Τρίτη, 07 Ιούλ, 2020

  • Καλεσμένοι στα κυβερνητικά γενέθλια οι εκπρόσωποι των επιχειρηματικών ομίλων, της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ
  • Αποκαλυπτήρια της Ένωσης Γονέων Νάουσας (Ντοκουμέντο)
  • Κάλεσμα στα συλλαλητήρια ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις σε Βέροια και Νάουσα
  • Παράταση Λειτουργίας του Κέντρου Υποστήριξης Ενηλίκων με ψυχικές διαταραχές Βέροιας του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας
  • ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ»: Κάλεσμα σε συγκέντρωση ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις
  • Θεολόγοι και…θεολόγοι (Με αφορμή την κλήση εκπαιδευτικών της Νάουσας στην αστυνομία)
Καλεσμένοι στα κυβερνητικά γενέθλια οι εκπρόσωποι των επιχειρηματικών ομίλων, της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ1 Αποκαλυπτήρια της Ένωσης Γονέων Νάουσας (Ντοκουμέντο)2 Κάλεσμα στα συλλαλητήρια ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις σε Βέροια και Νάουσα3 Παράταση Λειτουργίας του Κέντρου Υποστήριξης Ενηλίκων με ψυχικές διαταραχές Βέροιας του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας4 ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ»: Κάλεσμα σε συγκέντρωση ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις5 Θεολόγοι και…θεολόγοι (Με αφορμή την κλήση εκπαιδευτικών της Νάουσας στην αστυνομία)6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Προεκλογική επίσκεψη του Γιάννη Ιωαννίδη στην Ημαθία

print
email
Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Προεκλογική επίσκεψη του Γιάννη Ιωαννίδη στην Ημαθία

Ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία και στην Ημαθία ο υποψήφιος για την περιφέρεια-με την επίσημη στήριξη της Ν.Δ- Γιάννης Ιωαννίδης. Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του ήταν η Αλεξάνδρεια όπου συνομίλησε με τον δήμαρχο Φ. Δημητριάδη και φορείς του δήμου. Στη συνέχεια πραγματοποίησε επίσκεψη στην έδρα της ΝΟΔΕ στη Βέροια όπου παρουσία των βουλευτών Τσαβδαρίδη, Βεσυρόπουλου, Μπατσαρά, του αντιπεριφερειάρχη (και υποψήφιου δήμαρχου Βέροιας Κ. Καραπαναγιωτίδη), του περιφερειακού συμβούλου Σ. Σαρηγιαννίδη και στελεχών του κόμματος,  έδωσε συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ και στη συνέχεια πραγματοποίησε κλειστή σύσκεψη μαζί τους.

Σχετικά με την επιλογή του αντί του Α. Τζιτζικώστα, σε ερώτηση μας «εάν ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει» απάντησε-διπλωματικά-  ότι  « Η ομάδα άλλαξε ήδη τρεις φορές. Ξεκίνησε ως αποκεντρωμένη περιφέρεια, ακολούθησε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο Μίμης Φωτόπουλος και ο Απόστολος Τζιτζικώστας….» και κατέληξε λέγοντας ότι « Το ποιο βασικό για να κτιστεί μια πολυκατοικία είναι ο σχεδιασμός του αρχιτέκτονα». Επίσης «αποκάλυψε» ότι σύμφωνα με τις δημοσκοπικές μετρήσεις της Ν.Δ αυτός ήταν ο πιο κατάλληλος για την περιφέρεια, ενώ ο Α. Τζιτζικώστας για το Δήμο Θεσσαλονίκης. Απαντώντας σε άλλη ερώτηση τόνισε ότι προτεραιότητά του θα είναι η ενίσχυση του πρωτογενή τομέα για να καλύπτονται οι ανάγκες της χώρας σε αγροτικά προϊόντα και κρέας, ενώ στόχος θα είναι να βρεθούν λύσεις μείωσης του κόστους παραγωγής. «Η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που μπορεί να προχωρήσει στην Ελλάδα είναι η ενίσχυση του Πρωτογενούς τομέα. Οι περιφέρειες της χώρας έχουν ρόλο και λόγο σε αυτή την μεταρρύθμιση. Ως γεωπόνος και ως Μακεδόνας, γνωρίζω πολύ καλά τις δυνατότητες ανάπτυξης που προσφέρει ο ευλογημένος αυτός τόπος, η ελληνική γη.Επεξεργαζόμαστε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με δράσεις και πρωτοβουλίες με τις οποίες η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα στηρίξει αποφασιστικά τον πρωτογενή τομέα, ώστε αυτός να δώσει νέες θέσεις εργασίας, επενδύσεις και ευημερία. Θα παρέμβουμε στη μείωση του κόστους παραγωγής, έχουμε τους τρόπους ώστε να κάνουμε την παραγωγική διαδικασία πιο φθηνή για κάθε αγρότη, δηλαδή να παράγει φθηνότερα αγροτικά προϊόντα».

Ο Γ. Ιωαννίδης απαντώντας για τους δικούς του στόχους σε αυτή την εκλογική μάχη δήλωσε ότι δεν προσδοκά προσωπικά οφέλη: "Δεν θέλω να κερδίσω τίποτε με την ενασχόληση μου στην Περιφέρεια. Υπήρξα ευνοημένος στη ζωή, θέλω να προσφέρω στην Κεντρική Μακεδονία" είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας- με αφορμή τα όσα δήλωσε εισαγωγικά για την φυγή νέων επιστημόνων στο εξωτερικό λόγω ανεργίας- σε ερώτηση μας «γιατί να ψηφίσει ο γονιός ενός τέτοιου παιδιού τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης που έστειλε το παιδί του στην ξενιτιά» απάντησε: "Εμείς το μνημόνιο το βρήκαμε κι εμείς θα είμαστε αυτοί που θα το διώξουν. Από αυτούς που δηλώνουν αντιμνημονιακοί ακούσατε καμιά πρόταση;"

Για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου του σημείωσε: " Θα ρωτήσω τους βουλευτές, τη ΝΟΔΕ, τους πρώην βουλευτές. Οι βουλευτές θα  πρέπει να βάλουν και από έναν δικό τους υποψήφιο, που θα είναι "καλό χαρτί και κρύσταλλο". Χρειαζόμαστε έντιμους και αποδεκτούς από όλη την κοινωνία.Αν συγκλίνουν οι απόψεις δεν υπάρχει λόγος για κάτι άλλο.Αν όχι θα το μεταφέρω κάτω(σ.σ στην "Συγγρού") ώστε να κάνουν γκάλοπ.

Για το αν θα παραιτηθεί από βουλευτής κατά την προεκλογική περίοδο και για το αν δέχθηκε πιέσεις να κατέβει ως περιφερειάρχης τόνισε: " Είναι γνωστό ότι δεν δέχομαι πιέσεις. Με επιστράτευσε στην πολιτική ο Κώστας Καραμανλής και δέχθηκα. Σήμερα καλούμαι να προσφέρω τις υπηρεσίες μου τοπικά, όπως μου ζητήθηκε. Υπήρξαν δημοσκοπήσεις που έβγαζαν εμένα καταλληλότερο για την Περιφέρεια και τον Τζιτζικώστα για τον δήμο Θεσσαλονίκης. Όχι δεν παραιτούμαι από βουλευτής. Αν μου το ζητήσει η ΝΔ από εδώ και πέρα θα το συζητήσουμε»

ΣΧΟΛΙΟ: Είναι προφανές, ότι η λεγόμενη «δεξιά πολυκατοικία» έχει να αντιμετωπίσει διπλό πρόβλημα στις εκλογές για την περιφέρεια. Αφενός να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη δυσαρέσκεια εξαιτίας της ακολουθούμενης κυβερνητικής πολιτικής και αφετέρου να αντιμετωπίσει τη διάσπαση της, με την υποψηφιότητα του Α. Τζατζικώστα. Στα «συν» φυσικά είναι η αναγνωρισημότητα του Γ. Ιωάννίδη και η συσπείρωση, τουλάχιστον σε επίπεδο κομματικών στελεχών, που εμφανίζει σε επίπεδο Ημαθίας. Φυσικά ο δρόμος για τις εκλογές είναι μακρύς και απρόοπτος…

Έχει διαβαστεί 477 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Θερμοκρασία 30 °C
Άνεμος ΒΒΔ 3-4 μποφόρ

Τρίτη, 07 Ιουλίου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 14 ως 31 °C
Άνεμος Β 2-3 μποφόρ

Τετάρτη, 08 Ιουλίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 16 ως 28 °C
Άνεμος Α 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 124 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά