Τετάρτη, 26 Ιούν, 2019

  • Την Παρασκευή η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Βέροια
  • «ΟΧΙ στους εκβιασμούς και τα διλήμματα ΣΥΡΙΖΑ,ΝΔ.  ΜΠΡΟΣΤΑ…για μία ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ»
  • Τα προβλήματα των ελεύθερων επαγγελματιών και εμπόρων συζήτησε η Φρόσω Καρασαρλίδου με τις Διοικήσεις τους
  • Λόγια σταράτα από την Ιωάννα!
  • Δήλωση του Τάσου Μπαρτζώκα για την επίσκεψη του αντιπροέδρου του ΕΛΓΑ στη Βέροια και τις εξαγγελίες του
  • Πολύωρη διακοπή νερού, λόγω τοποθέτησης σύγχρονου εξοπλισμού, στο συνοικισμό «ΜΕΣΗ» του Δήμου Βέροιας.
Την Παρασκευή η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Βέροια1 «ΟΧΙ στους εκβιασμούς και τα διλήμματα ΣΥΡΙΖΑ,ΝΔ.  ΜΠΡΟΣΤΑ…για μία ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ»2 Τα προβλήματα των ελεύθερων επαγγελματιών και εμπόρων συζήτησε η Φρόσω Καρασαρλίδου με τις Διοικήσεις τους3 Λόγια σταράτα από την Ιωάννα!4 Δήλωση του Τάσου Μπαρτζώκα για την επίσκεψη του αντιπροέδρου του ΕΛΓΑ στη Βέροια και τις εξαγγελίες του5 Πολύωρη διακοπή νερού, λόγω τοποθέτησης σύγχρονου εξοπλισμού, στο συνοικισμό «ΜΕΣΗ» του Δήμου Βέροιας.6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Συνέντευξη Τύπου για ζητήματα Υγείας στην Ημαθία

print
email
από Η Άλλη Άποψη
Συνέντευξη Τύπου για ζητήματα Υγείας στην Ημαθία

Πολύωρη συνέντευξη, εφ’ όλης της ύλης, δόθηκε για τις εξελίξεις στην  Δημόσια Υγεία της Ημαθίας  το μεσημέρι της Δευτέρας 15/4 στο Νοσοκομείο της Βέροιας από τους : Δημήτρης Μαυρογιώργος διοικητή του Νοσοκομείου , τον πρόεδρο της τριμελούς επιτροπής ΤΟΠΦΥ Βέροιας Πέτρο Τσαπαρόπουλους και της διευθύντριας του Κέντρου Υγείας Βέροιας Μαρία Χατζή.

Η συνέντευξη είχε απολογιστικό χαρακτήρα και ταυτόχρονα απαντητικό σε όσα πρόσφατα είχε ανακοινώσει το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ της Βέροιας, ενώ έβγαλε και ειδήσεις. Κορυφαία η δήλωση του Δ. Μαυρογιώργου ότι τον Οκτώβριο θα εγκαινιάσει τη λειτουργία του νέου κτηρίου.

Ο Δ. Μαυρογιώργος αναφέρθηκε στο πόσο επιβαρύνθηκαν τα νοσοκομείο τα χρόνια της κρίσης από την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας, στάθηκε στο πώς αξιοποιήθηκαν δωρεές και μηχανολογικός εξοπλισμός στο νοσοκομείο Ημαθίας προς όφελος των ασθενών, εκφράζοντας βεβαιότητα ότι το νοσοκομείο θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της περιοχής, κυρίως όταν ολοκληρωθεί το σχέδιο για την πρωτοβάθμια υγεία. Σημείωσε χαρακτηριστικά: . "Η προσπάθειά μας θα διευκολυνθεί όταν ολοκληρωθεί το σχέδιο για την πρωτοβάθμια υγεία. Αυτή την στιγμή το Νοσοκομείο Ημαθίας μπορεί να καλύψει με τις δυο μονάδες του τις ανάγκες της περιοχής" . Επίσης τόνισε την εκτίμησή τους για την επιστημονική αναβάθμιση του Νοσοκοκομείου.

Ο Π. Τσαπαρόπουλος ανέφερε στοιχεία για να αποδείξει τη στήριξη της κυβέρνησης στο δημόσιο σύστημα υγείας που βρισκόταν σε κατάρρευση (αύξηση δημόσιας δαπάνης από το 4,7% του ΑΕΠ στο 5,3%, προσλήψεις, εξυγίανση, εξοπλισμός κ.ά.). Πρόσθεσε πως όλες οι εισφορές υγείας από τον ΕΦΚΑ κατευθύνονται στο ΕΟΠΠΥ, ενώ έκλεισε με αναφορές στην ηθικοποίηση του συστήματος υγείας (π.χ Nocartis, ΚΕΕΛΠΝΟ).

Η Μ. Χατζή εστίασε στην επένδυση που κάνει η κυβέρνηση στην πρόληψη δια των ΤΟΜΥ και τόνισε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που πρέπει να ξεπεραστεί είναι η απροθυμία των γιατρών να συμβληθούν με το σύστημα. Επίσης αναφέρθηκε σε πλευρές της δράσης π.χ ενημέρωση κοινού κ.α

Και από τους τρεις τονίστηκε με έμφαση οι προσπάθειες που γίνονται, παρά τις αδυναμίες και τα προβλήματα,  για να σταθεί το δημόσιο σύστημα Υγεία, ενώ ο Δ. Μαυρογιώρος υπογράμμισε ότι «κάνουμε πολιτικής με έργα και πράξεις».

 

 

Έχει διαβαστεί 46 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Σποτ του ΚΚΕ για τις εκλογές

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 27 °C
Άνεμος ΒΑ 3-4 μποφόρ

Τετάρτη, 26 Ιουνίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 21 ως 30 °C
Άνεμος ΒΒΑ 2-4 μποφόρ

Πέμπτη, 27 Ιουνίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 19 ως 32 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 148 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά