Δευτέρα, 08 Μάρ, 2021

 • Δράσεις της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Βέροιας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
 • Δωρεάν rapid tests στην Τ.Κ. Ζερβοχωρίου με πρωτοβουλία του Δήμου Νάουσας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ
 • Μήνυμα της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Νάουσας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
 • Μήνυμα της Αντιδημάρχου Ισότητας Φύλων και Προέδρου της επιτροπής Ισότητας Φύλων Δήμου Βέροιας για τη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
 • Πανελλαδική τηλεδιάσκεψη της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ
 • Μήνυμα Δημάρχου Βέροιας για την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων της Γυναίκας
Δράσεις της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Βέροιας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας1 Δωρεάν rapid tests στην Τ.Κ. Ζερβοχωρίου με πρωτοβουλία του Δήμου Νάουσας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ2 Μήνυμα της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Νάουσας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας3 Μήνυμα της Αντιδημάρχου Ισότητας Φύλων και Προέδρου της επιτροπής Ισότητας Φύλων Δήμου Βέροιας για τη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας4 Πανελλαδική τηλεδιάσκεψη της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ 5 Μήνυμα Δημάρχου Βέροιας για την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων της Γυναίκας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Να βγουν συμπεράσματα...

Η ΦΩΤΟ είναι αποκαλυπτική για το πώς αντιμετώπισαν ΜΜΕ (η συντριπτική πλειοψηφία)  τα χτεσινά θλιβερά και καταδικαστέα γεγονότα της αστυνομικής βίας στη Ν. Σμύρνη. Η «γραμμή» ότι προηγήθηκε επίθεση κατά αστυνομικών είχε δοθεί από νωρίς. Όμως ήλθαν τα βίντεο και πλήθος αυτοπτών μαρτύρων να τα διαψεύσουν. Το ζήτημα είναι τι συμπ... Περισσότερα

Εμπαιγμός και αυταπάτες

από Η Άλλη Άποψη

Το παραμύθι της δήθεν κοινωνικά ωφέλιμης καπιταλιστικής ανάκαμψης επιχείρησε να στηρίξει, χτες βράδυ, με το διάγγελμά του ο πρωθυπουργός, την ώρα που κλιμακώνεται η επίθεση στο λαϊκό εισόδημα και τα λαϊκά δικαιώματα τόσο με τα μέτρα που «μαγειρεύονται» για το κλείσιμο της δεύτερης «αξιολόγησης» όσο και με το «σφαγείο» για δαπάνες κοινωνικού χαρακτήρα του κρατικού προϋπολογισμού που συζητιέται στη Βουλή.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Αλ. Τσίπρα, η κυβέρνηση προτίθεται να επιστρέψει σε 1,6 εκατ. συνταξιούχους το ποσό των 617 εκατ. ευρώ, κατά μέσο όρο δηλαδή 358,6 ευρώ εφάπαξ. Τα ποσά θα λάβουν όσοι συνταξιούχοι λαμβάνουν σύνταξη κάτω από 850 ευρώ και θα κλιμακώνονται αντίστροφα. Οσο μεγαλύτερη η σύνταξη, τόσο μικρότερο το ποσό που θα δοθεί, με το ελάχιστο να καθορίζεται στα 300 ευρώ.

Μόνο που η κυβέρνηση έχει ήδη αποσπάσει από τους συνταξιούχους πολλαπλάσια απ' όσα εμφανίζεται να επιστρέφει. Μόνο για φέτος από το κόψιμο της πρώτης δόσης του ΕΚΑΣ, των επικουρικών, των μερισμάτων των εφάπαξ κ.λπ. αφαιρέθηκαν από τους συνταξιούχους πάνω από 700 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, από την αύξηση των εισφορών στους εν ενεργεία ασφαλισμένους αφαίρεσε άλλα 300 εκατ. ευρώ. Ειδικά από την επιβολή εισφοράς 6% στις επικουρικές συντάξεις για τον ΕΟΠΥΥ και την αύξηση του ποσοστού από το 4% στο 6%, η οποία αποτελεί μέτρο που επέβαλε το φθινόπωρο του 2015 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αφαίρεσε απ' όλους τους συνταξιούχους κοντά 600 εκατ. ευρώ, ενώ το χαράτσι αυτό θα εφαρμόζεται διαχρονικά, αφού με το νέο αντιασφαλιστικό νόμο οι εισφορές των συνταξιούχων οριστικοποιούνται σε αυτό το ύψος. Η ανακοίνωση του πρωθυπουργού έγινε μάλιστα την ώρα που στη Βουλή συζητείται ο κρατικός προϋπολογισμός του 2017, ο οποίος προβλέπει νέες περικοπές στο Ασφαλιστικό για συνταξιούχους και ασφαλισμένους, ύψους 1,6 δισ. ευρώ. Μόνο για το ΕΚΑΣ, γι' αυτούς που θα το χάσουν μέσα στο 2017 η απώλειά τους φτάνει τα 430 εκατ. ευρώ. Αν συνυπολογιστούν και οι απώλειες του 2016 τότε αθροιστικά η περικοπή πλησιάζει τα 600 εκατ. ευρώ. Είναι καθαρή πρόκληση το ότι αυτήν τη στάχτη στα μάτια ο Αλ. Τσίπρας προσπάθησε να εμφανίσει ως 13η σύνταξη!!!

Επίσης, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε το προσωρινό πάγωμα της κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου ως αντάλλαγμα για τη μετατροπή τους σε χώρους εγκλωβισμού χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών, θυμάτων των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων εξαιτίας της πολιτικής της ΕΕ που η κυβέρνηση στηρίζει.

Στο διάγγελμα ο πρωθυπουργός προσπάθησε να εξωραΐσει την πρόσφατη αντιλαϊκή απόφαση του Γιούρογκρουπ συσκοτίζοντας ότι τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για τη «ρύθμιση» του χρέους σημαίνουν νέα μέτρα χρεοκοπίας του λαού. Επίσης, προσπάθησε λίγο - πολύ να εμφανίσει ως «φιλολαϊκό» το 3ο μνημόνιο που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ως καλύτερο από τα προηγούμενα, γιατί υποτίθεται πως προβλέπει μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα για το 2016 κρύβοντας την πρόβλεψη για τον «δημοσιονομικό κόφτη» αλλά και την εξέλιξη των πρωτογενών πλεονασμάτων τα επόμενα χρόνια.

Τέλος, δεσμεύτηκε για την άοκνη προσπάθεια της κυβέρνησης να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό η «αξιολόγηση», προσπερνώντας τις προϋποθέσεις για να συμβεί αυτό, που ισοδυναμούν με συντριβή εργασιακών δικαιωμάτων, συνδικαλιστικών ελευθεριών κ.ά.

Ο Αλ. Τσίπρας υποσχέθηκε πως «όσο τα περιθώρια της οικονομίας θα διευρύνονται τόσο ουσιαστικότερη θα είναι η κοινωνική αναδιανομή» (να παίρνουν δέκα δηλαδή από το λαό και να βγάζουν τα προβλεπόμενα πλεονάσματα, για να του επιστρέφουν ένα, και τα υπόλοιπα εννέα να τα καρπώνεται το κεφάλαιο. Τέτοια είναι η αναδιανομή στον καπιταλισμό) και πως «σε κάθε βήμα της Ελλάδας προς την κανονικότητα και την ανασυγκρότηση, στο μυαλό μας θα είναι η αποκατάσταση των αδικιών (...) Αυτοί που σήκωσαν περισσότερο τα βάρη της κρίσης θα είναι οι πρώτοι που θα έχουν δικαίωμα στα οφέλη της ανάπτυξης».

Δεν παρέλειψε να καλλιεργήσει αυταπάτες ότι αυτά είναι «τα τελευταία δύσκολα μέτρα ενός δύσκολου μαραθώνιου», υπονοώντας ότι ο «μαραθώνιος» για το λαό δεν έχει τελειωμό.

Έχει διαβαστεί 168 φορές

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 14 °C
Άνεμος Δ 2 μποφόρ

Δευτέρα, 08 Μαρτίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 7 ως 14 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 09 Μαρτίου

Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία 8 ως 12 °C
Άνεμος Α 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 725 επισκέπτες και 0 μέλη.