Δεν πέρασε πολύς καιρός από τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης με αφορμή την αναπροσαρμογή των συντάξεων για το 2026 και το κλίμα ευφορίας που καλλιεργούσε πριν τρεις βδομάδες για την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού. Μόλις σε λίγους μήνες αποδείχθηκε πόσο άνθρακας ήταν ο θησαυρός, καθώς σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο επίσημος πληθωρισμός σε ... Περισσότερα
Σήμερα το μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Βέροια
Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ, ΜΕΤΑ ΤΙΣ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
Το πρόγραμμα του Μαθητικού Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει:
- Χαιρετισμό από μαθητή της Β’ Λυκείου, μέλους της ΚΝΕ
- Προβολή Video της ΚΝΕ για τους πρόσφυγες και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο
- Μουσικά δρώμενα από μαθητές της πόλης
- Χορευτικά δρώμενα από μαθητές της πόλης
- Παιχνίδια γνώσεων (Quizdom κ.α.) για μαθητές Λυκείου και Γυμνασίου
Στον χώρο του Μαθητικού Φεστιβάλ θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες καθώς και εργαστήρι ερασιτεχνικής δημιουργίας !!!
Θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής με προτάσεις της ΚΝΕ ειδικά για μαθητές !!!
Έλα κι εσύ στη συνάντηση όλων των μαθητών που νοιάζονται, σκέφτονται, αγωνιούν, προβληματίζονται, χαίρονται, τραγουδούν και με το κεφάλι ψηλά παλεύουν για μια καλύτερη και αξιοπρεπή ζωή ! … των μαθητών που από την αρχή της χρονιάς οργανώσαμε τον αγώνα μας για το δικό μας μέλλον, για το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει !
Παλεύουμε για μια κοινωνία χωρίς αδικία, φτώχεια, πολέμους, φασισμό και προσφυγιά.
Παλεύουμε για ένα σχολείο δημόσιο και δωρεάν για όλα τα παιδιά, που δε θα διαχωρίζει τους μαθητές, αλλά θα μορφώνει ολόπλευρα χωρίς διακρίσεις, που θα μας βοηθάει να αντιμετωπίζουμε δημιουργικά την εργασία και τη ζωή, όποιο επάγγελμα κι αν διαλέξουμε. Που θα μας δίνει το απαραίτητο υπόβαθρο για να μπορούμε να προσεγγίζουμε τον πλούτο της γνώσης που έχει κατακτήσει η ανθρωπότητα, που θα διδάσκει την αλήθεια και θα βοηθάει τον κάθε μαθητή να διαμορφώνει ολόπλευρα την προσωπικότητά του, που θα εξασφαλίζει την ενεργητική συμμετοχή όλων των μαθητών στη ζωή και δράση της σχολικής κοινότητας και θα παίρνει υπόψη τις ανάγκες μας στον πολιτισμό, τον αθλητισμό. Για ένα σχολείο ΕΝΙΑΙΟ, 12 ΧΡΟΝΟ, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
Έλα μαζί μας γιατί έχουμε κοινό συμφέρον: να ανατρέψουμε το σύστημα που τσακίζει την ζωή την δική μας και των οικογενειών μας. Να παλέψουμε για την κοινωνία και το σχολείο που μας αξίζει.
«Άλλαξε τον κόσμο, το ‘ χει ανάγκη..»