Η συζήτηση στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τη θέση του ΚΚΕ ότι η συνταγματική αναθεώρηση στοχεύει σε ένα πιο ισχυρό και ευέλικτο κράτος για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, επομένως πιο εχθρικό και επιθετικό απέναντι στον λαό. Τόσο οι προτάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας όσο και η στάση των άλλων κομμ... Περισσότερα
ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ ΕΠΑΛ ΒΕΡΟΙΑΣ
από Η Άλλη Άποψη
Την Πέμπτη 18 Απριλίου , πραγματοποιήθηκε ημερίδα για την Ψυχική Υγεία με τους μαθητές όλων των τμημάτων της Α΄ Λυκείου του ΕΠΑΛ Βέροιας, από το Κέντρο Υποστήριξης Ενηλίκων με ψυχικές διαταραχές
του Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ημαθίας.
Η Ημερίδα διοργανώθηκε μετά από πρόσκληση του Ψυχολόγου κ. Βασίλη Βερτουδάκη και της Δ/νσης του ΕΠΑΛ στον ΣΟΦΨΥ Ημαθίας, ο οποίος με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανταποκρίθηκε , για την ενημέρωση των μαθητών γύρω από τα θέματα της ψυχικής υγείας.
Οι συνεργάτες του Κέντρου Υποστήριξης κ. Βικτωρία Κόγια, Κοινωνική Λειτουργός αναφέρθηκε σύντομα στην ιστορία και τις δραστηριότητες του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας και στην προσπάθεια για τον αποστιγματισμό της ψυχικής ασθένειας και η κ. Χρύσα Μπέκα, Ψυχολόγος , μέσα από μια πολύ ουσιαστική παρουσίαση, ανέπτυξε διαδραστικά τα θέματα της ψυχικής υγείας, όπως το άγχος, οι κρίσεις πανικού, ο φόβος, το στίγμα και πολλά άλλα, δίνοντας έτσι σύντομα στους μαθητές να κατανοήσουν το μεγάλο πρόβλημα της ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας. Ακολούθησε γόνιμος διάλογος και αναδείχτηκε η ανάγκη περισσότερης ενημέρωσης για τα θέματα αυτά.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά τη Δ/νση του ΕΠΑΛ Βέροιας και τον κ. Βερτουδάκη για την πρόσκληση και τη δυνατότητα ενημέρωσης των μαθητών του γύρω από το σημαντικό θέμα της ψυχικής υγείας.