Πέμπτη, 19 Σεπ, 2019

  • Ο Τάσος Μπαρτζώκας εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού στις εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων στη Βέροια
  • Υπογραφές Συμβάσεων έργων από την ΑΝΗΜΑ
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΒΕΡΟΙΑΣ :Καμιά ανοχή στην ανάπτυξή τους.Οργάνωση κι αγώνας για την ανατροπή τους
  • Ολιγόωρη διακοπή νερού λόγω βλαβών στην Δημοτική Κοινότητας Μακροχωρίου του Δήμου Βέροιας
  •  Κάλεσμα για συμμετοχή στον «ΣΥΡΙΖΑ  Προοδευτική Συμμαχία»
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΡΟΙΑΣ
Ο Τάσος Μπαρτζώκας εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού στις εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων στη Βέροια1 Υπογραφές Συμβάσεων έργων από την ΑΝΗΜΑ2 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΒΕΡΟΙΑΣ :Καμιά ανοχή στην ανάπτυξή τους.Οργάνωση κι αγώνας για την ανατροπή τους3 Ολιγόωρη διακοπή νερού λόγω βλαβών στην Δημοτική Κοινότητας Μακροχωρίου του Δήμου Βέροιας4  Κάλεσμα για συμμετοχή στον «ΣΥΡΙΖΑ  Προοδευτική Συμμαχία»5 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΡΟΙΑΣ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

«Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο: Μύθοι και Διαδικτυακή Πραγματικότητα»

print
email
από Η Άλλη Άποψη
«Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο: Μύθοι και Διαδικτυακή Πραγματικότητα»

Στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης για την κοινότητα,  τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Βέροιας, μετά από πρόσκληση του 2ου Γυμνασίου Βέροιας πραγματοποίησαν ενημερωτική ομιλία, την Δευτέρα 06 Μαΐου 2019, στους μαθητές του Γυμνασίου με θέμα: «Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο: Μύθοι και Διαδικτυακή Πραγματικότητα».

Κατά την διάρκεια της ενημερωτικής ομιλίας, οι Κοινωνικοί Λειτουργοί (Πανάγου Κατερίνα/Τσαλαμπάνα Χρύσα) και η Ψυχολόγος (Κακολύρη-Κλίτση Ιωάννα) του Κέντρου Κοινότητας Βέροιας έκαναν αναφορά στα θετικά αλλά και στα αρνητικά οφέλη του διαδικτύου και στις επαναστατικές αλλαγές που έχει επιφέρει η χρήση του διαδικτύου στο σύνολο των καθημερινών δραστηριοτήτων μας.  Δόθηκε έμφαση στην ανάπτυξη νέων μορφών εγκληματικότητας  και αναπτύχτηκαν ιδιαίτερα οι μορφές του ηλεκτρονικού εγκλήματος (απάτες στο διαδίκτυο, κλοπή ταυτότητας, ξέπλυμα χρήματος, διακίνηση πορνογραφικού υλικού, διαδικτυακή τρομοκρατία, επιθέσεις παρενόχλησης κ.α.). Μίλησαν επίσης για τα φαινόμενα της εποχής μας, που σχετίζονται με το ηλεκτρονικό έγκλημα, όπως ψευδείς ειδήσεις (fake news),  αποπλάνηση (grooming), sexting, πορνογραφία ανηλίκων , cyberbullying (εκφοβισμός), εθισμός σε διαδικτυακά παιχνίδια  και σε κοινωνικά δίκτυα.

Τέλος, οι μαθητές ενημερώθηκαν για τους κανόνες ασφαλείας που οφείλουν να ακολουθούν για την προστασία τους κατά την διάρκεια χρήσης του διαδικτύου. Δόθηκαν συμβουλές προστασίας και ενημερώθηκαν για το που μπορούν να απευθυνθούν ,σε εξειδικευμένες υπηρεσίες και φορείς που σχετίζονται με το ηλεκτρονικό έγκλημα, σε περίπτωση που οι ίδιοι ή κάποιος που γνωρίζουν έρθουν στη θέση του θύματος.

Η πρόληψη αποτελεί το βασικό πυλώνα προστασίας για την αποφυγή ανάπτυξης τέτοιου είδους μορφών εγκληματικότητας. Είναι σημαντικό οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι ειδικοί κοινωνικοί επιστήμονες να συμβάλλουν στην διοργάνωση τέτοιου είδους δράσεων.

Έχει διαβαστεί 42 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 24 °C
Άνεμος ΒΒΑ 2-3 μποφόρ

Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 13 ως 27 °C
Άνεμος ΒΑ 2-3 μποφόρ

Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 8 ως 19 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 167 επισκέπτες και 1 μέλος.

Αρχική σελίδα για κινητά