Κυριακή, 05 Οκτ, 2025

  • ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
  • Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Ημαθίας: Ψήφισμα καταγγελίας της επίθεσης στον στολίσκο Global Sumud Flotilla
  • Πολεμικό ανακοινωθέν
  • Για την ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ: Ευτυχώς δεν είναι έτσι η νεολαία!
  • Μεγάλη εκδήλωση της ΕΛΜΕ Ημαθίας για την Παλαιστίνη
  • Η Χαμάς παρέδωσε την απάντησή της στο σχέδιο Τραμπ
ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ1 Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Ημαθίας: Ψήφισμα καταγγελίας της επίθεσης στον στολίσκο Global Sumud Flotilla2 Πολεμικό ανακοινωθέν3 Για την ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ: Ευτυχώς δεν είναι έτσι η νεολαία!4 Μεγάλη εκδήλωση της ΕΛΜΕ Ημαθίας για την Παλαιστίνη5 Η Χαμάς παρέδωσε την απάντησή της στο σχέδιο Τραμπ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Το αίτημα για Δικαιοσύνη και οι προσπάθειες συγκάλυψης

Του Αλέκου Χατζηκωστα*Παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης, των φιλικών της ΜΜΕ, και τις προσπάθειες των «επικοινωνιολόγων» της,  η «φωτιά που άναψε» στη λαϊκή συνείδηση με αφορμή το έγκλημα στα Τέμπη δεν λέει να σβήσει. Και φυσικά συνεχίζεται και η προσπάθεια παρεμπόδισης αποκάλυψης της αλήθειας με κάθε διαθέσιμο τρόπο και μέ... Περισσότερα

«Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο: Μύθοι και Διαδικτυακή Πραγματικότητα»

από Η Άλλη Άποψη
«Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο: Μύθοι και Διαδικτυακή Πραγματικότητα»

Στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης για την κοινότητα,  τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Βέροιας, μετά από πρόσκληση του 2ου Γυμνασίου Βέροιας πραγματοποίησαν ενημερωτική ομιλία, την Δευτέρα 06 Μαΐου 2019, στους μαθητές του Γυμνασίου με θέμα: «Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο: Μύθοι και Διαδικτυακή Πραγματικότητα».

Κατά την διάρκεια της ενημερωτικής ομιλίας, οι Κοινωνικοί Λειτουργοί (Πανάγου Κατερίνα/Τσαλαμπάνα Χρύσα) και η Ψυχολόγος (Κακολύρη-Κλίτση Ιωάννα) του Κέντρου Κοινότητας Βέροιας έκαναν αναφορά στα θετικά αλλά και στα αρνητικά οφέλη του διαδικτύου και στις επαναστατικές αλλαγές που έχει επιφέρει η χρήση του διαδικτύου στο σύνολο των καθημερινών δραστηριοτήτων μας.  Δόθηκε έμφαση στην ανάπτυξη νέων μορφών εγκληματικότητας  και αναπτύχτηκαν ιδιαίτερα οι μορφές του ηλεκτρονικού εγκλήματος (απάτες στο διαδίκτυο, κλοπή ταυτότητας, ξέπλυμα χρήματος, διακίνηση πορνογραφικού υλικού, διαδικτυακή τρομοκρατία, επιθέσεις παρενόχλησης κ.α.). Μίλησαν επίσης για τα φαινόμενα της εποχής μας, που σχετίζονται με το ηλεκτρονικό έγκλημα, όπως ψευδείς ειδήσεις (fake news),  αποπλάνηση (grooming), sexting, πορνογραφία ανηλίκων , cyberbullying (εκφοβισμός), εθισμός σε διαδικτυακά παιχνίδια  και σε κοινωνικά δίκτυα.

Τέλος, οι μαθητές ενημερώθηκαν για τους κανόνες ασφαλείας που οφείλουν να ακολουθούν για την προστασία τους κατά την διάρκεια χρήσης του διαδικτύου. Δόθηκαν συμβουλές προστασίας και ενημερώθηκαν για το που μπορούν να απευθυνθούν ,σε εξειδικευμένες υπηρεσίες και φορείς που σχετίζονται με το ηλεκτρονικό έγκλημα, σε περίπτωση που οι ίδιοι ή κάποιος που γνωρίζουν έρθουν στη θέση του θύματος.

Η πρόληψη αποτελεί το βασικό πυλώνα προστασίας για την αποφυγή ανάπτυξης τέτοιου είδους μορφών εγκληματικότητας. Είναι σημαντικό οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι ειδικοί κοινωνικοί επιστήμονες να συμβάλλουν στην διοργάνωση τέτοιου είδους δράσεων.

Έχει διαβαστεί 311 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 341 επισκέπτες και 0 μέλη.