Πέμπτη, 25 Φεβ, 2021

  • Η Αττική ξεμένει από ΜΕΘ και οι χώροι εργασίας είναι εστίες υπερμετάδοσης αλλά η κυβέρνηση ενοχοποιεί τις πορείες...
  • Συνάντηση της Φρόσως Καρασαρλίδου με προέδρους Κοινοτήτων του Δήμου Νάουσας
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 24/2
  • Εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου Αστυνομικού Διευθυντή Ημαθίας στον Δήμαρχο Βέροιας
  • Ολοκληρώθηκαν τα Rapid Test στην Τ.Κ. Βεργίνας.Δύο (2) τα θετικά δείγματα σε σύνολο 120 δειγματοληψιών
  • Ασημένιο βραβείο στη διοργάνωση «Best City Awards 2020» απέσπασε ο Δήμος Νάουσας, στην ενότητα Κοινωνική Συνοχή και Βιώσιμη Ανάπτυξη
Η Αττική ξεμένει από ΜΕΘ και οι χώροι εργασίας είναι εστίες υπερμετάδοσης αλλά η κυβέρνηση ενοχοποιεί τις πορείες...1 Συνάντηση της Φρόσως Καρασαρλίδου με προέδρους Κοινοτήτων του Δήμου Νάουσας2 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 24/23 Εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου Αστυνομικού Διευθυντή Ημαθίας στον Δήμαρχο Βέροιας4 Ολοκληρώθηκαν τα Rapid Test στην Τ.Κ. Βεργίνας.Δύο (2) τα θετικά δείγματα σε σύνολο 120 δειγματοληψιών5 Ασημένιο βραβείο στη διοργάνωση «Best City Awards 2020» απέσπασε ο Δήμος Νάουσας, στην ενότητα Κοινωνική Συνοχή και Βιώσιμη Ανάπτυξη6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Σήψη σε κάθε του πτυχή

Οι σοβαρές καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας στο χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού σηκώνουν το «καπάκι» μιας κατάστασης δύσοσμης, καθρεφτίζουν τη σήψη του συστήματος η οποία έχει απλωθεί σε κάθε του πτυχή. Το «δεν άκουσα - δεν ήξερα» της κυβέρνησης και η κατόπιν εορτής προσπάθεια να εμφανιστεί με τη ρομφαία της κά... Περισσότερα

Σοβαρά τα προβλήματα στο πρώην ΙΚΑ (ΠΕΔΥ) Νάουσας

από Η Άλλη Άποψη

* Κοινή Ανακοίνωση Εργατικού Κέντρου-Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Νάουσας

Τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν (και) στο πρώην ΙΚΑ της Νάουσας (ΠΕΔΕΥ) αναδεικνύουν με κοινή τους ανακοίνωση το Εργατικό Κέντρο και το Σωματείο Συνταξιούχων. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Με βάση την πολιτική που εμπορευματοποιεί την υγεία, συγχωνεύει- κλείνει μονάδες υγείας, οι ελλείψεις σε γιατρούς, υγειονομικό - βοηθητικό προσωπικό και εξοπλισμό στην πρωτοβάθμια μονάδα υγείας (ΠΕΔΥ) στο δήμο Νάουσας είναι τραγικές.

Πιο συγκεκριμένα το 2011 η υγειονομική μονάδα εξυπηρετούσε περίπου 15.000 ασφαλισμένους (ΙΚΑ,) είχε 18 γιατρούς και λειτουργούσε μικροβιολογικό και ακτινολογικό εργαστήριο με ικανοποιητικό νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό.

Σήμερα η πρωτοβάθμια μονάδα υγείας είναι υποχρεωμένη να εξυπηρετήσει 34.500 κατοίκους, ενώ δεν υπάρχουν βασικές ειδικότητες γιατρών, όπως γενικών γιατρών, παθολόγων, καρδιολόγων, επίσης δεν υπάρχουν, όπως παλιότερα οφθαλμίατρος, ΩΡΛ, πνευμονολόγος, νευρολόγος, δερματολόγος. Έχουν μείνει μόνο 7 γιατροί (1 γυναικολόγος, 1 ορθοπεδικός, 2 οδοντίατροι, 1 ουρολόγος για 2 μέρες την εβδομάδα, 1 παιδίατρος για 3 μέρες την εβδομάδα και 1 χειρούργος διευθυντής). Δε λειτουργεί το μικροβιολογικό εργαστήριο, γιατί δεν υπάρχει μικροβιολόγος και οι 3 βοηθοί μικροβιολόγοι μετατέθηκαν στα νοσοκομεία Ημαθίας. Υπολειτουργεί το ακτινολογικό εργαστήριο, μόνο 1 μέρα έρχεται ακτινολόγος και δρομολογείται η μετάθεση του εναπομείναντα τεχνολόγου – ραδιολόγου.

Οι ελλείψεις στην πρωτοβάθμια μονάδα υγείας Νάουσας (ΠΕΔΥ) «στριμώχνουν» ασθενείς στις ουρές του νοσοκομείου, που και εκεί η κατάσταση με βάση τις ελλείψεις σε γιατρούς, προσωπικό και εξοπλισμό είναι μεγάλες.

Υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα στη θέρμανση των ιατρείων και από 28/11/2014 δεν υπάρχει κεντρική θέρμανση. Η καθαριότητα έχει ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρεία, με μισθούς πείνας για τους εργαζόμενους. Δεν εξασφαλίζεται η συνεχής, με απαραίτητη επάρκεια καθαριότητα των ιατρείων και για 1 μήνα έμειναν χωρίς υπηρεσίες καθαριότητας. Δεν υπάρχει στοιχειώδη μέριμνα για πρόληψη, για επαγγελματικές ασθένειες και για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε χώρους δουλειάς.

Οι ελλείψεις σε αγροτικούς γιατρούς στα χωριά αναγκάζουν εκατοντάδες ασφαλισμένους, κυρίως συνταξιούχους να ταλαιπωρούνται ακόμα και για συνταγογραφήσεις.

Εκατοντάδες άνεργοι λόγω της μακροχρόνιας ανεργίας και νέοι δεν έχουν δικαίωμα πρόσβασης σε γιατρό, φάρμακα και θεραπείες. Οι εξαγγελίες του Υπουργείου Υγείας για σύσταση επιτροπής, που θα εξετάζει περιπτώσεις ανασφάλιστων για νοσηλεία έμειναν στα λόγια.

Οι 2 μονάδες υγείας στο δήμο Νάουσας δε μπορούν να εξυπηρετήσουν τους κατοίκους της περιοχής, έτσι πέρα από την ταλαιπωρία είναι αναγκασμένοι όλοι οι ασφαλισμένοι να πληρώσουν γιατρούς, εξετάσεις, θεραπείες και φάρμακα μέσα και έξω από τις μονάδες υγείας.

Τα 2 τελευταία χρόνια μετρήσαμε θανάτους από τη μη έγκαιρη προσέλευση ασθενοφόρου, ενώ 2 φορές σε σοβαρά ατυχήματα η διακομιδή έγινε με οχήματα της πυροσβεστικής.

Παρά την υπόσχεση πως άμεσα θα προσληφθούν τουλάχιστον παθολόγος και καρδιολόγος για τις επείγουσες ανάγκες με τις τελευταίες προσλήψεις γιατρών στο ΠΕΔΥ για τη Νάουσα δε προβλέπεται καμία.

Πιστεύουμε πως σταδιακά δρομολογείται το κλείσιμο της πρωτοβάθμιας μονάδας υγείας στη Νάουσα.

Δε θα το επιτρέψουμε.

Δεν υποτασσόμαστε στις αξιώσεις κυβέρνησης και Ε.Ε.

Η υγεία είναι το πολυτιμότερο κοινωνικό αγαθό,

η κοινωνική ασφάλιση ήταν η μεγαλύτερη κατάκτηση.

Αταλάντευτος στόχος πάλης είναι για εμάς η αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους χωρίς εξαιρέσεις.

Κλιμακώνουμε τους αγώνες μας με νέες κινητοποιήσεις και άμεσα θα ζητήσουμε συνάντηση με τον αρμόδιο Υφυπουργό Υγείας.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΝΑΟΥΣΑΣ»

Έχει διαβαστεί 533 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 7 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 6 ως 18 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 7 ως 19 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 198 επισκέπτες και 0 μέλη.