Τρίτη, 02 Μάρ, 2021

  • ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΣΕ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ: Τα social media καθορίζουν το περιεχόμενό τους με βάση τα συμφέροντα των ιδιοκτητών τους
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 2/3
  • Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery
  • Καλύφθηκαν οι θέσεις
  • Διαδικτυακή Συναυλία 50 καλλιτεχνών της Βέροιας για δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας
  • Φρόσω Καρασαρλίδου: «Να αυξηθεί ο προϋπολογισμός για τα Σχέδια Βελτίωσης ώστε να ενταχθούν και οι επιλαχόντες αγρότες» κατάθεση ερώτησης με 37 ακόμα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.
ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΣΕ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ: Τα social media καθορίζουν το περιεχόμενό τους με βάση τα συμφέροντα των ιδιοκτητών τους1 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 2/32 Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery3 Καλύφθηκαν οι θέσεις4 Διαδικτυακή Συναυλία 50 καλλιτεχνών της Βέροιας για δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας5 Φρόσω Καρασαρλίδου: «Να αυξηθεί ο προϋπολογισμός για τα Σχέδια Βελτίωσης ώστε να ενταχθούν και οι επιλαχόντες αγρότες» κατάθεση ερώτησης με 37 ακόμα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Στον πάτο οι μισθοί, απογειώνεται η «ευελιξία»

Ενας στους πέντε μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα (20%) είχε πέρυσι μηνιαίο εισόδημα μέχρι 500 ευρώ μεικτά, σχεδόν ένας στους δύο (48%) είχε μισθό μέχρι 800 ευρώ μεικτά, ενώ παράλληλα σε καθεστώς υποαπασχόλησης αναγκάζεται να εργάζεται ένας στους τρεις μισθωτούς!Η τραγική αυτή κατάσταση που βιώνει η εργατική τάξη της χώρας μας αποτυπώνετα... Περισσότερα

Ανακοίνωση Εργατικού Κέντρου Νάουσας, «Αγροτικούς Συλλόγου, Σωματείων Συνταξιούχων για τα ζητήματα της Υγείας

από Η Άλλη Άποψη
Ανακοίνωση Εργατικού Κέντρου Νάουσας, «Αγροτικούς Συλλόγου, Σωματείων Συνταξιούχων για τα ζητήματα της Υγείας

Να προσληφθούν γιατροί – νοσηλευτικό προσωπικό στο Νοσοκομείο και στο κέντρο Υγείας Νάουσας ( Πρώην ΙΚΑ)

Να υπάρχει καθημερινά γιατρός σε όλα τα χωριά, να εξυπηρετούν υπερήλικες- ΑΜΕΑ, να αποφευχθούν μετακινήσεις.

Να επιταχθούν πνευμονολόγοι - εντατικολόγοι και οι βασικές ειδικότητες γιατρών σε Νοσοκομείο και κέντρο Υγείας. Να λειτουργήσει ΜΕΘ

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στις μονάδες Υγείας

Να παρθούν μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς .Μαζικά και  επαναλαμβανόμενα τεστ δωρεάν για όλους.

15 Μαθητές ανά τμήμα, ασφαλή μεταφορά τους, πρόσληψη καθαριστριών, να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα

 


Η πανδημία παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις, ο εμβολιασμός γίνεται με ρυθμούς χελώνας. Με βάση και την ανακοίνωση των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) που βρίσκονται μαζί με το νοσηλευτικό προσωπικό στη πρώτη γραμμή της μάχης, η κατάσταση είναι τραγική.

11 μήνες τώρα παραμένει άδειο από γιατρούς το ΚΥ Νάουσας, όπως και τα πρώην αγροτικά Ιατρεία στα 12 χωριά. Παρά τις όποιες θετικές εξελίξεις στο Νοσοκομείο ( ασθενοφόρο – εξοπλισμός κλπ) δεν υπάρχει ΜΕΘ, δεν υπάρχουν πνευμονολόγοι - εντατικολόγοι κλπ.

Τραγική εικόνα με αβοήθητους νοσούντες, θάνατοι τόσων ανθρώπων και στη περιοχή μας, πρακτικά μετατράπηκαν τα 2 Νοσοκομεία του Νομού σε Νοσοκομεία μίας νόσου, τους φορτώθηκε και ο μαζικός εμβολιασμός όλων των κατοίκων.

Ακυρώνονται – αναβάλλονται χειρουργεία, εξετάσεις, θεραπείες χρυσοπληρώνουμε σε Ιδιωτικές Κλινικές και εξεταστικά Κέντρα. Αντί για επιδημιολογική επιτήρηση με δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ και ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης του ιού, παίρνονται περιοριστικά μέτρα που τα πληρώνει ο λαός. Με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας καταπατούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα  αποκρύπτονται κρούσματα, τεράστιες οι ελλείψεις σε κρατικές ελεγκτικές Υπηρεσίες.

Στοιβαγμένοι εργαζόμενοι στα εργοστάσια, μαθητές στα σχολεία. Αυτή η άσχημη κατάσταση έχει ηθικό αυτουργό που είναι η Κυβέρνηση, διαχρονικά η πολιτική όλων των Κυβερνήσεων.

Πέρασαν 10-12 χρόνια, τρία μνημόνια, πέντε Κυβερνήσεις, είτε σε φάση ανάπτυξης η κρίσης, έκλεισαν μεγάλα Νοσοκομεία στη χώρα μας, έκλεισαν τα Ιατρεία του πρώην ΤΕΒΕ στη Νάουσα, έμειναν οι μισοί γιατροί στο Νοσοκομείο μας, ελάχιστοι στο πρώην ΙΚΑ, άδειασαν τα πρώην Αγροτικά Ιατρεία στα 12 χωριά του Δήμου, έκλεισαν δύο σχολεία στα χωριά και υπηρεσίες στην πόλη. Είτε έτσι, είτε αλλιώς εμείς την πληρώσαμε.

Πηγή του προβλήματος είναι η υποχρηματοδότηση. Ο προϋπολογισμός του 2021 μειώνει τις δαπάνες για την Υγεία κατά 600 εκ ευρώ, άρα η κατάσταση θα χειροτερέψει. Μετέτρεψαν το πολυτιμότερο κοινωνικό αγαθό, την Υγεία, σε πανάκριβο εμπόρευμα. Μπούκωσαν στο χρήμα τις φαρμακοβιομηχανίες με μοναδικό κριτήριο την κερδοφορία και όχι τις ανάγκες του λαού για γρήγορο και ασφαλή εμβολιασμό.

Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, βιοπαλαιστές αγρότες, μαγαζάτορες , γυναίκες και νέοι,

Η οργή και η ανασφάλεια φουντώνει. Το μαχαίρι έφτασε στο κόκκαλο! Είναι επικίνδυνοι. Παίζουν με την υγεία και τις ζωές μας.

Στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας – ΟΕΝΓΕ προχωράμε στις εξής πρωτοβουλίες

 


Τρίτη 23 Φλεβάρη ώρα 9:00 πμ έξω από το Νοσοκομείο να στηρίξουμε το δίκαιο αγώνα των Υγειονομικών.

Τετάρτη 24 Φλεβάρη ώρα 5:00 μμ  στην Πλατεία της Επισκοπής  με αίτημα να υπάρχει καθημερινά γιατρός σε όλα τα χωριά. Καλούμε τα Τοπικά Συμβούλια όλων των χωριών να πάρουν αποφάσεις.

Δευτέρα 1 Μάρτη ώρα 5:00 μμ στο Αγγελοχώρι Ειρηνούπολης

 


Παράλληλα παίρνουμε πρωτοβουλίες , να βρεθεί λύση με ευθύνη του Υπουργείου να μην επιβαρύνονται οι ασφαλισμένοι με 100-150 ευρώ για την κατάθεση ηλεκτρονικών αιτήσεων συνταξιοδότησης η 20 ευρώ για επίδομα ανεργίας κτλπ.

ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ…..!

 


Έχει διαβαστεί 255 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 12 °C
Άνεμος ΒΑ 2-3 μποφόρ

Τρίτη, 02 Μαρτίου

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 3 ως 13 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 03 Μαρτίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 6 ως 17 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 788 επισκέπτες και 1 μέλος.