Παρασκευή, 15 Νοέ, 2019

  • Δόμνα Μιχαηλίδου: Από την Πατησίων στη Δαμασκό μια μπαρούφα δρόμος…
  • Στην Ημαθία αύριο ο Πρωθυπουργός
  • Συνέντευξη με την σκηνοθέτη Ηρώ Γεωργίου
  • Τάσος Μπαρτζώκας για Τροποποιήσεις Ποινικού Κώδικα: «Δεν υπάρχει ελευθερία χωρίς ασφάλεια»
  • ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ: Επίσκεψη στη δομή προσφύγων στην Αλεξάνδρεια
  • ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ: Χαιρετίζει την απεργία στου «Βαρβαρέσου»
Δόμνα Μιχαηλίδου: Από την Πατησίων στη Δαμασκό μια μπαρούφα δρόμος…1 Στην Ημαθία αύριο ο Πρωθυπουργός2 Συνέντευξη με την σκηνοθέτη Ηρώ Γεωργίου3 Τάσος Μπαρτζώκας για Τροποποιήσεις Ποινικού Κώδικα: «Δεν υπάρχει ελευθερία χωρίς ασφάλεια» 4 ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ: Επίσκεψη στη δομή προσφύγων στην Αλεξάνδρεια5 ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ: Χαιρετίζει την απεργία στου «Βαρβαρέσου»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ζεστό χρήμα στο κεφάλαιο στο όνομα της αντιμετώπισης της ανεργίας

print
email
από Η Άλλη Άποψη
Ζεστό χρήμα στο κεφάλαιο στο όνομα της αντιμετώπισης της ανεργίας

Το «παραμύθι» της καπιταλιστικής ανάπτυξης που όταν έρθει θα φέρει νέες θέσεις εργασίας επαναλαμβάνει η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, σε συνέντευξή της στην «Αυγή της Κυριακής». Μάλιστα εκτίμησε ότι μέσα στο 2018 η ανεργία θα υποχωρήσει κάτω από το 20%.

Για να δικαιολογήσει την προσήλωσή της στο στόχο της καπιταλιστικής ανάκαμψης υποστηρίζει, ότι με οριακή ανάπτυξη το 2015 δημιουργήθηκαν 99.700 θέσεις εργασίας και 136.000 αντίστοιχα το 2016, ενώ εκτιμά ότι φέτος που ο ρυθμός ανάπτυξης, κατά τη γνώμη της, θα κινηθεί στο 2%, οι θέσεις εργασίας θα είναι περισσότερες. Βέβαια, η Ρ. Αντωνοπούλου κρύβει ότι τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι, και στις δύο χρονιές που αναφέρεται, οι περισσότερες προσλήψεις γίνονται με ελαστικές μορφές απασχόλησης και με πολύ χαμηλά μεροκάματα. Το ίδιο ισχύει και για το 2017, αφού μόνο στο πρώτο επτάμηνο οι προσλήψεις μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης αποτελούν το 52,14% του συνόλου των προσλήψεων. Σε τέτοιες εργασιακές συνθήκες θα γίνει η καπιταλιστική ανάπτυξη που προσδοκά η υπουργός και τέτοιες εργασιακές συνθήκες θα αναπαράγει αν και όταν έρθει.

Η Ρ. Αντωνοπούλου υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα διοχετεύσει χρήμα στον Ιδιωτικό Τομέα με το οποίο «θα επιδοτείται τμήμα του μισθολογικού και του μη μισθολογικού κόστους» για θέσεις εργασίας χρονικής διάρκειας 12 μηνών μέσω του ΟΑΕΔ. Υποστήριξε επίσης ότι τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας στους δήμους προάγουν «την πλήρους απασχόλησης μισθωτή εργασία» και επαναφέρουν την «κανονικότητα» σε οικογένειες ενώ συμβάλλουν στη μείωση της ανεργίας. Εδώ η κοροϊδία είναι απροκάλυπτη, αφού τα συγκεκριμένα προγράμματα, πέρα από εργαλείο για το κτύπημα της μόνιμης και σταθερής δουλειάς, δημιουργούν μία στρατιά φθηνών εργαζομένων για ολιγόμηνη δουλειά χωρίς στοιχειώδη δικαιώματα και μέτρα ασφάλειας.

Η Ράνια Αντωνοπούλου παραδέχτηκε ότι δεν πρόκειται για οριστική λύση προσθέτοντας, ότι «αν υπάρχει εναλλακτική στρατηγική ας κατατεθεί για συζήτηση» δείχνοντας έμμεσα στους εργαζόμενους ως μονόδρομο τη δουλειά χωρίς δικαιώματα και με μισθούς πείνας.

Η υπουργός δεν παρέλειψε να εξωραΐσει τις αιτίες της ανεργίας ως φαινομένου σύμφυτου με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης που υπηρετεί λέγοντας, ότι είναι δημιούργημα του λάθους μείγματος των πολιτικών για την ανάπτυξη που εφάρμοσαν τα οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Έχει διαβαστεί 129 φορές
Συνηθίσαμε πια...
Προηγούμενο άρθρο
Συνηθίσαμε πια...

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως καθαρός
Κυρίως καθαρός
Θερμοκρασία 10 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 18 °C
Άνεμος ΝΑ 1-2 μποφόρ

Σάββατο, 16 Νοεμβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 11 ως 17 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 106 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά