Τρίτη, 26 Οκτ, 2021

  •  ΚΚΕ: Ο θάνατος του νεαρού Ρομά φέρνει στο προσκήνιο την αστυνομική βία και αυθαιρεσία
  • Ενός λε­πτού σιγή για τους νε­κρούς της ερ­γα­τι­κής τάξης
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 26/10
  • Παρουσίαση βιβλίου της Νόρας Πυλόρωφ στη Βέροια
  • Διακοπή νερού στη Βέροια
  • Μήνυμα Δημάρχου Βέροιας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940
 ΚΚΕ: Ο θάνατος του νεαρού Ρομά φέρνει στο προσκήνιο την αστυνομική βία και αυθαιρεσία1 Ενός λε­πτού σιγή για τους νε­κρούς της ερ­γα­τι­κής τάξης2 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 26/103 Παρουσίαση βιβλίου της Νόρας Πυλόρωφ στη Βέροια4 Διακοπή νερού στη Βέροια5 Μήνυμα Δημάρχου Βέροιας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 19406

Το Σχόλιο της Ημέρας

Για τα μάτια των νέων

Μια παράσταση, με «ειδικό προσκεκλημένο» τη νέα γενιά, δίνουν σε «κόντρα ρόλους» η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, επιδιδόμενοι σε μια πλειοδοσία υποσχέσεων για δήθεν «μέτρα στήριξης», «ευκαιρίες» και επιδόματα. Αντιμετωπίζουν τη νεολαία σαν εκλογική λεία στο σαφάρι της κυβερνητικής εναλλαγής, προσπαθούν να εγκλωβίσουν και να ενσωματώσουν τη δίκαιη α... Περισσότερα

Ο αντιπεριφερειάρχης απαντά στο δήμαρχο Αλεξάνδρειας

από Η Άλλη Άποψη

Σε απάντηση στην επιστολή του Δημάρχου Αλεξάνδρειας κ. Γκυρίνη, σχετικά με την έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της εταιρίας «ΒΙΟΛΙΠΑΣΜΑΤΑ Α.Ε» και για την πλήρη και αντικειμενική ενημέρωση των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Πλατέος, θέλω να κάνω γνωστά τα παρακάτω:

"1.Αρμόδια αρχή για την έγκριση ή μη των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, κατόπιν σχετικής γνωμοδότησης του Περιφερειακού Συμβουλίου, είναι η Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης.

 2.Το περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου να γνωμοδοτήσει επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών επιπτώσεων της εταιρίας «ΒΙΟΛΙΠΑΣΜΑΤΑ Α.Ε», μερίμνησε, ως όφειλε  α) Να δημοσιοποιηθεί η μελέτη και να γίνει διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους κατοίκους της περιοχής και τα αρμόδια όργανα του Δήμου Αλεξάνδρειας και β) Να λάβει την εισήγηση επί του θέματος της αρμόδιας υπηρεσίας της Π.Ε. Ημαθίας, που είναι η Δ/νση Ανάπτυξης. Το Περιφερειακό Συμβούλιο λοιπόν πριν αποφασίσει για το τι θα εισηγηθεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης, έλαβε υπ’ όψιν: I) Την υπ’ αριθμ. 19/2014 απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας Πλατέος, η οποία εκφράζει την άποψη ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την συνέχιση της λειτουργίας της εταιρίας είναι η έκδοση πιστοποιήσεων από αρμόδιους φορείς σχετικά με την έκλυση οσμών και κατά πόσο αυτές επιβαρύνουν την δημόσια υγεία, II) Την υπ’ αριθμ.3/2014 απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Αλεξάνδρειας, της οποίας η θέση είναι αρνητική στη λειτουργία της επιχείρησης, αν λειτουργεί όπως λειτουργούσε μέχρι σήμερα, III) Την υπ’ αριθμ. 383/2014 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας, η οποία γνωμοδοτεί αρνητικά επί του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών επιπτώσεων και IV) Την εισήγηση επί του θέματος της Δ/νσης Ανάπτυξης ΠΕ Ημαθίας, η οποία  γνωμοδοτεί θετικά στο να γίνουν τα βελτιωτικά έργα που θα αντιμετωπίσουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την λειτουργία της εταιρίας και θέτει συγκεκριμένες τεχνικές και λειτουργικές προϋποθέσεις για την έγκριση της μελέτης, που κατά την γνώμη της υπηρεσίας, αν τηρηθούν,  θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Το περιφερειακό Συμβούλιο αφού έλαβε υπ’ όψιν τα προαναφερόμενα, κατόπιν εισήγησης του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεοφάνη Παπά (απουσίαζα από τη συνεδρίαση, λόγω ειλημμένων υποχρεώσεων μου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ήμουν αρνητικός με την εισήγηση)    αποφάσισε να γνωμοδοτήσει θετικά επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών επιπτώσεων, να λειτουργήσει η εταιρία επί ένα έτος, να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα των έργων που περιλαμβάνει η μελέτη και εφ’ όσον το πρόβλημα εξαλειφθεί να επεκταθεί η χρονική διάρκεια της άδειας ή αλλιώς να εφαρμοσθούν οι κείμενες διατάξεις.    

Επιπρόσθετα η θετική γνωμοδότηση, ως προς την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, δεν επέχει άδεια λειτουργίας της επιχείρησης, άλλα άδειας υλοποίησης βελτιωτικών έργων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων δυσοσμίας από την πιθανή λειτουργία του, εφ΄όσον ελεγχθεί από τις υπηρεσίες μας.

3.Προσωπικά  δεν έκανα τίποτε περισσότερο ή τίποτε λιγότερο από το να εφαρμόσω, ως όφειλα, την κείμενη νομοθεσία, την οποία προφανώς δεν έθεσαν υπόψη του αγαπητού δημάρχου Αλεξάνδρειας κ.Γκυρίνη, οι πολιτικοί και υπηρεσιακοί του συνεργάτες. Θέλω να διαβεβαιώσω τους πολίτες του Πλατέος, της Αλεξάνδρειας και όλης της Ημαθίας ότι οι ενέργειες της Π,Ε Ημαθίας είναι διαφανείς και σύμφωνα με το πνεύμα και το γράμμα του νόμου, στηρίζοντας τα συμφέροντα των πολιτών και των επιχειρήσεων. Να είναι σίγουροι ότι οι έλεγχοι για την διασφάλιση των απαραίτητων συνθηκών υγείας των κατοίκων Κώστας Καλαϊτζίδης, Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας"

 

ΣΧΟΛΙΟ: Το Περιφερειακό Συμβούλιο (η πλειοψηφία του) αδιαφόρησε για την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δ.Σ Αλεξάνδρειας δείχνοντας έτσι έμπρακτα τον «σεβασμό» του στην πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση. Η αναφορά στη νομιμότητα (εφαρμογή υπάρχουσας νομοθεσίας) από την πλευρά του Αντιπεριφερειάρχη προφανώς και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Άλλωστε ο “Καλλικράτης” αλλά και συνολικά η κυβερνητική πολιτική κινείται στην κατεύθυνση εξυπηρέτησης των επιχειρηματικών συμφερόντων και όχι στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Από αυτή την άποψη η υπόθεση προσφέρεται για την εξαγωγή χρήσιμων πολιτικών συμπερασμάτων. Και φυσικά οι πολίτες πάνω από τους νόμους εξυπηρέτησης των επιχειρηματικών συμφερόντων πρέπει να θέσουν το δικαίωμα τους στη ζωή!

Έχει διαβαστεί 298 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 7 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 26 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 4 ως 15 °C
Άνεμος Ν 0-2 μποφόρ

Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 5 ως 15 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 544 επισκέπτες και 0 μέλη.