Τρίτη, 13 Απρ, 2021

 • Rapid Test στην Κοινότητα Φυτειάς και στην Πλατεία Ωρολογίου
 • ΚΝΕ: «Οι μαθητές δεν είναι ούτε "εξεταστικά" ρομπότ ούτε πειραματόζωα! Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους!»
 • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 12/4
 • «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ»: Θα φέρουμε το θέμα για το Μουσείο Ποντιακού Ελληνισμού στο Δημ. Συμβούλιο
 • ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΩΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ.
 • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ1 ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ Δ. ΚΟΤΤΑΡΙΔΗ ΚΑΙ Γ. ΠΙΤΤΑΡΑ
Rapid Test στην Κοινότητα Φυτειάς και στην Πλατεία Ωρολογίου1 ΚΝΕ: «Οι μαθητές δεν είναι ούτε "εξεταστικά" ρομπότ ούτε πειραματόζωα! Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους!»2 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 12/43 «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ»: Θα φέρουμε το θέμα για το Μουσείο Ποντιακού Ελληνισμού στο Δημ. Συμβούλιο4 ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΩΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ.5 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ1 ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ Δ. ΚΟΤΤΑΡΙΔΗ ΚΑΙ Γ. ΠΙΤΤΑΡΑ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Μπανανόφλουδα

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι «αποδόσεις» στα χρηματιστήρια γίνονται το «καρότο» για να διαφημίζεται και να προωθείται παραπέρα η ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης. Το κάνουν επανειλημμένα τα διάφορα «κοράκια», που θέλουν την Ασφάλιση ατομική υπόθεση και τις εισφορές των εργαζομένων βορά στα επενδυτικά τους σχέδια. Γι' αυτό τελευταία βλέπου... Περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ :Συμφωνία για τους πολεμικούς σχεδιασμούς με αυξημένη την ελληνική εμπλοκή

από Η Άλλη Άποψη
ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ :Συμφωνία για τους πολεμικούς σχεδιασμούς με αυξημένη την ελληνική εμπλοκή

Η διοικητική και επιχειρησιακή αναδιάρθρωση των στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ή και συγκρούσεις με ανταγωνιστικές δυνάμεις όπως η Ρωσία, βρέθηκε στο επίκεντρο των συνομιλιών της χθεσινής πρώτης μέρας της συνόδου των υπουργών Άμυνας της λυκοσυμμαχίας στις Βρυξέλλες, με την ελληνική κυβέρνηση, διά του Π. Καμμένου, να δηλώνει «παρούσα» σε όλους τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών

Οι υπουργοί οριστικοποιούν ουσιαστικά τις νέες αποφάσεις πολεμικής προπαρασκευής που θα εγκρίνουν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες στις 11 και 12 Ιούλη οι αρχηγοί των χωρών-μελών, με το βλέμμα στην κόντρα με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων.

Η χθεσινή συζήτηση ξεκίνησε με τα σχέδια ενίσχυσης των δυνατοτήτων «Άμυνας και Αποτροπής» του ΝΑΤΟ. Βασικό στοιχείο αποτελούν οι διαρθρωτικές αλλαγές στη Δομή Διοίκησης του ΝΑΤΟ, με παράλληλα αύξηση του προσωπικού, αλλά και τη δημιουργία των δύο νέων Διοικήσεων: Μια Διακλαδική με χώρο ευθύνης τον Ατλαντικό και έδρα το Νόρφολκ των ΗΠΑ και μια νέα Διοίκηση Υποστήριξης για την Ευρώπη, με έδρα το Ουλμτης Γερμανίας. Οι δύο Διοικήσεις θα εστιάζουν στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία, αλλά και στη νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ, στα Δυτικά Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Βόρεια Αφρική. Θέμα όπου η ελληνική κυβέρνηση παίζει βασικό ρόλο εντός της λυκοσυμμαχίας, έχοντας μετατρέψει τη χώρα σε στρατηγικό κόμβο ανεφοδιασμού, υποστήριξης και διεκπεραίωσης αμερικανοΝΑΤΟικών δυνάμεων.

Σε ανάλογο φόντο, οι μετέχοντες υπουργοί συμφώνησαν στις βασικές γραμμές της «Πρωτοβουλίας Ετοιμότητας» του ΝΑΤΟ, που θέλει να έχει ανά πάσα στιγμή ετοιμοπόλεμες μάχιμες μονάδες του σε γη, θάλασσα και αέρα.

Σε αυτό το φόντο, εξυφαίνονται και άλλα σχέδια πύκνωσης των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων στην Ανατολική Ευρώπη, με την πολωνική κυβέρνηση να προτείνει μια μόνιμη βάση των ΗΠΑ στην Πολωνία.

Αύξηση στρατιωτικών δαπανών

Οι υπουργοί εστίασαν χτες και στις δυνατότητες που αναπτύσσει το ΝΑΤΟ στον κυβερνοπόλεμο και την αντιμετώπιση υβριδικών απειλών, την παραπέρα αύξηση των στρατιωτικών δαπανών των κρατών-μελών και τη «δικαιότερη κατανομή βαρών» μεταξύ των κρατών-μελών της λυκοσυμμαχίας.

Αργότερα χτες έγινε συζήτηση και για τη συνέχιση της εμπλοκής του ΝΑΤΟ στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή με πρόσχημα την καταπολέμηση του ISIS, ενώ στη Σύνοδο Κορυφής του Ιούλη θα παρθεί και επισήμως απόφαση για νέα αποστολή «εκπαιδευτών» στο Ιράκ για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

Στις χτεσινές εργασίες συζητήθηκε επίσης η παραπέρα σύσφιξη σχέσεων του ΝΑΤΟ με «μετριοπαθείς» μουσουλμανικές χώρες, με την ελληνική κυβέρνηση να σπεύδει και εδώ να παράσχει τις υπηρεσίες της, σε ρόλο «γέφυρας» με τον αραβικό κόσμο.

Στο επίκεντρο σήμερα οι σχέσεις με την ΕΕ

Οι στενότερες σχέσεις του ΝΑΤΟ με την Ευρωπαϊκή Ένωση θα κυριαρχήσουν στη σημερινή δεύτερη μέρα της Συνόδου, με την ύπατη εκπρόσωπο της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι, όπως και τον πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ Έλληνα στρατηγό Μιχ. Κωσταράκο να προσέρχονται για να συζητήσουν από κοινού την περαιτέρω «συνεργασία ΝΑΤΟ - ΕΕ», ένα από τα βασικά ζητήματα στη Σύνοδο Κορυφής του Ιούλη, όπως διεμήνυε από χτες ο ίδιος ο Στόλτενμπεργκ. Η ίδια η Μογκερίνι, μιλώντας χτες σε «Συμπόσιο», στις Βρυξέλλες, με θέμα «Στρατιωτική Κινητικότητα - Κλειδί στην ευρωπαϊκή ασφάλεια», εστίαζε στην οικοδόμηση μιας «πολύ στενής συνεργασίας» μεταξύ ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Η Σύνοδος θα λήξει σήμερα με συνεδρία για το Αφγανιστάν, όπου έχουν αποφασίσει μια πρώτη αύξηση των δυνάμεών τους κατά 3.000 στελέχη, η δε εισήγηση του Στόλτενμπεργκ είναι τον Ιούλη τα κράτη-μέλη της λυκοσυμμαχίας να αναλάβουν δέσμευση για χρηματοδότηση της εκεί αποστολής μέχρι τουλάχιστον το 2024.

 

Έχει διαβαστεί 191 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιά
Κυρίως συννεφιά
Θερμοκρασία 11 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 13 Απριλίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 8 ως 18 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 14 Απριλίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 4 ως 17 °C
Άνεμος ΒΔ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 435 επισκέπτες και 0 μέλη.