Σάββατο, 25 Ιαν, 2020

  • ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ: Διαιωνίζεται η υποβάθμιση της Πυροσβεστικής
  • Σύσκεψη για τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. υπό την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού  κ. Λίνα Μενδώνη, στο Υπουργείο Πολιτισμού με τη συμμετοχή και του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας
  • Ψηφίστηκε ο νέος καλπονοθευτικός εκλογικός νόμος
  • ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΘΑΝΟΥ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΥ: «Πώς τιμάει μια χώρα τους δημιουργούς της;»
  • Τάσος Μπαρτζώκας: «Ας δείξουμε στους πολίτες ότι μπορούμε να συνεννοηθούμε στα βασικά»
  • «Πλήρη στήριξη» στον αχυράνθρωπο των ΗΠΑ Χ. Γκουαϊδό εξέφρασε ο Κ. Μητσοτάκης
ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ: Διαιωνίζεται η υποβάθμιση της Πυροσβεστικής1 Σύσκεψη για τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. υπό την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού  κ. Λίνα Μενδώνη, στο Υπουργείο Πολιτισμού με τη συμμετοχή και του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας2 Ψηφίστηκε ο νέος καλπονοθευτικός εκλογικός νόμος3 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΘΑΝΟΥ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΥ: «Πώς τιμάει μια χώρα τους δημιουργούς της;»4 Τάσος Μπαρτζώκας: «Ας δείξουμε στους πολίτες ότι μπορούμε να συνεννοηθούμε στα βασικά»5 «Πλήρη στήριξη» στον αχυράνθρωπο των ΗΠΑ Χ. Γκουαϊδό εξέφρασε ο Κ. Μητσοτάκης6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Ημαθία

print
email
Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Ημαθία

Τους υποψηφίους βουλευτές του ΚΚΕ για τις εθνικές εκλογές της 7η Ιουλίου, παρουσίασε το πρωί της Τετάρτης 19/6 η Τ.Ο. Ημαθίας του κόμματος στο Beluga. Την παρουσίαση έκανε η Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Ημαθίας Μαίρη Παπαδοπούλου, την οποία πλαισίωναν στο πάνελ οι έξιυποψήφιοι, από Βέροια, Νάουσα και Αλεξάνδρεια. Η M. Παπαδοπούλου απηύθυνε αρχικά κάλεσμα στο λαό, να προσέλθει στις κάλπες με κριτήριο τη ζωή και τις ανάγκες του και να στηρίξει τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, για μια ισχυρή δύναμη του λαού την επόμενη μέρα. Παρουσίασε στη συνέχεια το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για την Ημαθία, ένα ψηφοδέλτιο που το χαρακτήρισε ψηφοδέλτιο μάχης και πραγματικής ελπίδας, με κάποια πρόσωπα που συμμετέχουν πρώτα φορά ως υποψήφιοι και κάποια που τα έχουμε γνωρίσει και από παλιότερες εκλογικές αναμετρήσεις, αλλά πάντα όπως είπε αγωνιστές και πρωτοπόρους στο κίνημα. Οι έξι υποψήφιοι του ΚΚΕ για την Ημαθία είναι οι εξής:

1. Διάκογλου Γιάννης: 57 ετών, εργάτης, πρόεδρος του Σωματείου Τροφίμων - Ποτών Ημαθίας - Πέλλας

2. Ιακωβίδης Ηλίας: 35 ετών, εργάτης, δημοτικός σύμβουλος Αλεξάνδρειας

3. Σοφρόνωφ Ιωάννα: 59 ετών, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, μέλος του Σωματείου Συνταξιούχων Δημοσίου Νομού Ημαθίας

4. Τσιουλάκος Τάκης: 55 ετών, αγρότης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου «Μαρίνος Αντύπας»

5. Τσουκαλάς Θωμάς: 56 ετών, γιατρός, δημοτικός σύμβουλος Νάουσας

6. Χατζηθεοδωρίδου Κούλα: 53 ετών, εργάτρια σε διαλογητήριο, αντιπρόεδρος του Σωματείου Τροφίμων - Ποτών Ημαθίας - Πέλλας, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Βέροιας.

Στις εξελίξεις σχετικά με το κλείσιμο της γαλακτοβιομηχανίας στο Πλατύ αναφέρθηκε ο Ηλίας Ιακωβίδης, με αφορμή την επίσκεψή του πριν τη συνέντευξη, στο χώρο του εργοστασίου. Όπως ανέφερε, οι εργάτες βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση, διεκδικώντας τις θέσεις εργασίας και τη συνεχή λειτουργία του εργοστασίου. «Το εργοστάσιο είναι πλήρως λειτουργικό, με τη διοίκηση να κάνει λόγο για αναπαλαίωση και αναβάθμιση. Είναι προσπάθεια για εργαζομένους χωρίς δικαιώματα και αντίσταση».

Στο φαινόμενο αποβιομηχανοποίησης του νομού Ημαθίας αναφέρθηκε η Ιωάννα Σοφρόνωφ, θέτοντας το ερώτημα, ποια ανάπτυξη υπηρετεί η πολιτική που ασκούν τα κόμματα και σημειώνοντας πως για λόγους αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού έκλεισαν τελικά και τα εργοστάσια στη Νάουσα. Απηύθυνε κάλεσμα στο λαό να εναποθέσει τον αγώνα του στο ΚΚΕ, που θα είναι το αποκούμπι και το στήριγμά του. Κάλεσε τους εργαζομένους να προσέλθουν στις κάλπες με βάση την πείρα τους και την επόμενη μέρα. «Ισχυρό ΚΚΕ στις 8 Ιουλίου για να πάρει ανάσες ο λαός, να ανοίξει ο δρόμος μιας άλλης πολιτικής πρότασης, ο δρόμος της λαϊκής εξουσίας και να πάρει ο λαός τα κλειδιά της οικονομίας που σήμερα τα κρατούν οι επιχειρηματίες», ανέφερε μεταξύ άλλων. 

Στους λόγους για τους οποίους αγωνίζονται να πάρουν περισσότερες ψήφους η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε ο Θωμάς Τσουκαλάς, λέγοντας πως η μεν πρώτη θέλει την αυτοδυναμία και ο δε δεύτερος προσπαθεί να μικρύνει την ψαλίδα με τη ΝΔ, να μη σχηματιστεί αυτοδυναμία και να συνεργαστεί από την πλευρά του με κόμματα μιας χρήσης. Σχετικά με το ΚΚΕ είπε πως αν ανέβουν τα ποσοστά του έστω και 1%, 2%, 3%, κερδισμένος θα βγει ο λαός. Τέλος, αναφερόμενος στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές και ευρωεκλογές, είπε πως «το ΚΚΕ βγήκε από μια μεγάλη τετραπλή μάχη και κράτησε σταθερά τις δυνάμεις του. Μπορεί κάποιοι να χάθηκαν αλλά το ελπιδοφόρο είναι πως απέκτησε καινούριες δυνάμεις».

Απευθυνόμενος στους αγρότες ο Τάκης Τσιουλάκος είπε πως δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τα κυβερνητικά προγράμματα, που το μόνο που περιλαμβάνουν είναι μέτρα που θα αποδεκατίσουν το ήδη ισχνό αγροτικό εισόδημα. «Η μόνη διέξοδος για τους βιοπαλαιστές αγρότες είναι η συσπείρωση σε αγροτικούς συλλόγους. Να εμπιστευθούν τη δύναμή τους και να ενώσουν τον αγώνα τους με άλλα λαϊκά στρώματα, ώστε να δυναμώσει η φωνή», είπε λέγοντας παράλληλα πως καμία ψήφος στο ΚΚΕ δε θα πάει χαμένη.

Κάλεσμα στους εργαζομένους να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς, απηύθυνε η Κούλα Χατζηθεοδωρίδου, να μην ψηφίσουν κατά την άποψή τους το λιγότερο κακό και να στηρίξουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ, τη μόνη δύναμη που όπως είπε, θα σταθεί και την επόμενη μέρα στο πλευρό τους, όποια κυβέρνηση και αν προκύψει. «Τη μόνη δύναμη που θα αγωνιστεί στο πλάι τους για δουλειά με δικαιώματα, που να εξασφαλίζει την κάλυψη των αναγκών τους, για ωράρια που θα αφήνουν και ελεύθερο χρόνο», ανέφερε κλείνοντας.

Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με το κάλεσμα στην ανοιχτή πολιτική εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το ΚΚΕ στην Ελιά, την Παρασκευή 28 Ιουνίου, με κεντρικό ομιλητή τον Ευρωβουλευτή Κώστα Παπαδάκη.

 

Έχει διαβαστεί 53 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική συννεφιά
Μερική συννεφιά
Θερμοκρασία 2 °C
Άνεμος ΝΑ 1-2 μποφόρ

Σάββατο, 25 Ιανουαρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 4 ως 13 °C
Άνεμος ΝΑ 0-1 μποφόρ

Κυριακή, 26 Ιανουαρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 5 ως 12 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 67 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά