Τρίτη, 12 Νοέ, 2019

  • Βρήκαν την πόρτα του Εργατικού Κέντρου Βέροιας κλειστή…
  • Δήλωση Δημάρχου Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα για την παραίτηση του Αντιδημάρχου κ. Γιώργου Βασιλείου
  • Η μέγγενη της ανταγωνιστικότητας αιτία της απαξίωσης της ΕΒΖ
  • ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΕΧΝΩΝ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ
  • 15ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΑΕΑ  ΔΣΕ
  • Μέχρι δύο χρόνια φυλακή για βλασφημία των θείων και καθύβριση των θρησκευμάτων, με τροπολογία στον Ποινικό Κώδικα
Βρήκαν την πόρτα του Εργατικού Κέντρου Βέροιας κλειστή…1 Δήλωση Δημάρχου Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα για την παραίτηση του Αντιδημάρχου κ. Γιώργου Βασιλείου2 Η μέγγενη της ανταγωνιστικότητας αιτία της απαξίωσης της ΕΒΖ3 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΕΧΝΩΝ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ4 15ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΑΕΑ  ΔΣΕ5 Μέχρι δύο χρόνια φυλακή για βλασφημία των θείων και καθύβριση των θρησκευμάτων, με τροπολογία στον Ποινικό Κώδικα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΟΙ "ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ" ΓΙΑ ΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΤΡΑ

print
email
από Η Άλλη Άποψη
ΟΙ "ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ" ΓΙΑ ΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΤΡΑ

 

  Θα είμαι κάπως μακροσκελής όμως είναι κάποια πράγματα που πρέπει να διατυπωθούν κι αν έχετε ενδιαφέρον και υπομονή για να τα διαβάσετε, θέλω και τη γνώμη σας.

Η συνάντηση που είχαμε χθες στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, σχετικά με τα αιτήματά μας και τα μέτρα που ζητάμε άμεσα να ληφθούν για την αντιμετώπιση των έκτακτων και πολύ σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η συγκομιδή και η διάθεση/εμπορία των επιτραπέζιων ροδάκινων και νεκταρινιών, κατέληξε σε αποδοχή όλων των προτάσεών μας.

Όμως από το να διατυπωθούν στα λόγια κάποιες απαντήσεις σε αιτήματα μέχρι να υλοποιηθούν, απέχουμε πολύ ακόμη. Από λόγια έχουμε “χορτάσει”. Έργα και άμεσα μάλιστα, θέλουμε να δούμε.

Θα μου πείτε “προλαβαίνουν στο υπουργείο να υλοποιήσουν αυτά που εξαγγέλθηκαν;”
Θα απαντήσω: Ας κάνουν άμεσα την αρχή κι ας συνεχίσουν την υλοποίηση όποιοι πάρουν τη σκυτάλη. Η αρχή πρέπει να γίνει και μάλιστα από... χθες.

Στο κάτω- κάτω, είναι καιρός να ξεφύγουμε από τις λογικές “δικά μας” και “δικά σας” μέτρα. Το κράτος και η δημόσια διοίκηση πρέπει να έχουν μια συνέχεια και μια συνέπεια και όταν πρόκειται για νομοθεσία και για υλοποίηση μέτρων, ώστε να μην επηρεάζονται αυτά από εκλογές και από αλλαγές κυβερνήσεων.

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΡΩΜΑ

Τα έχω ξαναπεί το επαναλαμβάνω και τώρα: Τα προβλήματα των αγροτών, δεν έχουν χρώμα, όπως δεν έχουν χρώμα όλα τα προβλήματα του κόσμου. Χρώμα έχουν ΜΟΝΟ αυτοί που τα προκαλούν. Λύσεις χρειαζόμαστε από την Πολιτεία και από την κάθε Κυβέρνηση. Άμεσες λύσεις και συνέπεια. Δεν είναι δυνατόν, να παραμένουν ακόμη ανεξόφλητες οι αποζημιώσεις για τις χαλαζοπτώσεις του 2018 και μόλις τώρα -2,5 εβδομάδες πριν τις εκλογές- να ανακοινώνεται ότι θα πληρωθεί το υπόλοιπο 30%. Δεν είναι δυνατόν να εξοφλούνται οι αγρότες ένα χρόνο μετά, για αποζημιώσεις που κατέστρεψαν την παραγωγή τους πέρυσι. Κανένας όμως δεν τους είπε αν αυτά που χρωστάνε μπορούν να τα πληρώσουν , επίσης, ένα χρόνο μετά. Αυτά τους τα ζητούν την ίδια ώρα. Δεν γίνεται έτσι.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ

Σε ότι αφορά τη σύσκεψη που κάναμε χθες στο υπουργείο για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν άμεσα για επιτραπέζια ροδάκινα και νεκταρίνια, τα οποία εμείς ζητήσαμε και μας βρίσκουν σύμφωνους, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα μείνουν στα λόγια αλλά θα ξεκινήσουν από σήμερα, αποφασίστηκαν τα εξής:

-Υποβάλλεται σχετική πρόταση για πρόγραμμα αναδιάρθρωσης καλλιεργειών επιτραπέζιων ροδάκινων και νεκταρινιών, 
-Ενεργοποιείται το Πρόγραμμα Δωρεάν Διανομής επιτραπέζιου ροδάκινου με δυνατότητα χυμοποίησης μέσω των Ομάδων Παραγωγών που εκτελούν Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, με κοινοτικούς πόρους, 
-Κατατίθεται σχετικός φάκελος στην Ε.Ε. για έγκριση έκτακτου εθνικού προγράμματος δωρεάν διανομής επιτραπέζιου ροδάκινου με δυνατότητα χυμοποίησης, μέσω Συνεταιρισμών και Ομάδων Παραγωγών, που θα αφορά όλους τους ροδακινοπαραγωγούς, συνεταιρισμένους και μη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΓΑ
Όσον αφορά το δεύτερο μέρος της συνάντησης, όπου μας απασχόλησαν κυρίως θέματα αποζημιώσεων ΕΛΓΑ, και αφού αναφέρθηκα με ΕΝΤΟΝΑ ΛΟΓΙΑ για την ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ αντιχαλαζική προστασία της περιοχής μας, ενημερωθήκαμε για τα εξής:

-Εξοφλείται τις επόμενες ημέρες το υπόλοιπο 30% των αποζημιώσεων για ζημιές του 2018 από τον ΕΛΓΑ. 
-Ενεργοποιείται το άρθρο 20 του κανονισμού του ΕΛΓΑ για πρόσληψη έκτακτου προσωπικού με σκοπό την άμεση ενίσχυση του ελεγκτικού έργου, λόγω αυξημένων ζημιών. 
-Συζητείται με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης η δυνατότητα χορήγησης προκαταβολής για τις ζημιές του 2019 καθώς και τις ζημιές των επόμενων ετών.
Προλαβαίνουν; Το απάντησα προηγουμένως...

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ
Μας ανακοινώθηκε ότι γίνονται δεκτές οι προτάσεις μας. Ως Αντιπεριφερειάρχης ελπίζω ότι αυτό έγινε όχι για προεκλογικούς λόγους αλλά επειδή έγινε κατανοητό το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει. Περιμένουμε να δούμε και την άμεση υλοποίησή τους, για να μιλήσουμε και για ικανοποιητικά μέτρα.

(Από ανάρτηση του αντιπεριφερειάρχη Κ. Καλαϊτζίδη στο fb)

Έχει διαβαστεί 60 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Συννεφιασμένος
Συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 15 °C
Άνεμος ΒΒΑ 0-1 μποφόρ

Τρίτη, 12 Νοεμβρίου

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 14 ως 18 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου

Βροχή
Βροχή
Θερμοκρασία 9 ως 18 °C
Άνεμος ΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 105 επισκέπτες και 1 μέλος.

Αρχική σελίδα για κινητά