιτιστική δημιουργία. Στη λογική αυτή κατευθύνονται όλες οι πολιτιστικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ή πρόκειται να αναλάβει η ΚΕΠΑ.

Η ΚΕΠΑ προγραμματίζει να αναλάβει παρόμοιες πανελλαδικής αλλά και διεθνούς εμβέλειας δράσεις και πρωτοβουλίες. Αναζητά συνεργάτες και χρηματοδοτήσεις γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι όλα αυτά αποτελούν μια σημαντική άυλη επένδυση, που θα αποδώσει πολλαπλά στο άμεσο μέλλον.

Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Οι οικονομικές μας δυνατότητες περιορίζονται καθημερινά, αυτό όμως δεν πρέπει να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα σε ότι προγραμματίζουμε. Έχουμε ανάγκη να επεξεργαστούμε τα νέα δεδομένα, ώστε με ένα νέο σχεδιασμό να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες αυτής της προσπάθειας.

Το σύγχρονο πολιτιστικό παρόν απαιτεί δράσεις με αναφορά σε σύγχρονες μορφές τέχνης, καινοτόμες και μοναδικές.

Είναι ένας μονόδρομος που πρέπει να βαδίσουμε αν θέλουμε να είμαστε παρόντες και στο αύριο.

Εμείς από τη μεριά μας θα καταβάλουμε όση προσπάθεια μας αναλογεί ώστε όλη αυτή η προσπάθεια να τελεσφορήσει.

Έχει διαβαστεί 201 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική συννεφιά
Μερική συννεφιά
Θερμοκρασία -5 °C
Άνεμος ΒΑ 3-5 μποφόρ

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία -3 ως 4 °C
Άνεμος ΝΝΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία -1 ως 9 °C
Άνεμος Ν 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 157 επισκέπτες και 0 μέλη.