Τρίτη, 11 Αύγ, 2020

  • Ξεπέρασαν τα 20 εκατομμύρια τα κρούσματα του κορονοϊού παγκοσμίως
  • Δεκαέξι νέα στοιχεία άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς
  • Ενα ακόμα μεγαλοπρεπές «ξεγύμνωμα» των μύθων
  • Κυβερνητική υποκρισία πάνω στο θρήνο και την κατακραυγή
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (10/8)
  • Νέα αυστηρότερα μέτρα ανακοίνωσε η κυβέρνηση λόγω της ραγδαίας διασποράς του κορονοϊου
Ξεπέρασαν τα 20 εκατομμύρια τα κρούσματα του κορονοϊού παγκοσμίως1 Δεκαέξι νέα στοιχεία άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς2 Ενα ακόμα μεγαλοπρεπές «ξεγύμνωμα» των μύθων3 Κυβερνητική υποκρισία πάνω στο θρήνο και την κατακραυγή4 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (10/8)5 Νέα αυστηρότερα μέτρα ανακοίνωσε η κυβέρνηση λόγω της ραγδαίας διασποράς του κορονοϊου6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Η...συνέχεια του κράτους!

Εύβοια 2020: Και ας μην ξεχνάμε ότι "το κράτος έχει συνέχεια", με όποια κυβέρνηση προστατεύει τα προνόμια και τα κέρδη των οικονομικά ισχυρών και αφήνει ανυπεράσπιστο το λαό στα καιρικά φαινόμενα και τις καταστροφές. Περισσότερα

Ζεστό χρήμα στο κεφάλαιο στο όνομα της αντιμετώπισης της ανεργίας

από Η Άλλη Άποψη
Ζεστό χρήμα στο κεφάλαιο στο όνομα της αντιμετώπισης της ανεργίας

Το «παραμύθι» της καπιταλιστικής ανάπτυξης που όταν έρθει θα φέρει νέες θέσεις εργασίας επαναλαμβάνει η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, σε συνέντευξή της στην «Αυγή της Κυριακής». Μάλιστα εκτίμησε ότι μέσα στο 2018 η ανεργία θα υποχωρήσει κάτω από το 20%.

Για να δικαιολογήσει την προσήλωσή της στο στόχο της καπιταλιστικής ανάκαμψης υποστηρίζει, ότι με οριακή ανάπτυξη το 2015 δημιουργήθηκαν 99.700 θέσεις εργασίας και 136.000 αντίστοιχα το 2016, ενώ εκτιμά ότι φέτος που ο ρυθμός ανάπτυξης, κατά τη γνώμη της, θα κινηθεί στο 2%, οι θέσεις εργασίας θα είναι περισσότερες. Βέβαια, η Ρ. Αντωνοπούλου κρύβει ότι τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι, και στις δύο χρονιές που αναφέρεται, οι περισσότερες προσλήψεις γίνονται με ελαστικές μορφές απασχόλησης και με πολύ χαμηλά μεροκάματα. Το ίδιο ισχύει και για το 2017, αφού μόνο στο πρώτο επτάμηνο οι προσλήψεις μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης αποτελούν το 52,14% του συνόλου των προσλήψεων. Σε τέτοιες εργασιακές συνθήκες θα γίνει η καπιταλιστική ανάπτυξη που προσδοκά η υπουργός και τέτοιες εργασιακές συνθήκες θα αναπαράγει αν και όταν έρθει.

Η Ρ. Αντωνοπούλου υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα διοχετεύσει χρήμα στον Ιδιωτικό Τομέα με το οποίο «θα επιδοτείται τμήμα του μισθολογικού και του μη μισθολογικού κόστους» για θέσεις εργασίας χρονικής διάρκειας 12 μηνών μέσω του ΟΑΕΔ. Υποστήριξε επίσης ότι τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας στους δήμους προάγουν «την πλήρους απασχόλησης μισθωτή εργασία» και επαναφέρουν την «κανονικότητα» σε οικογένειες ενώ συμβάλλουν στη μείωση της ανεργίας. Εδώ η κοροϊδία είναι απροκάλυπτη, αφού τα συγκεκριμένα προγράμματα, πέρα από εργαλείο για το κτύπημα της μόνιμης και σταθερής δουλειάς, δημιουργούν μία στρατιά φθηνών εργαζομένων για ολιγόμηνη δουλειά χωρίς στοιχειώδη δικαιώματα και μέτρα ασφάλειας.

Η Ράνια Αντωνοπούλου παραδέχτηκε ότι δεν πρόκειται για οριστική λύση προσθέτοντας, ότι «αν υπάρχει εναλλακτική στρατηγική ας κατατεθεί για συζήτηση» δείχνοντας έμμεσα στους εργαζόμενους ως μονόδρομο τη δουλειά χωρίς δικαιώματα και με μισθούς πείνας.

Η υπουργός δεν παρέλειψε να εξωραΐσει τις αιτίες της ανεργίας ως φαινομένου σύμφυτου με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης που υπηρετεί λέγοντας, ότι είναι δημιούργημα του λάθους μείγματος των πολιτικών για την ανάπτυξη που εφάρμοσαν τα οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Έχει διαβαστεί 143 φορές
Συνηθίσαμε πια...
Προηγούμενο άρθρο
Συνηθίσαμε πια...

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 24 °C
Άνεμος ΒΔ 1 μποφόρ

Τρίτη, 11 Αυγούστου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 22 ως 32 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 12 Αυγούστου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 22 ως 32 °C
Άνεμος ΒΑ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 929 επισκέπτες και 0 μέλη.