Τετάρτη, 29 Ιαν, 2020

• ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΖΑΧΑΡΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ
  • ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ και ΠΕΛΛΑΣ :Όλοι στο δρόμο! Απεργιακό κλίμα παντού! Κάτω τα χέρια από την κοινωνική ασφάλιση!
  • Τα «Πράσινα σημεία»…
  • 8η Ημερίδα για την αειφόρο αγροτική ανάπτυξη και την αγροτική πολιτική στα Τρίκαλα Ημαθίας
  • Επαγγελματικό ποδόσφαιρο: Αρένα...
  • ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια το επίδομα γέννησης
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΖΑΧΑΡΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ1 ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ και ΠΕΛΛΑΣ :Όλοι στο δρόμο! Απεργιακό κλίμα παντού! Κάτω τα χέρια από την κοινωνική ασφάλιση!2 Τα «Πράσινα σημεία»…3 8η Ημερίδα για την αειφόρο αγροτική ανάπτυξη και την αγροτική πολιτική στα Τρίκαλα Ημαθίας 4 Επαγγελματικό ποδόσφαιρο: Αρένα...5 ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια το επίδομα γέννησης6

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΛΛΑΣ: Χαμογελάστε, είναι μεταδοτικό! Η αλλιώς: Βίος και πολιτεία του εργοδοτικού συνδικαλισμού

Συναδέλφισσα, συνάδελφε, γνωρίζουμε όλοι καλά πως η απειλητική ανακοίνωση περιφερειακής διευθύντριας μεγάλης αλυσίδας σούπερ – μάρκετ που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, δεν είναι μεμονωμένο γεγονός. Για τους εργαζόμενους στο εμπόριο είναι  κανόνας το «χαμόγελο», όσο «καλός» και αν θεωρείται ο εργοδότης τους.  Είναι κανόνας οι εργαζόμενοι να αμείβονται με χαμηλούς μισθούς, να εκβιάζονται, να δουλεύουν χωρίς δικαιώματα, χωρίς προστασία, να βιώνουν την απειλή της ανεργίας. Είναι κανόνας η δουλειά τις Κυριακές, οι «λευκές νύχτες», οι υπερωρίες κ.α…. Πάντα με χαμόγελο….

Αυτό που δεν προβλήθηκε αρκετά είναι πως η συγκεκριμένη διευθύντρια, μαζί με άλλα διευθυντικά στελέχη, εμφανίζονται να έχουν ψηφίσει σε σωματεία – μηχανισμούς της εργοδοσίας, ενώ κάποιοι μάλιστα εμφανίζονται και «εκλεγμένοι» σε Διοικήσεις και Αντιπρόσωποι.

Με αυτούς, συνάδελφοι, ήθελαν να γίνει το πρόσφατο συνέδριο της Ομοσπονδίας μας (ΟΙΥΕ)! Με εργοδότες - συνδικαλιστές, μπράβους και νόθους αντιπροσώπους.

Στο ίδιο έργο θεατές…

Στην ίδια κατεύθυνση ήταν και το συνέδριο της ΓΣΕΕ πριν λίγες μέρες, σε υπερπολυτελή ξενοδοχεία της Καλαμάτας. Συνέδριο με εργοδοτικούς αντιπροσώπους και αντιπροσώπους – μαϊμού.

Θέλουν συνέδριο πχ με τον Καραγεωργόπουλο, πρόεδρο της Ομοσπονδίας μας (ΟΙΥΕ) και ταυτόχρονα πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο σε ΑΕ (στην περιοχή μας τον θυμόμαστε όταν πρότεινε στους εργαζόμενους της Καρυπίδης να υπογράψουν καινούριες ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών και χάνοντας δεδουλευμένα).

Και όχι μόνο…:

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξάνδρειας παρουσίασε αύξηση ψήφων 254%, χωρίς να υπάρχουν στοιχεία που να το αποδεικνύουν.

Στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας (Βέροια) η εκλογή εφορευτικής επιτροπής πραγματοποιήθηκε πέντε ώρες μετά την έναρξη των αρχαιρεσιών.

Προσπαθούν να πείσουν πως ένα τέτοιο σώμα συνέδρων θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα των εργαζομένων! Τώρα γελάνε και οι πέτρες….

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Μας γνωρίζετε! Μπορούμε να σας κοιτάμε στα μάτια! Μας βλέπετε στους χώρους δουλειάς σας, σε περιοδείες, σε κινητοποιήσεις και απεργίες.

Οι ταξικές δυνάμεις για 4 μέρες δώσαμε την μάχη να γίνει συνέδριο εργατών που θα συζητήσει τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων, την οργάνωση της πάλης ενάντια στην βάρβαρη πολιτική που τσακίζει τις ζωές μας. Με κάθε τρόπο οι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) πάλεψαν για να ξεκινήσει το συνέδριο χωρίς νόθους και εργοδότες, και το ίδιο το σώμα να αποφάσιζε την νομιμοποίηση αντιπροσώπων, όπως προβλέπεται από το καταστατικό.

Είναι μάχη ουσίας, συνάδελφοι, δεν γίνεται για τα κουκιά και τις καρέκλες, όπως παρουσιάζεται από τα συστημικά ΜΜΕ. Είναι μάχη για να λειτουργούν τα σωματεία με δημοκρατικές και συλλογικές διαδικασίες, να ασχολούνται με τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων. Είναι μάχη για τον προσανατολισμό του συνδικαλιστικού κινήματος, για συνδικαλιστικές οργανώσεις που θα είναι στα χέρια των εργατών και όχι των εργοδοτών.

Καλούμε τους εργαζόμενους της περιοχής να βγάλουν τα συμπεράσματα τους, να πιστέψουν στη δύναμή τους, να συσπειρωθούν στα ταξικά τους σωματεία. Η ωμή παρέμβαση της εργοδοσίας στα συνδικάτα δείχνει πόσο πολύ φοβάται την οργάνωση των εργαζομένων, τον ταξικό προσανατολισμό.

Τους θυμίζουμε πως γελάει καλύτερα, όποιος γελάει τελευταίος….

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

Τα Πιο Δημοφιλή

Κυρίως συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Άνεμος ΝΝΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου

Βροχή
Άνεμος ΝΔ 1-3 μποφόρ

Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου

Περιοδικά σύννεφα
Άνεμος ΒΒΔ 2 μποφόρ

Έχουμε online 96 επισκέπτες και 1 μέλος.

Αρχική σελίδα για κινητά