Παρασκευή, 24 Σεπ, 2021

  • ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ»: Συμπαράσταση στους εργαζόμενους του «Βαρβαρέσου»
  • Ο οργανωμένος μαζικός αγώνας έδειξε τη δύναμή του!
  • Μ.Α.μ.Α: Γνωρίζουμε την πόλη μας περπατώντας.
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 24/9
  • Ο Δήμος Βέροιας ευχαριστεί ιδιαιτέρως όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχημένη Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας
  • Τάσος Μπαρτζώκας για τη συνάντηση με το ΓΓ Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας: Κανένας αθέατος από την Πολιτεία!
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ»: Συμπαράσταση στους εργαζόμενους του «Βαρβαρέσου»1 Ο οργανωμένος μαζικός αγώνας έδειξε τη δύναμή του!2 Μ.Α.μ.Α: Γνωρίζουμε την πόλη μας περπατώντας.3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 24/94 Ο Δήμος Βέροιας ευχαριστεί ιδιαιτέρως όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχημένη Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας5 Τάσος Μπαρτζώκας για τη συνάντηση με το ΓΓ Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας: Κανένας αθέατος από την Πολιτεία!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Συνθήκες φτώχειας για εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά

Τις συνθήκες απόλυτης φτώχειας για εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά επιβεβαιώνουν και στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ, με βάση τα οποία προχώρησε σε οριακές αλλαγές των προηγούμενων εκτιμήσεών της σχετικά με το «εισόδημα και συνθήκες διαβίωσης των νοικοκυριών» έτους 2020, που αφορά τα εισοδήματα των νοικοκυριών για το έτος 201... Περισσότερα

Κουδούνι σήμερα σε δημοτικά και νηπιαγωγεία χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας

από Η Άλλη Άποψη
Κουδούνι σήμερα σε δημοτικά και νηπιαγωγεία χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας

Στην δια ζώσης λειτουργία τους επιστρέφουν σήμερα νηπιαγωγεία και δημοτικά όλης της χώρας, χωρίς ωστόσο να έχει ληφθεί κανένα επιπλέον ουσιαστικό μέτρο για την ασφαλή λειτουργία τους, εντείνοντας έτσι την ανησυχία γονιών κι εκπαιδευτικών.

Τα μόνα «μέτρα» που συνοδεύουν το άνοιγμα των σχολείων είναι η τμηματική προσέλευση των μαθητών, ο συχνός αερισμός των αιθουσών και η διαρκής χρήση μάσκας, που ίσχυαν έτσι κι αλλιώς και στην προηγούμενη περίοδο που τα σχολεία ήταν ανοιχτά και μετρούσαν διαρκώς κρούσματα κορονοϊού.

Τα αιτήματα εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών, έτσι όπως αναδείχθηκαν με τις κινητοποιήσεις τους από τον Αύγουστο, για επιπλέον αίθουσες για να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, προσλήψεις επιπλέον εκπαιδευτικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ, ουσιαστική ιχνηλάτηση και μέτρα εκεί που εντοπίζονται κρούσματα, παραμένουν στα αζήτητα από την κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, η οποία κατά τα άλλα δηλώνει «έτοιμη» για το νέο άνοιγμα των σχολείων.

Αναφορικά με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, θα συνεχίσει και αυτή την εβδομάδα την τηλεκπαίδευση και θα εξεταστεί το πότε θα επιστρέψει στη δια ζώσης λειτουργία. Το υπουργείο Παιδείας δηλώνει ότι είναι προτεραιότητά του η Γ' Λυκείου, την Παρασκευή μάλιστα ανακοίνωσε και μείωση της ύλης των πανελλαδικών εξετάσεων, ωστόσο η κυβέρνηση επιμένει να φέρει και το απαράδεκτο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στο σύστημα πρόσβασης που ανατρέπει αιφνιδιαστικά όλο τον σχεδιασμό των φετινών υποψηφίων των εξετάσεων.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας το πρωί της Κυριακής στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ» είπε ότι η Γ' Λυκείου είναι αδύνατον να λειτουργήσει μόνη της δια ζώσης χωρίς τις άλλες δύο τάξεις Α' και Β' του Λυκείου, γιατί «οι εκπαιδευτικοί που είναι στην Γ' Λυκείου είναι ταυτόχρονα και στην Α' και Β', άρα δε μπορούν να είναι ταυτόχρονα και δια ζώσης και εξ αποστάσεως». Αυτό βέβαια αποτελεί άλλη μια ομολογία ότι τα σχολεία δεν είναι εξοπλισμένα με τον απαιτούμενο αριθμό ηλεκτρονικών συσκευών και με γρήγορο ίντερνετ ώστε να λειτουργούν παράλληλα και ηλεκτρονικές και κανονικές τάξεις.

Έχει διαβαστεί 253 φορές

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 19 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 15 ως 25 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 16 ως 29 °C
Άνεμος ΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 690 επισκέπτες και 0 μέλη.