Δευτέρα, 18 Οκτ, 2021

  • Δήμος Βέροιας: Δωρεάν μαστολογικός έλεγχος για ανασφάλιστες γυναίκες και με περιορισμένους πόρους
  • Εκπαιδευτικό σεμινάριο στις βασικές Πρώτες Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) σε υπαλλήλους του Δήμου Νάουσας
  • Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φαρσοκωμωδία με κοινό παρονομαστή το όνομα «Μητσοτάκης»
  • Αγιασμός για την έναρξη των Τμημάτων στην Εύξεινο Λέσχη Βέροιας
  • Μήνυνα Γκυρίνη για την Απελευθέρωση της Αλεξάνδρειας
  • Σήμερα παρουσιάζεται στη Βέροια το βιβλίο του Θανάση Δέλλα "Στη φωλιά της λύκαινας"
Δήμος Βέροιας: Δωρεάν μαστολογικός έλεγχος για ανασφάλιστες γυναίκες και με περιορισμένους πόρους1 Εκπαιδευτικό σεμινάριο στις βασικές Πρώτες Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) σε υπαλλήλους του Δήμου Νάουσας  2 Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φαρσοκωμωδία με κοινό παρονομαστή το όνομα «Μητσοτάκης»3 Αγιασμός για την έναρξη των Τμημάτων στην Εύξεινο Λέσχη Βέροιας4 Μήνυνα Γκυρίνη για την Απελευθέρωση της Αλεξάνδρειας5 Σήμερα παρουσιάζεται στη Βέροια το βιβλίο του Θανάση Δέλλα "Στη φωλιά της λύκαινας"6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ψέματα με πολύ κοντά ποδάρια...

Τώρα που η κυβέρνηση υπέγραψε μια νέα κατάπτυστη Συμφωνία για τις βάσεις με τις ΗΠΑ, με 5ετή διάρκεια και ακόμα πιο επικίνδυνες προβλέψεις από την προηγούμενη, τώρα που τα προπαγανδιστικά «μηχανάκια» παίρνουν πάλι μπρος για τα «οφέλη» που έχει να περιμένει τάχα ο λαός από την εμπλοκή στα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ τα οποία βάζουν τον λ... Περισσότερα

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «FIREART»: Με έκθεση εικαστικών έργων στο ΑΧΕΠΑ σηκώνει γροθιά στο πλευρό των αγωνιζόμενων υγειονομικών

από Η Άλλη Άποψη
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «FIREART»: Με έκθεση εικαστικών έργων στο ΑΧΕΠΑ σηκώνει γροθιά στο πλευρό των αγωνιζόμενων υγειονομικών

«Πάνδημες συνARTήσεις» είναι ο τίτλος της έκθεσης εικαστικών έργων της καλλιτεχνικής ομάδας «FireArt» στους κοινόχρηστους χώρους του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο. Η έκθεση θα ξεκινήσει στις 3 Φλεβάρη και θα διαρκέσει έως τις 3 Μάρτη.

Θα παρουσιαστούν εικαστικά έργα ποικίλων μορφών έκφρασης (ζωγραφική, σχέδιο, ψηφιακή εικόνα, φωτογραφία) και θα συνοδευτούν από παράλληλες εκδηλώσεις στους εξωτερικούς χώρους του νοσοκομείου.

Η ομάδα αναφέρει πως «Τα έργα έχουν ως αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την έναρξη της πανδημίας και τον τιτάνιο αγώνα του προσωπικού των νοσοκομείων να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της περίθαλψης των ασθενών μέσα σε συνθήκες υποστελέχωσης και υποχρηματοδότητησης του δημόσιου συστήματος Υγείας».

Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Χαρούλα Αμοιρίδου, Γιώργος Κιτσούκης, Ανδριάννα Κουμεντάκου, Χρύσα Κοφίνα, Νεφέλη Κυριάκου, Μαρίνα Σημάδη, Χαράλαμπος Τουμπέκης, Μάρκος Τραϊτοράκης, Νάσος Χαλκίδης. Στις παράλληλες εκδηλώσεις συμμετέχουν: Φωτεινή Αναστασίου, Βασιλική Γκρανοπούλου, Αναστασία Ευθυμιάδου, Θεοδώρα Σάβιτς, Βερονίκη Τσουγκράνη, Μελίνα Τσουρεκά.

(Τρόποι επικοινωνίας με την ομάδα: 6932220709 Νάσος Χαλκίδης, 6977715193 Χρύσα Κοφίνα

fireart.artists@gmail.com

fireart-artists.blogspot.gr, fireart.simplesite.com

Η καλλιτεχνική ομάδα «FireArt»

Η καλλιτεχνική ομάδα «FireArt» ιδρύθηκε τον Γενάρη του 2019 από καλλιτέχνες που ζουν στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα και έχουν παρουσία στην Ευρώπη και αλλού και διευρύνεται διαρκώς με τη συμμετοχή εικαστικών, μουσικών, χορευτών, performers και θεωρητικών της τέχνης.

Στόχος της καλλιτεχνικής ομάδας είναι ο επαναπροσδιορισμός του χρέους των καλλιτεχνών όχι απλά απέναντι στην τέχνη, αλλά απέναντι στο πρωτότυπό της, τη ζωή. Φιλοδοξεί να αποδώσει στην τέχνη τον πραγματικό κοινωνικό ρόλο της, να επέμβει στην πολιτική και πολιτιστική πραγματικότητα, να δώσει διέξοδο στους δημιουργούς που προβληματίζονται, να επικοινωνήσει με το πλατύ κοινό και να του δείξει το δρόμο για να αλλάξει την πραγματικότητα προς όφελός του. Για να γεννήσουν οι ωδίνες «έναν νέο κόσμο, στο μπόι των ανθρώπων και των ονείρων», «για να ανθρωπέψει ο άνθρωπος».

Στο πλαίσιο αυτό η ομάδα οργανώνει τη συγκεκριμένη δράση με σκοπό να στηρίξει το έργο και τα αιτήματα των υγειονομικών στην παρούσα φάση που το δημόσιο σύστημα Υγείας δοκιμάζεται από τις συνέπειες του δεύτερου κύματος της πανδημίας που ήρθε να αναδείξει τις χρόνιες ελλείψεις προσωπικού και τη συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση. Οι κλίνες ΜΕΘ COVID αδειάζουν με αργούς ρυθμούς, το προσωπικό είναι εξαντλημένο και αποδεκατισμένο, η περίθαλψη των χρονίως πασχόντων είναι στα αζήτητα, τα εξωτερικά ιατρεία και τα τακτικά χειρουργεία αναστέλλονται, ο προϋπολογισμός για την υγεία έχει μειωθεί. Η πανδημία απέδειξε ότι μόνο ένα οργανωμένο, εξοπλισμένο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας μπορεί να προστατεύσει την υγεία του λαού και όχι η ιδιωτικοποίηση της υγείας και η λογική κόστους - οφέλους.

Οι καλλιτέχνες της ομάδας «FireArt», ως κομμάτι του λαού και των εργαζομένων, δεν είναι έξω από την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της υγείας και θέλουν, με τον τρόπο που μπορούν και ξέρουν, να συμπαρασταθούν στους υγειονομικούς, όχι μόνο αναγνωρίζοντας την προσφορά τους, αλλά προσπαθώντας μέσα από την τέχνη να τους δώσουν κουράγιο για τη συνέχιση του αγώνα. Με τα έργα της σηκώνει τη γροθιά και αγωνίζεται στο πλάι τους για όλα όσα διεκδικούν.

Έχει διαβαστεί 3768 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 17 °C
Άνεμος ΒΔ 1 μποφόρ

Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου

Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία 9 ως 18 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 18 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 253 επισκέπτες και 0 μέλη.