Τρίτη, 01 Δεκ, 2020

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Πρόοδος η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας
  • Δείχνουν απλά τον φόβο τους...
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 30/11
  • Παράνομη κρίθηκε από το Πρωτοδικείο η εξαγγελθείσα κινητοποίηση των εφοριακών...
  • ΚΚΕ:Αναλυτική ενημέρωση και δημοσιοποίηση των πρακτικών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων
  •  1ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας Νέων υπό την αιγίδα του Δήμου Βέροιας
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Πρόοδος η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας1 Δείχνουν απλά τον φόβο τους...2 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 30/113 Παράνομη κρίθηκε από το Πρωτοδικείο η εξαγγελθείσα κινητοποίηση των εφοριακών...4 ΚΚΕ:Αναλυτική ενημέρωση και δημοσιοποίηση των πρακτικών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων5  1ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας Νέων υπό την αιγίδα του Δήμου Βέροιας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ουσιαστική ενημέρωση…

Η κυβερνητική συσκότιση σημαντικών στοιχείων για την εξέλιξη της πανδημίας, οι μεθοδεύσεις σε ό,τι αφορά το τι δημοσιεύεται και τι όχι, αλλά και η πραγματική απουσία στοιχείων λόγω ελλιπούς ή ανύπαρκτης πρόληψης και ιχνηλάτησης σε μια σειρά κρίσιμους χώρους, δεν είναι καινούργιο «φρούτο». Ούτε είναι βέβαια ζήτημα «ανικανότητα... Περισσότερα

Θανάσης Δέλλας δημοτικός σύμβουλος Βέροιας και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης: «Υπάρχει ευαισθησία. Η Δημοτική Αρχή είναι εκεί για να δώσει λύσεις»

από Η Άλλη Άποψη
Θανάσης Δέλλας δημοτικός σύμβουλος Βέροιας και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης: «Υπάρχει ευαισθησία. Η Δημοτική Αρχή είναι εκεί για να δώσει λύσεις»

Συνέντευξη στο ΡΑΔΙΟ-ΑΙΧΜΗ και στην εκπομπή «Λόγια σταράτα», στο δημοσιογράφο Αλέκο Χατζηκώστα έδωσε τη Δευτέρα 19/10 ο Θανάσης Δέλλας, δημοτικός σύμβουλος Βέροιας και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης.

Ξεκινώντας με αφορμή και την επέτειο της νίκης του ΠΑΣΟΚ (18/10)- μια εδώ και δεκαετίες βρίσκεται στον πολιτικό αυτό χώρο- τόνισε ότι το κόμμα αυτό «έδωσε στον τόπο πολλά και τα περισσότερα ήταν θετικά».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πώς αντιμετωπίστηκαν λόγω πανδημίας τα ζητήματα έναρξης της σχολικής χρονιάς στην Α/Θμια Εκπαίδευση (στα 65 Δημοτικά και Νηπιαγωγεία του Δήμου) τονίζοντας ότι «κάναμε ό,τι μπορέσαμε» και πως «υπήρχε ήδη χαρτογράφηση και ιεράρχηση στόχων από την καλοκαιρινή περίοδο». Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο ζήτημα των καθαριστριών σημειώνοντας ότι «ο αριθμός σήμερα είναι ικανοποιητικός» και πως  «η δημοτική αρχή παρενέβη ώστε να διορθωθεί ο αρχικός κυβερνητικός προγραμματισμός». Εκτίμησε όμως την ανάγκη «οι καθαρίστριες να είναι με μόνιμη σχέση εργασίας», ενώ εξέφρασε και την αντίθεση του για τον αποκλεισμό αλλοδαπών καθαριστριών.

Αναφερόμενος στη διαχείριση των λειτουργικών δαπανών (που καθορίζονται από την εκάστοτε κυβέρνηση και φυσικά δεν είναι επαρκείς) τόνισε με έμφαση ότι «εφαρμόζεται σύστημα διαχείρισης με πλήρη διαφάνεια για να γνωρίζει κάθε σχολείο το τι και πώς». Αναφέρθηκε ακόμη σε πρωτοβουλίες που πήρε η Επιτροπή όπως αγορά θερμομέτρων και απολυμάνσεις. Φυσικά δεν έλειψε και η κριτική του προς την πολιτεία σχετικά με τα ζητήματα σχολικής στέγης ενώ για την Δημοτική Αρχή τόνισε ότι «Υπάρχει ευαισθησία. Η Δημοτική Αρχή είναι εκεί για να δώσει λύσεις». Επίσης έδωσε απαντήσεις και για άλλα ζητήματα αρμοδιότητας του όπως το ζήτημα των κυλικείων σημειώνοντας ότι «αντιμετωπίζουμε με ευαισθησία τα προβλήματα που έχουν προκύψει στους διαχειριστές τους και μεθοδεύουμε ευνοϊκότερες ρυθμίσεις γι’αυτούς».

Επίσης στο πλαίσιο διαφάνειας αλλά ορθής διαχείρισης των χρημάτων που διατίθενται αναφέρθηκε στη νέα συμφωνία για τηλέφωνο και ιντερνέτ «που εξοικονομεί πόρους» όπως και ανάλογες παρεμβάσεις στους συναγερμούς στα υλικά απολύμανσης κ.α.

Επίσης αναφορά έκανε στο ζήτημα που έχει προκύψει στους κατοίκους των Ριζωμάτων (υπάρχουν ανάλογα και σε άλλα χωριά του Δήμου) με το Κτηματολόγιο τονίζοντας με εμφανή συγκίνηση ότι αυτά  ξεκινούν από ενδιαφέρον για τους κατοίκους, χωρίς μικροκομματικούς λογαριασμούς γιατί «από τα μικρά χρόνια δούλεψα στα χωράφια αυτά και τα ξεπέτρεψα». Αναφερόμενος στο ιστορικό σημείωσε ότι «από 3/9/1925 οι 125 κάτοικοι αγόρασαν το αγροτοδασόκτημα Ριζωμάτων και μάλιστα  παίρνοντας επώδυνο δάνειο. Το αγόρασαν δηλαδή με ιδρώτα και αίμα και έρχεται σήμερα 95 χρόνια μετά το κράτος σαν σύγχρονος κοτζαμπάσης να ζητήσει μερίδιο». Γεγονός που φάνηκε με την ευκαιρία της κατάρτισης του Κτηματολογίου που παρουσιάζει το κράτος ως ιδιοκτήτη του 24% της έκτασης. Και να φανταστεί κανείς ότι όλα αυτά τα χρόνια οι κάτοικοι πλήρωναν όλους τους κάθε είδους φόρους.» Επίσης αναφέρθηκε σε σταθμούς του μέχρι τώρα αγώνα για την απόδοση δικαιοσύνης προς τους κατοίκους που είναι η παρέμβαση του βουλευτή Λ. Τσαβδαρίδη που βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως και την κοινοβουλευτική παρέμβαση βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, χωρίς όμως να έχει δοθεί ακόμη απάντηση από τον αρμόδιο υπουργό, κάτι το οποίο θα έχει ως επόμενο βήμα την «κατάθεση τροπολογίας σε νομοσχέδιο από μέρους του ΚΙΝΑΛ», όπως πληροφόρησε ο Θανάσης Δέλλας. Αναφέρθηκε ακόμη στα βήματα που γίνονται τώρα, όπως ενστάσεις κατοίκων προς το Κτηματολόγιο, ενώ κάλεσα τους κατοίκους σε αγωνιστική επαγρύπνηση με βασικό αίτημα το «δεν θα ξαναγοράσουμε τη γη μας», καλώντας ταυτόχρονα την κυβέρνηση «ν’ ανοίξει επιτέλους τ ’αυτιά της» ενώ προειδοποίησε ότι το επόμενο 15θημερο θα υπάρχει συγκέντρωση των κατοίκων στην πλατεία Δημαρχείου αν δεν δοθεί λύση. Τέλος απαντώντας στη κριτική της παράταξης Παυλίδη σημείωσε ότι «μας κατηγορούν γιατί πράξαμε επί του θέματος και όχι γιατί δεν πράξαμε» και κάλεσε όλους για συμπόρευση «γιατί κανείς δεν περισσεύει, όλοι όσοι θέλουν να συμβάλλουν είναι καλοδεχούμενοι. Το όλο πρόβλημα είναι επιβίωση για τους κατοίκους».

Έχει διαβαστεί 256 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 3 °C
Άνεμος Β 3-5 μποφόρ

Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 2 ως 7 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 5 ως 8 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 557 επισκέπτες και 1 μέλος.