Πέμπτη, 02 Ιούλ, 2020

  • Και πάλι για το κατάπτυστο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις με στόχο το χτύπημα του λαϊκού κινήματος!
  • Το "μαργαριτάρι" της ημέρας!
  • ΠΑΜΕ: Το δώρο του Πάσχα είναι τμήμα των δεδουλευμένων. Να παρθούν μέτρα για την καταβολή του στους εργαζόμενους
  • Καταδικάζουν οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Α/Θμιας Εκπαίδευσης;
  • ΔΩΡΕΑ ΓΛΥΠΤΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ
  • ΤΟΥΡΚΙΑ: Έγινε η δίκη για την Αγία Σοφία
Και πάλι για το κατάπτυστο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις με στόχο το χτύπημα του λαϊκού κινήματος!1 Το "μαργαριτάρι" της ημέρας!2 ΠΑΜΕ: Το δώρο του Πάσχα είναι τμήμα των δεδουλευμένων. Να παρθούν μέτρα για την καταβολή του στους εργαζόμενους3 Καταδικάζουν οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Α/Θμιας Εκπαίδευσης;4 ΔΩΡΕΑ ΓΛΥΠΤΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ5 ΤΟΥΡΚΙΑ: Έγινε η δίκη για την Αγία Σοφία6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε

print
email
από Η Άλλη Άποψη
Για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε

Για μία ακόμη φορά και όχι τυχαία οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ πέρασαν χωρίς ιδιαίτερη προβολή από τα ΜΜΕ της χώρας μας. Και όμως πρόκειται για αποφάσεις που επηρεάζουν αρνητικά τη ζωή των λαών σε βάθος δεκαετίας. Τόσο οι αποφάσεις για την Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Αμυνας, όσο και αυτές για την εμβάθυνση της ΟΝΕ και την τραπεζική Ενωση.

Επιβεβαιώνεται η εκτίμηση ότι το σύνθημα για «περισσότερη Ευρώπη» οδηγεί σε μια ισχυροποίηση του κεφαλαίου ενάντια στους εργάτες κι αυτό διαφαίνεται περίτρανα στη θέσπιση του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου για την περίοδο 2014 - 2020, που σηματοδοτεί μνημόνιο διαρκείας ενάντια στους λαούς. Για την εφαρμογή του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου (2014-2020) η ίδια η Κομισιόν αναλαμβάνει τον άμεσο έλεγχο για την εφαρμογή σε κάθε χώρα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, αξιώνοντας μάλιστα «ισχυρή δημοκρατική νομιμοποίηση» όρος που παραπέμπει σε αξίωση για υπογραφή των αντίστοιχων πολιτικών από το σύνολο των λεγόμενων «κυβερνητικών κομμάτων», αποκαλύπτοντας έτσι και το κάλπικο των διαφοροποιήσεων εκείνων των δυνάμεων που ισχυρίζονται ότι με άλλο συσχετισμό πολιτικών δυνάμεων θα είναι διαφορετική η ΕΕ.

Η απόφαση για τον ενιαίο μηχανισμό διάσωσης των τραπεζών συνδέεται άμεσα με νέα αντιλαϊκά μέτρα και επίθεση στις λαϊκές καταθέσεις, παράλληλα με την ισχυροποίηση του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, των μονοπωλίων στο σύνολό τους.

Αντίστοιχα η ενίσχυση της κοινής πολιτικής ασφάλειας και άμυνας οδηγεί τις ένοπλες δυνάμεις κάθε χώρας πιο σφιχτά στο άρμα των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών της ΕΕ, σε μια περίοδο, μάλιστα, που πυκνώνουν οι ενδείξεις ότι οι ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις οξύνονται με πεδίο αντιπαράθεσης και το έδαφος της ίδιας της Ευρώπης.

Οι διακηρύξεις για ασφάλεια συνοδεύονται από μηχανισμούς έντασης της καταστολής κατά μεταναστών και προσφύγων που η ίδια η ΕΕ έχει συμβάλει στον ξεριζωμό τους.

Μέσα και από τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής γίνεται καθαρό για μια ακόμα φορά ότι η ΕΕ χειρότερη θα γίνει, καλύτερη όχι. Η όλη εξέλιξη επιβεβαιώνει ότι για να εμποδίσουμε τα χειρότερα που έρχονται και να απαλλαγούμε οριστικά από τα δεσμά της ΕΕ και της εξουσίας των μονοπωλίων, αποτελεί τη μόνη ελπίδα για το λαό, τη μόνη προοπτική για τα λαϊκά συμφέροντα.

Έχει διαβαστεί 337 φορές

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 32 °C
Άνεμος Ν 2-4 μποφόρ

Πέμπτη, 02 Ιουλίου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 21 ως 33 °C
Άνεμος ΝΑ 2-4 μποφόρ

Παρασκευή, 03 Ιουλίου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 21 ως 34 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 121 επισκέπτες και 1 μέλος.

Αρχική σελίδα για κινητά