Τρίτη, 19 Οκτ, 2021

  • Συνέντευξη Τύπου του Ανδρέα Ξάνθου στη Βέροια
  • ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: Υποχρεωτικά και όχι δωρεάν τα τεστ για τους ανεμβολίαστους στον ιδιωτικό τομέα
  • Ημερήσια έκθεση επιτήρησης COVID 19 (19/10/2021)
  • ΕΛΜΕ Ημαθίας: Διαμαρτυρία κατά την επίσκεψη του Γ.Γ του Υπουργείου Παιδείας στη Βέροια
  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΕΤΙΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΔΗΠΕΘΕ: Σήλα Στήβενσον. ΠΕΝΤΕ ΣΙΩΠΕΣ σκηνοθεσία  Γιάννη Παρασκευόπουλος
  • Στον «Στρατηγικό Διάλογο» με τις ΗΠΑ και η Πολιτική Προστασία
Συνέντευξη Τύπου του Ανδρέα Ξάνθου στη Βέροια1 ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: Υποχρεωτικά και όχι δωρεάν τα τεστ για τους ανεμβολίαστους στον ιδιωτικό τομέα2 Ημερήσια έκθεση επιτήρησης COVID 19 (19/10/2021)3 ΕΛΜΕ Ημαθίας: Διαμαρτυρία κατά την επίσκεψη του Γ.Γ του Υπουργείου Παιδείας στη Βέροια4 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΕΤΙΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΔΗΠΕΘΕ: Σήλα Στήβενσον. ΠΕΝΤΕ ΣΙΩΠΕΣ σκηνοθεσία  Γιάννη Παρασκευόπουλος5 Στον «Στρατηγικό Διάλογο» με τις ΗΠΑ και η Πολιτική Προστασία6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ο «ορατός εχθρός»

«Στα τρία το ένα δώρο»... Κάτι τέτοιες «προσφορές», που θυμίζουν φυλλάδια έτοιμου φαγητού, γίνονται από τον ιδιωτικό τομέα για τη διεξαγωγή rapid test. Λογικό, αν σκεφτεί κανείς ότι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η χονδρική τιμή προμήθειας rapid test είναι στα 2 ευρώ, ενώ το πλαφόν που έχει βάλει η κυβέρνηση είναι στα 10 ευρώ, κάτι που δίνε... Περισσότερα

Εξίσου αντιλαϊκά

από Η Άλλη Άποψη
Εξίσου αντιλαϊκά

Μερικά από τα «πυροτεχνήματα» που πετάει η κυβέρνηση για να διασκεδάσει το πραγματικό «ταξικό πρόσημο» του πολυνομοσχεδίου, είναι ότι αυτό περιλαμβάνει τάχα περισσότερα «θετικά» μέτρα απ' ό,τι «αρνητικά», και ότι για πρώτη φορά δεν υπάρχουν παρεμβάσεις στα δημοσιονομικά. Πρόκειται για μεγάλη κοροϊδία. Σε ό,τι αφορά τα λεγόμενα «δημοσιονομικά μέτρα», τέτοια ανάγκη δεν υπήρχε, καθώς αυτά συμφωνήθηκαν στην προηγούμενη «αξιολόγηση», με ορίζοντα το 2060. Επιπλέον, τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ, οι «ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί», τα «ευρωπαϊκά εξάμηνα» κ.ο.κ., φροντίζουν για τα περαιτέρω. Ακόμα πιο σάπιο όμως είναι το επιχείρημα περί «θετικών» μέτρων, στα οποία η κυβέρνηση κατατάσσει «μεταρρυθμίσεις» όπως οι ιδιωτικοποιήσεις, η παραπέρα «απελευθέρωση» της αγοράς Ενέργειας, το «άνοιγμα» κι άλλων «κλειστών επαγγελμάτων» κ.ά.

Απ' όπου κι αν το πιάσει κανείς, πρόκειται για μέτρα που έχουν γνώμονα τις ανάγκες της καπιταλιστικής κερδοφορίας και ακριβώς γι' αυτό αντιστρατεύονται τις λαϊκές ανάγκες. Παρά την κυβερνητική προπαγάνδα ότι δεν αφορούν περικοπές, αυτά τα μέτρα και οι «μεταρρυθμίσεις» είναι το αναγκαίο συμπλήρωμα και η άλλη όψη των αντιλαϊκών περικοπών, καθώς αθροίζονται στην προσπάθεια της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων να δημιουργήσουν προϋποθέσεις ανάκαμψης για το κεφάλαιο, επιταχύνοντας το άνοιγμα νέων πεδίων δράσης για την κερδοφορία του, διευκολύνοντας την ταχύτερη συγκέντρωση και συγκεντροποίηση του κεφαλαίου, σε βάρος των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Από εδώ προκύπτει η ανάγκη το πολυνομοσχέδιο να απαντηθεί αποφασιστικά, να βρεθεί στο στόχαστρο ακόμα περισσότερων εργαζομένων, με συμμετοχή στην αυριανή απεργία των Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και συνδικάτων.

Έχει διαβαστεί 175 φορές

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 15 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 18 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 17 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 222 επισκέπτες και 1 μέλος.