«Τόσα αντέχει η οικονομία»... Αυτή είναι η πρώτη παραδοχή με την οποία ξεπετάει η κυβέρνηση τα υποτιθέμενα «μέτρα στήριξης» που ανακοίνωσε χθες για το ενεργειακό κόστος, ξεκαθαρίζοντας σαν δεδομένο ότι ο λαός θα ξεπαγιάσει τον χειμώνα και ότι τα καύσιμα θα ξεκοκαλίσουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.Γιατί όπως έλεγε ο ίδιος ο πρωθ... Περισσότερα
Ενημέρωση για τη σύσκεψη για το ροδάκινο από τον Γ. Ουρσουζίδη
Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Σήμερα, 19/6/2019 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο ΥΠ.Α.ΑΤ μεταξύ του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, του Προέδρου του ΕΛΓΑ, των Βουλευτών ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Ημαθίας και Πέλλας, του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, του εκπροσώπου Επιμελητηρίου Ημαθίας και των εκπροσώπων Αγροτικών Φορέων και των δύο Νομών.
Κατά την διάρκεια της σύσκεψης ετέθησαν τα ζητήματα τα οποία είχαν ήδη προκύψει σε προηγούμενη σύσκεψη στο Επιμελητήριο Ημαθίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες των Νομών Ημαθίας και Πέλλας.
Αναπτύχθηκε εκτενής συζήτηση γύρω από τη διάθεση και την τιμή του προϊόντος.
Ετέθη επίσης το πρόβλημα των άμεσων αποζημιώσεων των αγροτών ύστερα από τις καταστροφικές χαλαζοπτώσεις που είχαμε και φέτος, καθώς και η ανάγκη αλλαγής του κανονισμού του ΕΛΓΑ, που ήδη βρίσκεται στο στάδιο της υλοποίησης.
Αφού ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης άκουσε με μεγάλη προσοχή όλους τους εκπροσώπους των αγροτών, του Επιμελητηρίου και τους Βουλευτές, έδωσε τις ανάλογες απαντήσεις και δεσμεύτηκε ότι θα εκδώσει ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, στο οποίο θα αναφέρεται με λεπτομέρεια σε όλα τα ζητήματα που ετέθησαν προς αποφυγή παρερμηνειών.