Παρασκευή, 02 Οκτ, 2026

  • Χωρίς μάσκες: Η Ουάσινγκτον εναντίον του κουβανικού ιδιωτικού τομέα
  • Γαλλία: Με μαζικές κινητοποιήσεις οι μαθητές διαδηλώνουν για το δικαίωμα στη μόρφωση, αύξηση των δαπανών για την Παιδεία
  • 128 κενά μετά και τη Β΄ φάση προσλήψεων . 80 παιδιά στην Παράλληλη Στήριξη εξακολουθούν να περιμένουν τον εκπαιδευτικό τους
  • ΕΕΔΥΕ: Ο Μάρκο Ρούμπιο είναι ανεπιθύμητος! Όλοι στη συγκέντρωση την Τρίτη στις 7.30 μ.μ. στο Σύνταγμα
  • Nations League: «Γλυκόπικρη» γεύση άφησε η ισοπαλία της Εθνικής με την Ολλανδία
  • Πνιγμός του κουβανικού λαού: η πρόθεση που ο Λευκός Οίκος δεν μπαίνει πλέον στον κόπο να κρύψει
Χωρίς μάσκες: Η Ουάσινγκτον εναντίον του κουβανικού ιδιωτικού τομέα1 Γαλλία: Με μαζικές κινητοποιήσεις οι μαθητές διαδηλώνουν για το δικαίωμα στη μόρφωση, αύξηση των δαπανών για την Παιδεία2 128 κενά μετά και τη Β΄ φάση προσλήψεων . 80 παιδιά στην Παράλληλη Στήριξη εξακολουθούν να περιμένουν τον εκπαιδευτικό τους3 ΕΕΔΥΕ: Ο Μάρκο Ρούμπιο είναι ανεπιθύμητος! Όλοι στη συγκέντρωση την Τρίτη στις 7.30 μ.μ. στο Σύνταγμα4 Nations League: «Γλυκόπικρη» γεύση άφησε η ισοπαλία της Εθνικής με την Ολλανδία5 Πνιγμός του κουβανικού λαού: η πρόθεση που ο Λευκός Οίκος δεν μπαίνει πλέον στον κόπο να κρύψει6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Φόρα παρτίδα

Φόρα παρτίδα

Σε άλλο επίπεδο έχει περάσει τις τελευταίες ώρες η «αντιπαράθεση» ανάμεσα στην κυβέρνηση, στο ΠΑΣΟΚ και το κόμμα Τσίπρα, με αφορμή τις προχτεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την ενεργειακή ακρίβεια.Τσακώνονται φόρα παρτίδα για την πατρότητα των «κοστολογημένων» μέτρων και για το ποιος μπορεί καλύτερα να διαφυλάξει από τη μια τη δη... Περισσότερα

Καίριες οι προτάσεις του Τάσου Μπαρτζώκα για τους δημοσίους υπαλλήλους και τις γυναίκες, ελεύθερες επαγγελματίες στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο!

από Η Άλλη Άποψη
Καίριες οι προτάσεις του Τάσου Μπαρτζώκα για τους δημοσίους υπαλλήλους και τις γυναίκες, ελεύθερες επαγγελματίες στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο!

Την χρονική επιμήκυνση της κρατικής επιδότησης για τις ασφαλισμένες μητέρες, που δραστηριοποιούνται στο ελεύθερο επάγγελμα ή την ποσοστιαία αύξηση της επιδότησής τους, πρότεινε ο Τάσος Μπαρτζώκας στην τοποθέτησή του, επί του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου που ψηφίστηκε στη Βουλή.

Όπως επεσήμανε στην ομιλία του, με αφορμή τη διάταξη που επεκτείνει την άδεια μητρότητας για τις μισθωτές απασχολούμενες από 6 σε 9 μήνες, «έχει έρθει καιρός η Κυβέρνηση να αποκαταστήσει τη δικαιοσύνη και για τις δραστηριοποιούμενες σε ελεύθερο επάγγελμα, προκειμένου να μπορεί και αυτή η κατηγορία εργαζόμενων γυναικών, να εναρμονίσουν την οικογενειακή με την επαγγελματική τους ζωή».

Παράλληλα, επί της διάταξης που ρυθμίζει την προσαρμογή των ηλικιακών προϋποθέσεων για χορήγηση μειωμένης σύνταξης  σε ασφαλισμένους του δημοσίου, που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, μέχρι και τις 31.12.2010, ο Βουλευτής πρότεινε στον Υπουργό Εργασίας, κ. Κ. Χατζηδάκη, να προβλέψει μεγαλύτερο μεταβατικό διάστημα από αυτό που ορίζεται. Όπως ανέφερε «οι ασφαλισμένοι δικαιούνται ασφάλεια δικαίου και δεν επιτρέπεται να αιφνιδιάζονται για το συνταξιοδοτικό τους προγραμματισμό».

Ο Τάσος Μπαρτζώκας ανέλυσε τις θετικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για τους πολίτες, όπως την έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση για τις ευάλωτες ομάδες, την δεκαετή παραγραφή των μη βεβαιωμένων, ασφαλιστικών οφειλών, την αύξηση των δόσεων των υπό ρύθμιση, ασφαλιστικών οφειλών, από 12 σε 24, την επέκταση του δικαιώματος μάχιμης πενταετίας σε όλους τους ένστολους και την παραγραφή οφειλών ή τις ελαφρύνσεις αποπληρωμής για όσους έλαβαν επιδόματα από τον ΟΠΕΚΑ, χωρίς να τα δικαιούνται.

Τονίζοντας ότι οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου είναι ρυθμίσεις κοινής λογικής και δικαιοσύνης, δήλωσε ότι η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει τα βήματα της συνέπειας και της αποτελεσματικότητας, προς όφελος της κοινωνίας.

 

Ο σύνδεσμος για την τοποθέτηση του Βουλευτή:  https://youtu.be/_CntKmWVCbU
Έχει διαβαστεί 571 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 2017 επισκέπτες και 0 μέλη.