Παρασκευή, 15 Νοέ, 2019

  • Δόμνα Μιχαηλίδου: Από την Πατησίων στη Δαμασκό μια μπαρούφα δρόμος…
  • Στην Ημαθία αύριο ο Πρωθυπουργός
  • Συνέντευξη με την σκηνοθέτη Ηρώ Γεωργίου
  • Τάσος Μπαρτζώκας για Τροποποιήσεις Ποινικού Κώδικα: «Δεν υπάρχει ελευθερία χωρίς ασφάλεια»
  • ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ: Επίσκεψη στη δομή προσφύγων στην Αλεξάνδρεια
  • ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ: Χαιρετίζει την απεργία στου «Βαρβαρέσου»
Δόμνα Μιχαηλίδου: Από την Πατησίων στη Δαμασκό μια μπαρούφα δρόμος…1 Στην Ημαθία αύριο ο Πρωθυπουργός2 Συνέντευξη με την σκηνοθέτη Ηρώ Γεωργίου3 Τάσος Μπαρτζώκας για Τροποποιήσεις Ποινικού Κώδικα: «Δεν υπάρχει ελευθερία χωρίς ασφάλεια» 4 ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ: Επίσκεψη στη δομή προσφύγων στην Αλεξάνδρεια5 ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ: Χαιρετίζει την απεργία στου «Βαρβαρέσου»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Συνάντηση Δημάρχου Νάουσας για την αξιοποίηση υδάτινων πόρων

print
email
από Η Άλλη Άποψη

Η καταγραφή μιας πλήρους πρότασης αξιοποίησης των νερών της περιοχής με στόχο τη διασφάλιση υδατικών αποθεμάτων για κάθε χρήση, αλλά και υλοποίηση σύγχρονων έργων υποδομής στον τομέα της άρδευσης, της παραγωγής ενέργειας και αγροτουριστικών χρήσεων συζητήθηκε την Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015 σε συνάντηση του Δημάρχου Νάουσας Νίκου Κουτσογιάννη με τους εκπροσώπους της μελετητικής εταιρείας ‘Υετός’. Παρόντες στη συνάντηση ήταν και οι δημοτικοί σύμβουλοι Θεόδωρος Γαϊτανίδης και Θωμάς Ορδουλίδης, καθώς και ο συνεργάτης του Δήμου Σπύρος Βλάχος.

Η συζήτηση εστιάστηκε στην ανάγκη διερεύνησης των καταλληλότερων χώρων για την κατασκευή αποταμιευτήρων στην ευρύτερη ορεινή περιοχή του Βερμίου, ώστε να συνδυάζονται οι δυνατότητες δυναμικής θέσης, κατάλληλης γεωλογίας και βιώσιμης επιλογής, για την κατά το δυνατόν μεγαλύτερη εξασφάλιση αρδευόμενων εκτάσεων και ευνοουμένων περιοχών σε βάθος χρόνου. Στόχος του Δήμου Νάουσας είναι η κάλυψη σε νερό του πλουσιότερου, παραγωγικότερου και πρώτους σε εξαγωγές κάμπου της Μακεδονίας και ενός από τους πλουσιότερους στον πρωτογενή τομέα στην Ευρώπη, μέσα από την υλοποίηση ενός πιλοτικού υδατικού master plan που θα στοχεύσει σε κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης ζήτησε κλείνοντας τον άρτιο συντονισμό της διαδικασίας, με πρώτες ενέργειες την άμεση διερεύνηση της περιοχής για την εξεύρεση σημείων κατασκευής αποταμιευτήρων, σε συνδυασμό με την καταγραφή των αρδευόμενων εκτάσεων και των υδατικών αποθεμάτων της περιοχής μας.

ΣΧΟΛΙΟ: Η άποψη μας ξεκάθαρη. Ναι στην αξιοποίηση όχι όμως στην ιδιωτικοποίηση του δημόσιου αγαθού-του νερού- με οποιονδήποτε τρόπο!

Έχει διαβαστεί 210 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως καθαρός
Κυρίως καθαρός
Θερμοκρασία 10 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 18 °C
Άνεμος ΝΑ 1-2 μποφόρ

Σάββατο, 16 Νοεμβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 11 ως 17 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 124 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά