Του Αλέκου Χατζηκώστα *Ας ξεκινήσουμε με κάτι που θα παραξενέψει, όμως έχει αποδειχθεί ιστορικά και στη χώρα μας και ιδιαίτερα σε κρίσιμες στιγμές της. Σε κάθε ταξικό κράτος έχουμε ουσιαστικά «δυο πατρίδες». Από τη μια η πατρίδα του κεφαλαίου, των εφοπλιστών, των ενεργειακών ομίλων και των τραπεζών, που βλέπουν στον πόλεμο ευκαιρίες γι... Περισσότερα
ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
από Η Άλλη Άποψη
Οι λαϊκές οικογένειες αδυνατούν να πληρώσουν “χρυσάφι” το πετρέλαιο θέρμανσης, λόγω της τεράστιας κερδοφορίας των μονοπωλιακών πετρελαϊκών ομίλων, των χαρατσιών που διατηρεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά και τον περιορισμό των δικαιούχων για το επίδομα, από τα πιο αυστηρά κριτήρια που έχει επιβάλλει.
Ένας τρόπος υπάρχει για να μην ξεπαγιάσουν το χειμώνα οι λαϊκές οικογένειες σε όλη τη χώρα: Να καταργηθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης, αλλά και ο ΦΠΑ που επιβαρύνει το πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο για οικιακή χρήση και να στηριχτούν οικονομικά όσοι δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τη θέρμανσή τους.