Κυριακή, 25 Οκτ, 2020

  • Κούβα: Ετήσιες ζημιές 5,5 δις δολάρια προκαλεί το γενοκτονικό εμπάργκο των ΗΠΑ
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 24/10
  • Αλλάζει η ώρα την Κυριακή. Τι προβλέπεται για τις αλλαγές στο μέλλον
  • Σύσταση οργανωτικής επιτροπής και προγραμματισμός κινητοποιήσεων αποφασίστηκε, ύστερα από την συγκέντρωση των μικροιδιοκτητων κατοίκων των Ριζωμάτων
  • Ο πλούτος των Ελλήνων  (Τι λέει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων)
  • Από σήμερα τα νέα μέτρα για την πανδημία με κριτήριο τις αντοχές της οικονομίας και όχι τη δημόσια υγεία
Κούβα: Ετήσιες ζημιές 5,5 δις δολάρια προκαλεί το γενοκτονικό εμπάργκο των ΗΠΑ1 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 24/102 Αλλάζει η ώρα την Κυριακή. Τι προβλέπεται για τις αλλαγές στο μέλλον3 Σύσταση οργανωτικής επιτροπής και προγραμματισμός κινητοποιήσεων αποφασίστηκε, ύστερα από την συγκέντρωση των μικροιδιοκτητων κατοίκων των Ριζωμάτων4 Ο πλούτος των Ελλήνων  (Τι λέει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων)5 Από σήμερα τα νέα μέτρα για την πανδημία με κριτήριο τις αντοχές της οικονομίας και όχι τη δημόσια υγεία6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πανδημία: Κυβέρνηση και εργοδοσία…ξεσάλωσαν!

Το β' τρίμηνο του 2020 ο μέσος μηνιαίος μισθός μειώθηκε κατά περίπου 10% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019. Την ίδια περίοδο, 3 στους 10 εργαζόμενους (31%) είχαν αποδοχές μικρότερες ακόμα και του κατώτατου μισθού (650 ευρώ μεικτά). Το ίδιο τρίμηνο, το ποσοστό των εργαζομένων που είχαν μισθό μέχρι 200 ευρώ εκτινάχτηκε από τ... Περισσότερα

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ Λ. ΣΤΟΛΤΙΔΗ ΣΕ ΔΟΜΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ: Έλλειψη γιατρών και φαρμάκων για ευπαθείς πρόσφυγες και μετανάστες στη Βέροια

από Η Άλλη Άποψη
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ Λ. ΣΤΟΛΤΙΔΗ ΣΕ ΔΟΜΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ: Έλλειψη γιατρών και φαρμάκων για ευπαθείς πρόσφυγες και μετανάστες στη Βέροια

 

Συνεχίζοντας τον κύκλο επισκέψεων στις δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών της Κεντρικής Μακεδονίας, κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής το βουλευτή του Κόμματος, Λεωνίδα Στολτίδη, πραγματοποίησε συνάντηση το Μεσημέρι της Πέμπτης με τη διοίκηση της δομής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών της Βέροιας.

Στο κλιμάκιο, που επισκέφθηκε τη δομή στην Αγία Βαρβάρα Βέροιας, συμμετείχαν και οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Γιάννης Τσεχελίδης (περιφερειακός σύμβουλος Ημαθίας) και ο Γιώργος Μελιόπουλος, (δημοτικός σύμβουλος Βέροιας).

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ ενημερώθηκε από τη διοίκηση της δομής για την κατάσταση διαβίωσης των φιλοξενούμενων προσφύγων και μεταναστών, τα ιδιαίτερα ζητήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς πρόκειται για δομή που φιλοξενεί κυρίως οικογένειες που περιλαμβάνουν άτομα από ευπαθείς ομάδες, ενώ στη συνέχεια συνομίλησε με τους εργαζόμενους που απασχολούνται εκεί. Τα μέλη του κλιμακίου κατέγραψαν τις άμεσες ανάγκες που αφορούν τις καθημερινές ανάγκες, με σκοπό την οργάνωση της έκφρασης αλληλεγγύης από το λαό της περιοχής, όπως ακριβώς συνέβη, με μεγάλη ανταπόκριση και τον προηγούμενο Νοέμβρη, μετά από αντίστοιχη επίσκεψη στη συγκεκριμένη δομή.

Το κύριο ζήτημα που διαπιστώθηκε από την επίσκεψη στη δομή που διαβιώνουν περίπου 500 πρόσφυγες και μετανάστες, ανάμεσά τους και πάνω από 200 παιδιά, είναι η πλέον θεμελιωμένη και ιδιαίτερα κρίσιμη, μέσα στις συνθήκες της πανδημίας, έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Εδώ και έναν μήνα, οι οικογένειες των κατατρεγμένων που φιλοξενούνται στην Αγία Βαρβάρα, στερούνται το μέχρι πρότινος μοναδικό γιατρό που ήταν διαθέσιμος. Η διαθεσιμότητα των φαρμάκων στηρίζεται στην αλληλεγγύη που εκφράζουν μαζικοί φορείς, σωματεία και άλλες οργανώσεις, ενώ οι πρόσφυγες και μετανάστες αντιμετωπίζουν από κοινού το εκρηκτικό πρόβλημα της χρόνιας έλλειψης δερματολόγου στο Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας, με αποτέλεσμα τα παιδιά που αντιμετωπίζουν δερματικές παθήσεις να μένουν κυριολεκτικά «στον αέρα». Κατά κανόνα, εδώ και μήνες οι ασθενείς που έχουν ανάγκη από δερματολόγο παραπέμπονται στα Γιαννιτσά, πράγμα που όπως είναι φυσικό είναι σχεδόν αδύνατο για τους πρόσφυγες.

Μιλώντας στους εργαζόμενους της δομής, ο Λεωνίδας Στολτίδης τόνισε μεταξύ άλλων πως «το ΚΚΕ, μέσα από την κοινοβουλευτική του δράση αλλά και τη δράση του στο εργατικό - λαϊκό κίνημα τη μάχη σε δύο μέτωπα, αυτό της πάλης ενάντια στην αντιδραστική πολιτική της ΕΕ ενάντια στους κατατρεγμένους, που έχει διαμορφώσει με βάση και την κατάπτυστη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας -που εφαρμόζουν κατά γράμμα οι ελληνικές κυβερνήσεις- την Ελλάδα σε φίλτρο και πλέον φυλακή για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που ζουν σε συνθήκες αθλιότητας, αλλά σε αυτό που έχει να κάνει με το ζήτημα των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων στο Προσφυγικό».

«Είμαστε το τελευταίο σκαλοπάτι της ζωής» είπε χαρακτηριστικά εργαζόμενος της δομής κατά τη συζήτηση με το κλιμάκιο του Κόμματος, περιγράφοντας το πως η κυβέρνηση, η οποία συνεχίζει την ίδια πολιτική εργασιακής ομηρίας των διμήνων και των τετραμήνων ανανεώσεων των συμβάσεων εργασίας, έχει εναποθέσει στις πλάτες τους τη διαχείριση της κατάστασης και μάλιστα χωρίς να ληφθεί κανένα μέτρο για την πανδημία, όπως η διενέργεια μαζικών και επαναλαμβανόμενων τεστ τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους φιλοξενούμενους της δομής.

Ο Λ. Στολτίδης τόνισε πως το ΚΚΕ στέκεται και θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπή μισθό και δικαιώματα, και τους κάλεσε να οργανώσουν τον αγώνα τους, βάζοντας στην άκρη τους όποιους διαχωρισμούς μεταξύ τους και διεκδικώντας ενιαία όλα αυτά που όπως είπε, θα μπορούσαν να είχαν λυθεί με την επαρκή κρατική χρηματοδότηση, αλλά δεν αποτελούν προτεραιότητα της πολιτικής της κυβέρνησης ΝΔ αλλά και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ.


Έχει διαβαστεί 250 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιά
Κυρίως συννεφιά
Θερμοκρασία 13 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Κυριακή, 25 Οκτωβρίου

Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία 9 ως 21 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 8 ως 22 °C
Άνεμος ΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 178 επισκέπτες και 0 μέλη.