Τετάρτη, 14 Απρ, 2021

  • ΑΠΣ Φίλιππος Βέροιας Volleyball: Συνεχίζει την προετοιμασία του Λιγκ Καπ "Ν. Σαμαράς" μ' ένα κρυφό... όνειρο
  • Αγωνιστική συγκέντρωση στη Βέροια
  • Πάλεψε αλλά έχασε ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ στο μπάσκετ
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 14/4
  • Διενέργεια 60 rapid tests πραγματοποιήθηκαν στην Τ.Κ. Μαρίνας
  • ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Ανακοίνωσε ότι σύντομα θα τεθεί σε διαβούλευση το αντεργατικό έκτρωμα
ΑΠΣ Φίλιππος Βέροιας Volleyball: Συνεχίζει την προετοιμασία του Λιγκ Καπ "Ν. Σαμαράς" μ' ένα κρυφό... όνειρο1 Αγωνιστική συγκέντρωση στη Βέροια2 Πάλεψε αλλά έχασε ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ στο μπάσκετ3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 14/44 Διενέργεια 60 rapid tests πραγματοποιήθηκαν στην Τ.Κ. Μαρίνας5 ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Ανακοίνωσε ότι σύντομα θα τεθεί σε διαβούλευση το αντεργατικό έκτρωμα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Για το καλό...των επιχειρήσεων!

Ξέρετε γιατί η κυβέρνηση επιβάλλει 10ωρη εργασία, με δύο επιπλέον ώρες δουλειάς χωρίς αμοιβή και διευθέτηση του χρόνου εργασίας; Το κάνει για το ...καλό των εργαζομένων! Για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες τους και όχι επειδή έτσι «βολεύει» τις επιχειρήσεις. Αυτά τα «ωραία» ισχυριζόταν χτες σε τηλεοπτικό σταθμό ο υπουργός Εργασίας, Κ. Χατζ... Περισσότερα

«Η εργατική τάξη κι ο λαός να καταδικάσει τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις στην περιοχή»

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
«Η εργατική τάξη κι ο λαός  να καταδικάσει τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις στην περιοχή»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟ ΗΜΑΘΙΑΣ του Μ-Λ ΚΚΕ

Στις 3 Μαΐου 2019 πραγματοποιήθηκε στη Βέροια σύσκεψη στην οποία κλήθηκαν να παραστούν πρόσωπα, παρατάξεις που συμμετέχουν στις τοπικές-περιφερειακές εκλογές αλλά και κόμματα που συμμετέχουν στις Ευρωεκλογές, ώστε να καθοριστούν, όπως διαβάζουμε, οι χώροι-ταμπλό στους οποίους θα μπορούν να αναρτούν το προεκλογικό τους υλικό!

Δε μας προξένησε  καμία απολύτως έκπληξη ότι στη συγκεκριμένη σύσκεψη το Μ-Λ ΚΚΕ-κόμμα που κατέρχεται στις φετινές Ευρωεκλογές, όπως και στις πιο παλιές εκλογικές αναμετρήσεις, έχοντας μάλιστα στο ψηφοδέλτιό του υποψήφιο από την περιοχή- δεν έλαβε καμία τέτοια πρόσκληση στην οποία, αν ήθελε, θα μπορούσε να ανταποκριθεί και να διεκδικήσει ό,τι δικαιούται δημοκρατικά! Διαπιστώνουμε όμως , για πολλοστή φορά, πώς έχει βάση η παροιμία του λαού μας… «όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα και μικρό καλάθι». Όπου ακούς πολλές και παχιές κουβέντες για μεγαλύτερη δημοκρατία, περίμενε το κουτσούρεμά της , μια καρικατούρα.

Μία ματιά στον κατάλογο των «δικαιούχων» χώρου-ταμπλό αρκεί για να πληροφορήσει για του λόγου το αληθές. Στον κατάλογο που αποφασίστηκε από τους «προσκεκλημένους» στη σύσκεψη, φιγουράρουν , πέρα από τα ονόματα των δημοτικών-περιφερειακών παρατάξεων όπως είναι φυσικό κι αναμενόμενο, μόνο τα κόμματα του αστικού κοινοβουλίου, μηδενός εξαιρουμένου!

Οι διαπιστώσεις και τα αναπόφευκτα ερωτήματα πολλά:

-Τα κοινοβουλευτικά κόμματα, μικρά ή μεγάλα, αυτά που σε καθημερινή βάση τρυπώνουν στα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά μέσα από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, έχουν όπως φαίνεται μεγάλη ανάγκη από επιπλέον δυνατότητες-όπως οι συγκεκριμένοι χώροι και ταμπλό- για να μπορέσουν να «ενημερώσουν» τους ψηφοφόρους! Αυτή η «αδηφαγία» αποδεικνύει πως το μόνο που ενδιαφέρει τους χώρους αυτούς είναι η όσο το δυνατό μεγαλύτερη προπαγάνδα της καταστροφικής για την εργατική τάξη και το λαό μας πολιτικής τους, η χειραγώγηση, η υποταγή  σ’ αυτήν την εξοντωτική πολιτική. Μία τέτοια τακτική , στην πραγματικότητα, φορώντας το μανδύα της δημοκρατικότητας, μειώνει τη δημοκρατία, αφαιρεί από τον ίδιο το λαό το δικαίωμα  να γνωρίζει πραγματικά , και όχι μέσα από τους παραμορφωτικούς μηχανισμούς της αστικής εξουσία, τι πραγματικά συμβαίνει.

-Ως Μ-Λ ΚΚΕ δε γίνεται να μην αναρωτηθούμε επίσης , πού πήγε το αντιφασιστικό μένος όλων όσων διαρρηγνύουν τα πολιτικά τους ιμάτια στο άκουσμα του ονόματος Χρυσή Αυγή ! Πού πήγαν όλοι εκείνοι που ισχυρίζονται πως θα αντιμετωπίσουν το φίδι του φασισμού;

Στον κατάλογο των  επίσημων «δικαιούχων» χώρου προβολής διαβάζει κανείς με κεφαλαία γράμματα το όνομα της υπόδικης , εγκληματικής και ναζιστικής οργάνωσης- μαζί με το παρακλάδι για τις περιφερειακές εκλογές, Ελληνική Αυγή-, η οποία φαίνεται πως ως «κοινοβουλευτικό κόμμα» κλήθηκε στη συγκεκριμένη σύσκεψη. Παρά τις αντιφασιστικές κορώνες, οι ναζιστές  διαθέτουν σήμερα και επίσημο χώρο για να εξαπλώσουν περισσότερο την προπαγάνδα του μίσους, της τρομοκράτησης και του εκφοβισμού, όταν σε άλλες πόλεις και περιοχές της πατρίδας μας αυτό δε γίνεται.

-Οι ευθύνες γι’ αυτόν το σχεδιασμό βαραίνουν όσους πολιτικούς χώρους και κόμματα, εξετάζοντας μόνο τα μικρά ή μεγάλα πολιτικά τους συμφέροντα και το κυνήγι των ψήφων , αδιαφορούν για τη δημοκρατία, ενώ υποκριτικά πίνουν νερό στο όνομά της!

Η Κ.Ο. Ημαθίας του Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει όσους , ελαφρά τη καρδία, ανοίγουν λεωφόρους στη ναζιστική και εγκληματική Χ.Α. στην περιοχή, δίνοντάς της βήμα, δημοκρατικό άλλοθι και νομιμοποίηση.

Καταγγέλλει το ασφυκτικό και αντιδημοκρατικό πλαίσιο, τα  κάθε λογής εμπόδια που υψώνονται από τους μηχανισμούς του αστικού κράτους, ώστε να μη φτάσει στην εργατική τάξη και το λαό της περιοχής μας  τίποτε πέρα από την πολιτική της υποταγής στην ιμπεριαλιστική Ευρωπαϊκή Ένωση, την πολιτική του εξωραϊσμού της, την πολιτική της φτώχειας , της ανεργίας και της εξαθλίωσης. Τους κάθε είδους περιορισμούς, που στο όνομα δήθεν της δημοκρατίας επιχειρούν να αποκρύψουν την πολιτική του, για την αναγκαιότητα ο λαός μας να καταδικάσει το ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ και τα κάθε λογής δεκανίκια της πολιτικής τους , την αναγκαιότητα  του αγώνα για έξοδο τώρα από Ε.Ε. και ΝΑΤΟ.

Ως κόμμα δεν πρόκειται να υποστείλουμε σε καμία περίπτωση τη σημαία του αγώνα, δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε το δημοκρατικό μας δικαίωμα να ενημερώσουμε με κάθε δυνατό τρόπο την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής.

 

Γραφείο Τύπου της Κ.Ο. Ημαθίας του Μ-Λ ΚΚΕ

Βέροια, 6 Μαΐου 2019

Έχει διαβαστεί 171 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως καθαρός
Κυρίως καθαρός
Θερμοκρασία 9 °C
Άνεμος ΔΒΔ 2-4 μποφόρ

Τετάρτη, 14 Απριλίου

Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία 3 ως 21 °C
Άνεμος ΝΔ 2-4 μποφόρ

Πέμπτη, 15 Απριλίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 3 ως 16 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 477 επισκέπτες και 0 μέλη.