Δευτέρα, 12 Απρ, 2021

  • Δεν αρκεί ο εθελοντισμός!
  • Πανδημία: Να υπάρχει ένας απολογισμός τοπικά!
  • «Σφράγισε» το 46ο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός
  • Economist: Η Κούβα, η μικρότερη χώρα στον κόσμο που θα αναπτύξει τα δικά της εμβόλια Covid
  • Self tests: 95 μαθητές και 98 εκπαιδευτικοί θετικοί στον κορονοϊό
  • «Όχι στην παράδοση των ορεινών όγκων για τα κέρδη των λίγων!»
Δεν αρκεί ο εθελοντισμός!1 Πανδημία: Να υπάρχει ένας απολογισμός τοπικά!2 «Σφράγισε» το 46ο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός3 Economist: Η Κούβα, η μικρότερη χώρα στον κόσμο που θα αναπτύξει τα δικά της εμβόλια Covid4 Self tests: 95 μαθητές και 98 εκπαιδευτικοί θετικοί στον κορονοϊό5 «Όχι στην παράδοση των ορεινών όγκων για τα κέρδη των λίγων!»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Μπανανόφλουδα

Μπανανόφλουδα

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι «αποδόσεις» στα χρηματιστήρια γίνονται το «καρότο» για να διαφημίζεται και να προωθείται παραπέρα η ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης. Το κάνουν επανειλημμένα τα διάφορα «κοράκια», που θέλουν την Ασφάλιση ατομική υπόθεση και τις εισφορές των εργαζομένων βορά στα επενδυτικά τους σχέδια. Γι' αυτό τελευταία βλέπου... Περισσότερα

Για να γίνει πραγματικότητα το «πόθεν έσχες»

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Για να γίνει πραγματικότητα το «πόθεν έσχες»
Δόθηκαν στη δημοσιότητα από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής τα «πόθεν έσχες» των βουλευτών. Για μία ακόμη φορά τα μεγάλα ΜΜΕ διάλεξαν «ειδικές περιπτώσεις» και σήκωσαν θόρυβο γύρω από αυτές. Ο στόχος των δημοσιευμάτων συγκεκριμένος. Μέσω αυτών επιδιώκεται με σαφήνεια η εκτόνωση της λαϊκής αγανάκτησης και ο αποπροσανατολισμός των εργαζομένων. Επιδιώκεται να συγκαλυφθεί ότι για την κατάσταση που βιώνουν τα λαϊκά στρώματα υπεύθυνα είναι π.χ τα προνόμια των βουλευτών και η «διαπλοκή τους» και όχι οι παροχές προς τις τράπεζες και τις μεγάλες επιχειρήσεις με τις συνεχείς φοροαπαλλαγές και τις συνεχείς ενισχύσεις, με τα διάφορα κίνητρα, τα κοινοτικά κονδύλια, τις συμπράξεις με τις επιχειρήσεις, τα γνωστά ΣΔΙΤ κ.λπ. 
Μέσα σε αυτό το «αλισβερίσι», με τα δεκάδες δισ. ευρώ κάθε χρόνο κατά την αποψή μας εκτρέφονται και τέτοια φαινόμενα με “μαύρο χρήμα”, μίζες κ.λπ. Τα  κυρίαρχα πολιτικά κόμματα συνδιαλέγονται με τις επιχειρήσεις, νομοθετούν υπέρ των μεγάλων επιχειρήσεων. Σε αυτό το πλαίσιο γεννιούνται και γιγαντώνονται τα φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς. Τα φαινόμενα διαπλοκής θα συνεχίσουν να αναπαράγονται σε όλο και μεγαλύτερη κλίμακα όσο ο πλούτος θα συγκεντρώνεται σε λιγότερα χέρια, όσο θα υπάρχει το κυνήγι του κέρδους. Ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού μπορεί να γίνει μόνο στα πλαίσια ενός άλλου, ανώτερου κοινωνικού σχηματισμού, όπου ο πλούτος θα ανήκει σε αυτούς που τον παράγουν . Φυσικά και σήμερα είναι ανάγκη να διεκδικηθούν συγκεκριμένα μέτρα, που θα περιορίοζυν το όλο πρόβλημα.
Όσον αφορά το για το «πόθεν έσχες» των περιουσιακών στοιχείων υπουργών, βουλευτών αλλά και επιχειρηματιών κ.λπ. είναι ανάγκη:
Να γίνουν ονομαστικές οι ανώνυμες μετοχές των εταιρειών, οι τίτλοι του Δημοσίου και τα άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα. Σε διαφορετική περίπτωση, όσο οι τίτλοι αυτοί παραμένουν ανώνυμοι, κανένας πραγματικός έλεγχος περιουσιακών στοιχείων δεν μπορεί να υπάρξει. Γι’ αυτό πρέπει να μετατραπούν οι ανώνυμες μετοχές των εταιρειών, οι ονομαστικοί τίτλοι του Δημοσίου και των άλλων χρηματοοικονομικών προϊόντων σε ονομαστικούς, ώστε να μπορεί να γίνεται προσωπικός έλεγχος.
-Να γίνεται έλεγχος στην εξαγωγή κεφαλαίων από τη χώρα.
-Να καταργηθούν το φορολογικό, τραπεζικό, εμπορικό και επιχειρηματικό απόρρητο, ώστε να μπορεί να γίνεται έστω και στοιχειώδης έλεγχος των επιχειρήσεων και κατά συνέπεια της διαπλοκής.
Για τις βουλευτικές αποζημιώσεις.
-Κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης, δραστική μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης, κατάργηση όλων των αμοιβών για συμμετοχή σε συνεδριάσεις των επιτροπών της Βουλής και τις άλλες κοινοβουλευτικές δραστηριότητες, όχι μόνο σε περίοδο οικονομικής κρίσης, αλλά πάγια.
-Ο χρόνος της βουλευτικής θητείας να υπολογίζεται ως χρόνος πραγματικής ασφάλισης στον ασφαλιστικό φορέα που ήταν ασφαλισμένος ο βουλευτής πριν την εκλογή του. Για την ηλικία και το ύψος της συνταξιοδότησης, να ισχύουν οι κοινές διατάξεις του κάθε ασφαλιστικού φορέα.
Για το νόμο περί «ευθύνης υπουργών».
Να αλλάξει ο νόμος «περί ευθύνης υπουργών», ώστε να αρθούν όλα τα εμπόδια που οδηγούν στην ατιμωρησία (αλλαγή στον τρόπο λήψης των αποφάσεων περί παραπομπής, ώστε να μην μπορεί η εκάστοτε κυβερνητική πλειοψηφία να μπλοκάρει την παραπομπή, να ισχύσει η κοινή παραγραφή όπως για όλους τους πολίτες). Συγκεκριμένα, αν πρόκειται για πλημμέλημα η καταδίκη να είναι 5 χρόνια, αν πρόκειται για κακούργημα 15 - 20 χρόνια, ό,τι ισχύει για τους υπόλοιπους πολίτες.
Έχει διαβαστεί 372 φορές

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 9 °C
Άνεμος Α 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 12 Απριλίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 7 ως 20 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2 μποφόρ

Τρίτη, 13 Απριλίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 8 ως 18 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 259 επισκέπτες και 1 μέλος.