Κυριακή, 15 Σεπ, 2019

  • Κυκλοφόρησε "Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ" (Νο 568)
  • Παρουσίαση στη Νάουσα του βιβλίου "Δωρικού ρυθμού" του Αλέξανδρου Οικονόμου
  • ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΚΟΥΠΑ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ
  • ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Ο Χουάν Γκουαϊδό αγκαλιά με ακροδεξιούς εμπόρους ναρκωτικών στην Κολομβία
  • Συνέντευξη με την Λενικάκη Μαυρέτα
  •  Συναυλία τζαζ με την Χριστίνα Συριοπούλου
Κυκλοφόρησε "Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ" (Νο 568)1 Παρουσίαση στη Νάουσα του βιβλίου "Δωρικού ρυθμού" του Αλέξανδρου Οικονόμου2 ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΚΟΥΠΑ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ3 ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Ο Χουάν Γκουαϊδό αγκαλιά με ακροδεξιούς εμπόρους ναρκωτικών στην Κολομβία4 Συνέντευξη με την Λενικάκη Μαυρέτα5  Συναυλία τζαζ με την Χριστίνα Συριοπούλου6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Η γνώση και η ...άγνοια...

print
email
από Η Άλλη Άποψη
Η γνώση και η ...άγνοια...

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Φορολογικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Ημαθίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση, αναφερόμενος στο θέμα των κυβερνητικών χειρισμών για το ΦΠΑ:«Η χώρα διαθέτει έναν Υπουργό Οικονομικών που δεν γνωρίζει, ποια είναι η ευρωπαϊκή νομοθεσία για τον ΦΠΑ, η οποία απαγορεύει την θέσπιση δύο συντελεστών για το ίδιο προϊόν.Ο κ. Βαρουφάκης, υπέπεσε και σε δεύτερο ατόπημα. Μίλησε για ηλεκτρονική επιστροφή του ΦΠΑ στους νησιώτες, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά.Τον πληροφορούμε, ότι διαδικασία επιστροφής ΦΠΑ, προβλέπεται μόνο για επαγγελματίες και επιχειρήσεις και ότι επιστροφή ΦΠΑ σε πολίτες, είναι πρακτικά και ουσιαστικά ανεφάρμοστη.Δύο πράγματα συμβαίνουν: ή πρόκειται για πλήρη άγνοια ή πρόκειται για μια απροκάλυπτη προσπάθεια παραπλάνησης των πολιτών, προκειμένου να αμβλυνθούν οι αντιδράσεις.Η κυβέρνηση, οφείλει να εγκαταλείψει τους αυτοσχεδιασμούς, να εγκαταλείψει επιλογές υπερφορολόγησης δυναμικών τομέων της οικονομίας μας, όπως ο τουρισμός, για να συντηρήσει πελατειακές σχέσεις και να επανασυστήσει το Βαθύ Κράτος.Αν θέλουν να ενθαρρύνουν τη χρήση πλαστικού χρήματος, τα κίνητρα πρέπει να είναι φορολογικά.Όλα τα άλλα, είναι επικίνδυνοι αυτοσχεδιασμοί, την ώρα που η αβεβαιότητα κορυφώνεται και οι συνέπειες της είναι έκδηλες στην αγορά».

Και η άποψη μας: Ανεξάρτητα από την «κοπτοραπτική» και τα σενάρια για τη διαμόρφωση των συντελεστών του ΦΠΑ και τις μετατάξεις των εμπορευμάτων, απόλυτα δεδομένη είναι η παραπέρα απογείωση των φόρων στη λαϊκή κατανάλωση, όπως απόλυτα δεδομένη είναι και η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν σήμερα σε νησιά του Αιγαίου.Και εδώ η “ευρωπαϊκή νομοθεσία” άσχετα εάν κανείς την γνωρίζει ή όχι είναι αντιλαϊκή...Οσο δε αφορά για το λεγόμενο “πλαστικό χρήμα” και τις συναλλαγές μέσω αυτού να τονίσουμε ότι: Αυτή η υπόθεση είναι ένα ακόμη μέτρο ενίσχυσης των τραπεζών. Οχι μόνο ή κυρίως λόγω των τραπεζικών τελών στις συναλλαγές. Αλλά, ουσιαστικά, επειδή το εργατικό, το λαϊκό εισόδημα, αντί να βρίσκεται στην τσέπη των ανθρώπων του μόχθου, στο «οικογενειακό ταμείο», θα βρίσκεται στα ταμεία των τραπεζών. Επομένως, στα ταμεία των τραπεζών το εργατικό, το λαϊκό εισόδημα γίνεται κεφάλαιο για τις τράπεζες. Οι τράπεζες το τζιράρουν και βγάζουν κέρδη απ’ αυτό. Οι τράπεζες μπορούν να διαχειρίζονται σε όφελός τους αυτό το χρήμα, επειδή τα αποθεματικά τους είναι τεράστια και ταυτόχρονα επειδή η συναλλαγή ενός εργαζόμενου με την αγορά ενός εμπορεύματος γίνεται σήμερα, αλλά η είσπραξη της επιχείρησης από την τράπεζα μετά από συγκεκριμένες μέρες, με βάση συμφωνία επιχείρησης - τράπεζας. Ταυτόχρονα, μπορούν με αυτό το χρήμα να αυξάνουν τα αποθεματικά τους και να διευκολύνονται στις δικές τους συναλλαγές. Αυτή είναι η πραγματική ουσία του συγκεκριμένου μέτρου. Ολα για το κεφάλαιο, λοιπόν, από την κυβέρνηση...Επομένως παρά τις παρατηρήσεις της και η Ν.Δ κκινείται στη ίδια πολιτική και ο καυγάς γίνεται για το “παπλωμα”!

 

 

Έχει διαβαστεί 331 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 23 °C
Άνεμος ΒΒΑ 2-3 μποφόρ

Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 14 ως 29 °C
Άνεμος ΒΑ 2-3 μποφόρ

Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 16 ως 31 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 167 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά