Πέμπτη, 28 Μάι, 2020

  • Η Περιφέρεια αναβαθμίζει τον ηλεκτροφωτισμό σε όλους τους δρόμους ευθύνης της μέσω ΣΔΙΤ...
  • ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ: Οι πανηγυρισμοί της ΝΔ και η κατ' αρχήν θετική στάση του ΣΥΡΙΖΑ συσκοτίζουν την πραγματικότητα
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ “ΕΞΩΣΗ” ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΑΣΥΛΟ ΑΠΟ ΔΟΜΕΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ
  • Κάλεσμα σε Παράσταση Διαμαρτυρίας στα γραφεία της Α/θμιας Δ/νσης, τη Δευτέρα 1/6, στις 14:00 και μίνι σύσκεψη, μετά την Παράσταση, στην Πλατεία Δημαρχείου
  • Η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας απαντά…
  • «Μείωση τζίρου 50% στα καφέ και 90% στην εστίαση»...
Η Περιφέρεια αναβαθμίζει τον ηλεκτροφωτισμό σε όλους τους δρόμους ευθύνης της μέσω ΣΔΙΤ...1 ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ: Οι πανηγυρισμοί της ΝΔ και η κατ' αρχήν θετική στάση του ΣΥΡΙΖΑ συσκοτίζουν την πραγματικότητα2 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ “ΕΞΩΣΗ” ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΑΣΥΛΟ ΑΠΟ ΔΟΜΕΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ3 Κάλεσμα σε Παράσταση Διαμαρτυρίας στα γραφεία της Α/θμιας Δ/νσης, τη Δευτέρα 1/6, στις 14:00 και μίνι σύσκεψη, μετά την Παράσταση, στην Πλατεία Δημαρχείου4 Η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας απαντά…5 «Μείωση τζίρου 50% στα καφέ και 90% στην εστίαση»...6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΟΙ "ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ" ΓΙΑ ΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΤΡΑ

print
email
από Η Άλλη Άποψη
ΟΙ "ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ" ΓΙΑ ΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΤΡΑ

 

  Θα είμαι κάπως μακροσκελής όμως είναι κάποια πράγματα που πρέπει να διατυπωθούν κι αν έχετε ενδιαφέρον και υπομονή για να τα διαβάσετε, θέλω και τη γνώμη σας.

Η συνάντηση που είχαμε χθες στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, σχετικά με τα αιτήματά μας και τα μέτρα που ζητάμε άμεσα να ληφθούν για την αντιμετώπιση των έκτακτων και πολύ σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η συγκομιδή και η διάθεση/εμπορία των επιτραπέζιων ροδάκινων και νεκταρινιών, κατέληξε σε αποδοχή όλων των προτάσεών μας.

Όμως από το να διατυπωθούν στα λόγια κάποιες απαντήσεις σε αιτήματα μέχρι να υλοποιηθούν, απέχουμε πολύ ακόμη. Από λόγια έχουμε “χορτάσει”. Έργα και άμεσα μάλιστα, θέλουμε να δούμε.

Θα μου πείτε “προλαβαίνουν στο υπουργείο να υλοποιήσουν αυτά που εξαγγέλθηκαν;”
Θα απαντήσω: Ας κάνουν άμεσα την αρχή κι ας συνεχίσουν την υλοποίηση όποιοι πάρουν τη σκυτάλη. Η αρχή πρέπει να γίνει και μάλιστα από... χθες.

Στο κάτω- κάτω, είναι καιρός να ξεφύγουμε από τις λογικές “δικά μας” και “δικά σας” μέτρα. Το κράτος και η δημόσια διοίκηση πρέπει να έχουν μια συνέχεια και μια συνέπεια και όταν πρόκειται για νομοθεσία και για υλοποίηση μέτρων, ώστε να μην επηρεάζονται αυτά από εκλογές και από αλλαγές κυβερνήσεων.

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΡΩΜΑ

Τα έχω ξαναπεί το επαναλαμβάνω και τώρα: Τα προβλήματα των αγροτών, δεν έχουν χρώμα, όπως δεν έχουν χρώμα όλα τα προβλήματα του κόσμου. Χρώμα έχουν ΜΟΝΟ αυτοί που τα προκαλούν. Λύσεις χρειαζόμαστε από την Πολιτεία και από την κάθε Κυβέρνηση. Άμεσες λύσεις και συνέπεια. Δεν είναι δυνατόν, να παραμένουν ακόμη ανεξόφλητες οι αποζημιώσεις για τις χαλαζοπτώσεις του 2018 και μόλις τώρα -2,5 εβδομάδες πριν τις εκλογές- να ανακοινώνεται ότι θα πληρωθεί το υπόλοιπο 30%. Δεν είναι δυνατόν να εξοφλούνται οι αγρότες ένα χρόνο μετά, για αποζημιώσεις που κατέστρεψαν την παραγωγή τους πέρυσι. Κανένας όμως δεν τους είπε αν αυτά που χρωστάνε μπορούν να τα πληρώσουν , επίσης, ένα χρόνο μετά. Αυτά τους τα ζητούν την ίδια ώρα. Δεν γίνεται έτσι.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ

Σε ότι αφορά τη σύσκεψη που κάναμε χθες στο υπουργείο για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν άμεσα για επιτραπέζια ροδάκινα και νεκταρίνια, τα οποία εμείς ζητήσαμε και μας βρίσκουν σύμφωνους, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα μείνουν στα λόγια αλλά θα ξεκινήσουν από σήμερα, αποφασίστηκαν τα εξής:

-Υποβάλλεται σχετική πρόταση για πρόγραμμα αναδιάρθρωσης καλλιεργειών επιτραπέζιων ροδάκινων και νεκταρινιών, 
-Ενεργοποιείται το Πρόγραμμα Δωρεάν Διανομής επιτραπέζιου ροδάκινου με δυνατότητα χυμοποίησης μέσω των Ομάδων Παραγωγών που εκτελούν Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, με κοινοτικούς πόρους, 
-Κατατίθεται σχετικός φάκελος στην Ε.Ε. για έγκριση έκτακτου εθνικού προγράμματος δωρεάν διανομής επιτραπέζιου ροδάκινου με δυνατότητα χυμοποίησης, μέσω Συνεταιρισμών και Ομάδων Παραγωγών, που θα αφορά όλους τους ροδακινοπαραγωγούς, συνεταιρισμένους και μη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΓΑ
Όσον αφορά το δεύτερο μέρος της συνάντησης, όπου μας απασχόλησαν κυρίως θέματα αποζημιώσεων ΕΛΓΑ, και αφού αναφέρθηκα με ΕΝΤΟΝΑ ΛΟΓΙΑ για την ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ αντιχαλαζική προστασία της περιοχής μας, ενημερωθήκαμε για τα εξής:

-Εξοφλείται τις επόμενες ημέρες το υπόλοιπο 30% των αποζημιώσεων για ζημιές του 2018 από τον ΕΛΓΑ. 
-Ενεργοποιείται το άρθρο 20 του κανονισμού του ΕΛΓΑ για πρόσληψη έκτακτου προσωπικού με σκοπό την άμεση ενίσχυση του ελεγκτικού έργου, λόγω αυξημένων ζημιών. 
-Συζητείται με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης η δυνατότητα χορήγησης προκαταβολής για τις ζημιές του 2019 καθώς και τις ζημιές των επόμενων ετών.
Προλαβαίνουν; Το απάντησα προηγουμένως...

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ
Μας ανακοινώθηκε ότι γίνονται δεκτές οι προτάσεις μας. Ως Αντιπεριφερειάρχης ελπίζω ότι αυτό έγινε όχι για προεκλογικούς λόγους αλλά επειδή έγινε κατανοητό το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει. Περιμένουμε να δούμε και την άμεση υλοποίησή τους, για να μιλήσουμε και για ικανοποιητικά μέτρα.

(Από ανάρτηση του αντιπεριφερειάρχη Κ. Καλαϊτζίδη στο fb)

Έχει διαβαστεί 76 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 19 °C
Άνεμος ΔΝΔ 2-5 μποφόρ

Πέμπτη, 28 Μαϊου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 10 ως 21 °C
Άνεμος Β 2-4 μποφόρ

Παρασκευή, 29 Μαϊου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 9 ως 21 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 125 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά