Δεν πέρασε πολύς καιρός από τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης με αφορμή την αναπροσαρμογή των συντάξεων για το 2026 και το κλίμα ευφορίας που καλλιεργούσε πριν τρεις βδομάδες για την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού. Μόλις σε λίγους μήνες αποδείχθηκε πόσο άνθρακας ήταν ο θησαυρός, καθώς σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο επίσημος πληθωρισμός σε ... Περισσότερα
ΕΟΔΥ: Δύο νεκροί και 55 νέα κρούσματα του κορονοϊού
από Η Άλλη Άποψη
Δύονέους θανάτους και 55νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.203, εκ των οποίων το 55,2% αφορά άνδρες.
Τα 698 (21,8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.796 (56,1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 11 άνθρωποι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 4 (36,4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 72,7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 117 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Καταγράφηκαν δύο ακόμα θάνατοι και 187 συνολικά στη χώρα. 57 (30.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 76 έτη και το 95,7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.